Evlilik Hayali Kurmayın!

Hayal kurmak: var olmayan şeyleri düşünüp, bunların başınıza geleceğini ummaktır. Zira hayal kurarsınız, gerçekleşirse mutlu olursunuz, gerçekleşmezse, mutsuz. 

İnsan evlenmeden önce hayal dünyasında yaşıyor evlilik konusunda. Zaten toplumumuzda eğer evlenmediysen hayat başarın ne olursa olsun %50 yi geçemezsiniz. İsterseniz nobel ödülü alın, hele ki kadınsanız, evli değilseniz, aldığınız ödüller-başarılardan çok evli olmadığınız konuşulur. Evlilik insan hayatına yapılan büyük bir dayatmadır. Siz de bu dayatmaya dayanarak hayaller kurarsınız..

Evlenince her şeyi birlikte yapacağız.. Gitmediğiniz-gidemediğiniz yerlere beraber gitmenin hayalini kurarsınız. Görmediğiniz yerleri birlikte görmeyi, birlikte bir şeyler yaşamayı düşünürsünüz. Fakat öyle mi olur? Hayır. Hayat gayesi, düşünce farklılıkları, maddi sıkıntılar, manevi ayrılıklar, farklı istekler buna engel olur..

Siz her ne kadar ruh eşimi buldum derseniz deyin, iki kişinin aynı anda aynı şeyi istemesi imkansızdır. Eğer istemekte ısrarcı olursanız mutsuz olursunuz. Mutsuzluk ise hem kendinize hem de karşınızdakine zarar verir.

Eşlerin en büyük sıkıntısıdır ilgisizlik.. Yine hayat gayesi, farklı bakış açıları dolayısıyla evlendikten sonra "aman nasıl olsa evlendik, ne ilgisi?" şeklinde düşünmeye başlayabilirsiniz. Durum bundan çok farklıdır oysa. İlgisizlik insanı en büyük hayalkırıklığına uğratır bir anda. Beklediğiniz herşey yolunda gitmiyormuş hissi verir. Dünya başınıza yıkılır kısaca. Abartılacak bir durum değildir oysa. Fakat gel gör , kendine sor bakalım öyle mi? Değil.

Keşke hayal kurmasanız, böylece hayal kırıklığı da yaşamazsınız. Hayat hepinize güzel olurdu ha?

Yorumlar

  1. Evlilik hayatımı eşimle geçireceğime dair bir nevi antlaşmadır. İçinde sevgi, güven ve sadakat barındırır. Herkesin evlilikten beklentisi farklı olabilir ama beklenti içine girildiği zaman genelde sorunlar oluşuyor. Bu nedenle önce sevmeli sonra fikirlerine saygı duymalı sonra da eşinizi değiştirmeye çalışmamalısınız. Farklı pencerelerden aynı manzarayı görebildiğiniz sürece mutlu olursunuz.

    Evliliğin hayalini kurdurmak bizim toplumumuza has bir özellik sanırım. Çünkü istemeseniz bile töre gereği veya görücü usulü evlenmek zorundasınız. Halbuki evlilik şartların birleşmesi, sevginin kaynaşması, hayallerin çakışması, heyecandan ellerin buz tutmasının sonucudur. Hayal kırıklığı yaşamamak için önce kendi sevginize güvenmelisiniz. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok yerinde bir yorum :)

      Sil
  2. Yanlış hatırlamıyorsam siz yeni evlenmiştiniz herhalde. Bir sorun yoktur umarım evliliğinizde!

    YanıtlaSil
  3. Gelecek günlerle hep iyi yönde hayal kurmak ne yazık ki tüm insanların bir eksisi...
    Hayal kurmaktan çok, hazır olmayı göze almalıyız, herşeye karşı... Hayal ettiklerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Lohusa depresyonudur, geçer :)
    İyisinizdir umarım, sen de bebiş de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay iyiyiz çok şükür :) ben değil de, çok yakın arkadaşım depresyonda, artık beni de sokacak az kaldı :D

      Sil
    2. İyi olmanıza sevindim :) arkadaşının ruh hali tez zamanda düzelir inşallah o zaman, sana da bulaşmadan.

      Sil
  5. :) arkadaşıma anatmya çalışıyorum, psikologa gdyolar evlilik öncesi sorunları çözeblmek için, herzaman bir sorun çıkacak diyorum, yok anlamıyo mükkeml evliliği bulacğnı sanıyo :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı durumdayım. evlenmeden önce bi sürü hayaller kurmuş arkadaşım, şimdi başımı şişiriyo. gençleri uyarmak lazım, yok öyle bi dünya. evlenince kendi hayalinizi kurun birlikte :(

      Sil
    2. bir musibet diyor ve susuyorum :)

      Sil
  6. A kişisi okuyor mu bu yazdıklarınızı😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah okumuyodur, her şeyi üstüne alınıyo çünkü :( sonra da niye yazmıyosun diyo :D

      Sil
  7. Evlilik, ilişkiler üzerine kıymetli radikal bir kitabı yeniden okuyup yorumlayacağım. O zamana kadar takipte kalınız. Okuyan herkesin ezberi bozulacaktır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..