Size ev hanımlığını anlatayım.

iş kadını olsakta ev hanımlığından vazgeçemiyoruz. aslına bakarsanız iş kadınları ev hanımlarının yaptığı şeyleri de yapmak zorunda kalıyorlar. bazıları yardımcı tutuyor, tutamayanlar ise ev hanımlığını da geldiklerinde yapıyorlar. şanslı iseler eşleri yardımcı oluyor ve evin sadece kadının yükümlülüğü olmadığı, birlikte yaşıyorlarsa bazı şeyleri birlikte sırtlamak gerektiğini biliyorlar. onları yetiştiren annelerden Allah razı olsun. fakat bazıları ise çalışsa bile ev işlerinin de kadının yükümlülüğü olduğunu düşünüyor ve tabiri yerindeyse yere düşen burnunu bile yerden kaldırmıyorlar.

ev hanımlığı avantajları:

-istediğiniz zaman uyanır, istediğiniz zaman yatarsınız.
-ev işlerini istediğiniz zaman yaparsınız.
-film, dizi izlemek için her zaman vaktiniz vardır.
-yağmurlu havalarda battaniye altında kahvenizi yudumlarken kitabınızı okuyabilirsiniz.
-çocuğunuzla çokça zaman geçirebilirsiniz. her anını birlikte yaşayarak öğrenirsiniz.
-eşiniz için her zaman enerjiniz vardır. hadi şuraya gidelim dese çat diye çıkarsınız. hatta çoğunlukla sıkıldım evde hadi gidelim diyen taraf olursunuz.
-ister evde ister sokakta istediğiniz saatte arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz.
-istediğiniz saatte yemek yer, uyur, gezer , alışveriş yaparsınız.
-kendinizi geliştirme amaçlı kurslara gidebilir, insanlarla sosyalleşebilir, kitaplar okuyup, internette oyun oynayabilirsiniz.

ev hanımlığı dezavantajları

-evde çokça zaman geçirmek sıkıcı olabilir.
-daha az insanla iletişime geçebildiğiniz için kendinizi tekrar eder, başkaları için sıkıcı olabilirsiniz.
-her iş size bakar, bir sürü şey yapsanız da hiç bir şey yapmıyorsun, evde oturuyorsun cümlelerine maruz kalırsınız.
-asosyal olursunuz zamanla
-tv dizileri hayatınızın büyük bir bölümünü oluşturur. tabi kadın programları da.

eminim daha fazla avantaj veya dezavantaj vardır. çalışan kadınlarda ise;

avantajlar:

-ekonomik olarak daha rahat olursunuz. paranızı kazanır, harcarsınız.
-daha sosyal olursunuz
-her gün yeni insanlarla tanışma veya konuşma gibi fırsatlarınız olabilir
-tatil için ayıracak bütçeniz olur
-ortamlarda "çalışan kadın" sıfatını alır, saygı görürsünüz

dezavantajlar:

-eşiniz yardımcı değilse veya bir yardımcı tutamıyorsanız, tüm ev işlerini sırtlarsınız. işte gelip yemek yapma, ütü, bulaşık, çamaşır, temizlik vs,
-çocuğunuzla ve eşinizle daha az zaman geçirirsiniz. bugün işte çok yoruldunuz çünkü.
-özgürlüğünüz kısıtlanır. her gün belli saatlerde iş yerinde olmak zorundasınızdır ve size verilen iş yükümlülüğünü yerine getirmeniz gerekir. istediğiniz zaman uyanamaz, istediğiniz arkadaşınızla görüşemezsiniz
-iş yerinde mobbing veya psikolojik şiddete maruz kalabilirsiniz. bu da hem fiziksel hem de ruhsal bir çöküntü yaşamanıza sebep olabilir.

hem çalışan hem de ev hanımı olan kadınlara inanılmaz hayranım. ben evden freelance olarak çalışmayı kendime uygun buluyorum fakat bazı kadınlar ikisine de yetişebiliyor. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğun tüm özel anlarını birlikte yaşamak amacıyla çalışmıyorum. ve tabi bir de bana emanet edilen boş bir levhayı düzgün bir biçimde doldurmak istiyorum. başka kimseye güvenemiyorum. sonuçta yarın öbür gün bu çocuk dışarı çıktığında benim adımla anılacak, bakıcısı veya bakan kadınla değil. bir bebeği en iyi annesinin bakabileceğine inanıyorum. özellikle 0-3 yaş arası eğer maddi açıdan sizi sıkıntıya sokmayacaksa çalışmayın. en güzel zamanları ve size en çok ihtiyacı olan vakitleri başka yerlerde harcamayın. ev gerçekten çok sıkıcı. hele çalışan bayanlar için. fakat çocuk için değer bence. 

