Yeni Oyun Bilgisayarım

Beni bilen bilir, boş işler insanıyım. Özellikle son günlerde çokça oyunlara sarmış, artık yeni oyun almıyım lütfen diye yalvardıkça yeni oyunlar almış bulunmaktayım. E  A kişisi de oyunsever olduğundan, her halimi anlıyor sağolsun. Bilgisayarımdan çok memnundum. Fakat ekran kartı dolayısıyla bazı oyunlarda (RainbowSix ve Insurgency) de takılmalar yaşıyordum. A kişisinin okuldaki bilgisayarından memnun olmaması ve benim bilgisayarıma göz dikmiş olması sebebi, benim de video render almalarımın bayaa zaman kaybına ulaşması gibi sebeplerden dolayı yeni bilgisayar alma kararı verdim. Bu benim için gerçekten zordu. Yaklaşık 4 yıldır Toshiba marka bilgisayarımla mutlu mesut yaşıyordum. Sd kartını ekledikten sonra hızına hiç bir şey erişemiyordu ve alırken o kadar aşık olmuştum ki buna, ayrılmak benim için zordu. 

Dell Inspiron 7577 

Oyun bilgisayarı olarak piyasaya çıkan bu bilgisayar, ekran kartı ile bunu hak etmiş olmalı. Görünüşü de çok havalı açıkçası. Beni rahatsız eden tek kısmı bilgisayarın klavyesi ile ekranı arasındaki o boşluk. Neden var derseniz, güçlü olan tüm bilgisayarlarda bu aralığı yapmak zorundalar. Bilgisayarınız ısınmasını engelleyici bir durum. 

Oyunlarda hiç takılma yaşamıyor olsam da, eski bilgisayarımın performansını geçtiğini fark etmedim maalesef. Oyunlar hariç tabi. Oyunlarda deli gibi akıyor sağolsun. Fakat normalde ( kullandığım adobe programlarında) hiç bir fark yoktu. Ve sonra anladık ki eski bilgisayarım 8.1 işletim sistemine sahipken yeni bilgisayarım 10 işletim sistemine sahip. 10 işletim sistemi hastalıklı bir sistem olduğundan bilgisayarınız ne kadar iyi olursa olsun kasıyor maalesef. Hemen 8.1 kurmaya çalıştık fakat maalesef bir sürü driver tanınmadı. Bu yüzdendir ki aldığım günden beri dell ile iletişime geçmeye çalışıyor, bunu düzeltmelerini istiyorum. Ya da windows artık yeni bir işletim sistemi çıkarsın ve mümkünse hastalıklı olmasın. Son olarak eklemek istediğim, eğer bilgisayar alacaksanız işletim sistemi 8.1 düşüktür, aman olmasın demeyin. İnanın o çok daha iyi bir yapı.

Ve neden tasarımcı olduğun halde Apple almıyorsun diyenleriniz olacaktır. Macintosh çok kullandım ve gerçekten sevmeyerek kullandığım bir şey. Kendimi çocukluğumdan beri kullandığım windowsta daha rahat hissediyorum ve apple a vereceğim paraya çok daha iyi özelliklere sahip windows alabiliyorum. İlk kullandığım laptop dell markaydı ve artık bozulmuyor diye yere atıp üzerinde tepinmiştim. Fakat bana mısın dememiş, kasası çizilmemişti bile. Dell' e güvenim çok fazla bu yüzden. Umarım beni üzmez.

Teknik Özellikleri

4 çekirdekli işlemciye sahip, i7 7.nesil bir makine. 16gb sistem belleği var ve 2 tane bellek stoğu mevcut. 1tb sabit diski 5400rpm hızında. 256Gb ssd'ye saip, ekran kartı 6gb paylaşımsız. Ve en sevdiğim şey olan grafik işlemcisi GeForce HTX1060. Grafik genişliği ise 192Bit. ekran boyutu 15.6 ki bana hayli hayli yetiyor, çünkü evde büyük ekrana bağlıyorum zaten çalışırken :) Full hd ips mat ekrana sahhip ve 1920x1080 çözünürlüğü var. Hd kamerası,3 tane 3.0 usb portu, aliminyum kasası var.

Görseller

Amerika'ya gönderilen makinelerin tuşlarının aydınlatması kırmızı iken Türkiye'ye gönderilenlerin beyaz aydınlatması var. Kırmızı istiyordum fakat sonra forumlarda okuduğum kadarıyla beyaz çok daha iyimiş. Bu yüzden bu da anti bi sorun olmamalı bizim için.