son sözüm ise erkeklere. hayır biz asla eşit olamayız. çünkü kadın, sizden her zaman daha güçlü. fakat gel gör ki, bize yardımcı olmamanız için bir sebep yok. özellikle çalışan kadınların eşleri, ikinizin de işten geldiğini göz ardı etmesin. yemekse yemek, temizlikse temizlik. çalışmayan kadınlar da evde boş durmuyor. biraz onlara da yardımcı olsunlar. yoksa bizler de isteriz sabah evden çıkayım akşama kadar çalışayım. akşam eve gelince yemeğim sıcacık önüme gelsin. bulaşıklarım yıkansın. çamaşırlarım yıkanıp ütülenip dolabıma asılsın. çocukla şöyle bir yarım saat zaman geçirip , ay bu ağlıyo dedikten sonra bırakıp gazetemizi okuyalım veya tv izleyelim. sonra uykumuz gelir gelmez yatağımıza gidip yatalım ve başka hiç bir şey düşünmeyelim. ama o öyle olmuyor maalesef. 
kadınlık zor zanaat. 

Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Ben bir erkek okuyunuz olarak, kadınlığın zor bir zanaat olduğunu kabul ediyorum. Gerçekten ev hanımlığı da öyle kolay bir iş değil. Şimdi herkes kadın ve erkek eşit der. Bence kadın ve erkek asla eşit değil. Herkesin inancı farklı olabilir, benim inancıma göre, Cenab-ı Hakk kadını ve erkeği asla eşit yaratmamış. neden mi? En ağır yük kadına yüklenmiş. Evde eşimin bir anne olarak, bir ev hanımı olarak çırpınışlarını görüyorum ve itiraf ediyorum, kadın ve erkek eşit olmadığı gibi, en ağır görev, sorumluluk ve mesuliyet kadına yüklenmiş. Evet, kadınlık zor bir zanaat, annelik zor bir zanaat, ev hanımlığı da zor bir zanaat. Erkeklere ne var? Yan gel yat! Allah size sabır, tahammül gücü ve kolaylıklar versin.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. bana hak vermeniz bile o kadar mutlu ediyor ki beni :)=

      Sil
  2. Umarım eşim ona yardımcı olabildiğimi düşünüyordur, çalışan kadının işi gerçekten zor. Ev kadınlarının hiç olmuyorsa bile 1 saat uzanabilme fırsatı oluyordur, ya da kendine ayırabildiği zaman. Çalışan kadın üstüne üstlük bir de anne ise zor. Çalışan anne çocuğu olmak daha da zor, daha çabuk büyümek zorunda kalırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru söylüyorsunuz. az da olsa dinlenebiliyoruz ve işte bu yüzden ben çalışan ev hanımlarına daha bir hayran oluyorum
      umarım eşiniz yardımcı olduğunuzu düşünüyordur ve gerçekten merak ediyorum. keşke sorabilme fırsatım olsa :))

      Sil
  3. Çok çok haklısınız... A'dan z'ye çok iyi anlatmışsınız. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Bir gün Cengiz Han, çevre hanları toplantıya çağırır. Bütün hanlar, halka oluşturacak düzendeki minderlere otururlar. Hakan’ın gelmesini beklerler. Cengiz Han yanında eşi Börte ile gelir ve O’nu sağ tarafına oturtur. Gelenek gereği soldan başlayarak hanlar kendilerini tanıtırlar. Son konuk da kendini tanıtınca sırada Börte Kadın vardır.
    Burada sözü Cengiz Han alır ve “ ben hepinizin hanı Cengiz Han’ım. Bu da benim Han’ım Börte’dir “ der.
    Başımızın tacı hanımlarımız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhteşem bir hikayee, onu okudukça insan kendini önemli hissediyor

      Sil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..