Yorumlar

  1. bende de asus var hemen hemen özellikler aynı gibi... Witcher 3 falan oynuyorum yetiyor bana

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullanın o halde 😉

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Güle güle kullanın. :) Ben Asus'cuyum. Çocukluk alışkanlığı Asus seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asus laptopum vardı bi tane, durduk yere camı çatlamıştı. servis diz üstü olmasına rağmen, dik tuttuğunuz için çatladı dedi :))

      Sil
  5. Güle güle kullanın Windows ile ilgili ben de aynı şeyleri düşünüyorum 10 hep sorun çıkartıyor dır service pack yıllardır bekliyor🙈
    Kurmayı da düşünmüyorum.
    On yıla yakın bir zaman Sony vaio kullanıyorum son derece memnunum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullanın :) umarım service pack kısa sürede gelir artık :(

      Sil
  6. evde ki 2009'dan kalan Toshiba'ma veda edip bir bilgisayar alma vaktim geldi aslında. Ama ne alacağımıza bir türlü karar veremedim. İş yerinde Asus kullanıyorum, memnunum aslında. Bu da güzelmiş güle güle kullan. Bende windowsun yeni sistemlerini sevmiyorum xp den 7 ye geçerken bile çok sancı çektim. Şimdi 7 de takıldım kaldım. Alışkanlıklarımdan kolay geçemiyorum sanırım. Bir dönem 8 ve sonrasında 10 kullandım ama sevemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. toshiba kapanmasaydı ben yine toshiba alırdım. çok mutluydum o bilgisayarla. hatta eşim, satmayı falan düşünüyordu fakat kullanınca vazgeçti, bundan iyisini alamam dedi :))

      Sil
  7. Ben de bu ay yeni bir bilgisayar aldım. Asus n580vd 256 gblık ssd'li olanı. Memnunun Dell de düşünmüştüm ama dış tasarımı çok kaba o yüzden Asus'u tercih ettim. Umarım güzel günlerde kullanırsın. Oyunlara ben de sarmış durumdayım. Hellblade'i tavsiye ederim bitmesin diye ağladım :( Müzikleri, oyunun kurgusu gerçekten çok güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hellblade i biliyorum ama oynamadım bir türlü, oynayacağım :)) asus la kötü bir anım vardı o yüzden hiç düşünmedim. fakat asus tasarımları her zaman en güzeli :)

      Sil
  8. güle güle kullan, benim de yeni bir bilgisayara ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı olsun, bende dell kullanıyorum ve yere yanlamasına düştü az biraz ezildi ama hala sapasağlam bilgisayar. Başka pc olsa kapağı dağılmıştı :)

    Bu arada Microsoft Windows 10 işletim sistemi dışındaki sistemlerden artık elini çekmeye başladı. Yani win 8.1 güvenlik açısından sıkıntı çıkartabilir eğer internet üzerinden kredi kart işlemleri falan yapıyorsanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıllardır 8.1 kullanıyorum, çok şükür öyle bir sorunla karşılaşmamıştım, umarım karşılaşmam :)

      Sil
  10. Canavar bilgisayar :) dedikleri bu işte :D Güle güle kullan sinirlenip sağa sola fırlatma :))

    YanıtlaSil
  11. Bu modeli mağazada görmüştüm ve ekran altındaki boşluğu çirkin bulduğum için cihaza uzak durmuştum. Isınma problemi için olduğunu düşünmemiştim, bakış açım genişledi bu yazı sayesinde :) Dilerim güzel günlerde, kazasız sıkıntısız kullanılır :) Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ısınma problemi maalesef. çoğu böyle oluyor oyun bilgisayarlarının. keşke olmasa ama :)

      Sil
  12. Bende Asus'a çok güvenirim, senin Dell sevgin gibi...Bu arada oyun bilgisayarı deyince aklıma hemen Monster geldi çünkü yıllardır oyun bilgisayarı konseptini o kullanır.Oyun bilgisayarı deyince akla gelen ilk markadır, Dell dedin şaşırttın beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. monster'ın bir modeli ile başabaş bir bilgisayar bu aldığım. fakat onun da sorun çıkınca servis sorunları oluyormuş. o yüzden uzak durmak zorunda kaldım :(

      Sil
    2. Aslında Dell demek doğru olmaz, Alienware üretimini de Dell yaptığı için kaputun altında oyunculara özel sistemleri barındırıyor. Gönül ister ki Dolar kuru 1 TL olsun alım gücümüz eşitlensin emin olun bilmediğiniz bir çok ürünü evlerimize sokacağız. Teknik servis olarak Monster fena değil bende kullanıyorum. Sadece fiyat performans açısından Monster seçmek durumunda kaldım. Güle güle oyunlar oynaman dileğiyle.

      Sil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..