Sürat Kargo'nun Kargoyu Getirememesi


İnternetten alış-veriş yapmayı çok seviyorum. O kadar çok alış veriş yapıyorum ki, kargo şirketlerinin her birinin elemanı ile tanışık olduk nerdeyse. Mutlaka birisi bir gün kapımı çalmak zorunda kalıyor. Hatta bazen a kişisinin adına alış veriş yapıyorum, gelen kurye elemanı kapıyı ben açtığımda (genelde a kişisi açar) " a abi nasıl,nerelerde" falan diyor.

Fakat gelin görün ki en son yaptığım alış veriş neticesinde Sürat Kargo sayesinde illalah etme derecesine geldim. Olayı anlatıyorum..

Kardeşime doğum günü hediyesi olsun diye bir kalem almaya karar verdim. İstediği kalem sadece n11'de vardı. En son yaşadığım n11 rezaletinden sonra oradan alışveriş yapmayacağım desem de, fiyatın makullüğü sebebi ile aldım.( ürün bu ) Ayın 4'ünde siparişi verdim. Ayın 5'inde kargom Sadabad şubesine çıkmak üzere yola çıktığını öğrendim mesaj ile. Ertesi gün yani ayın 6'sında kargonun şubeye ulaştığını ve dağıtıma çıkacağını gördüm. Kargo takip numarasından takip ettiğimde dağıtıma çıktığını gördüm. Fakat cumartesi olduğu için, dağıtılmayacağını düşündüğümden Pazartesi yani ayın 8'inde dağıtılır dedim. Pazartesi günü bekledim, gelen olmadı. Salı bekledim, gelen olmadı. Çarşamba aradım (ki ayın 10'u bu arada) kargo yetkilisi bana bir saniye bakayım dedi ve telefonu beklemeye almadı. Konuşmalarına şahit olmak zorunda kaldım "O kargoyu vermiştim size götürmediniz mi" dedi, içerden bir adam "yoo" dedi. Sonra telefona geldi ve "bugün size iletilecek kargonuz" dedi.

Güvendim, fakat güvenmekle büyük bir hata yaptığımı fark ettim. 3 gündür evde beklediğim yetmiyormuş gibi yine gelmedi. Bugün ayın 11'i ve kargom hala gelmedi. Bugün aradığımda elemanların yeni olduğunu, işleri yetiştiremediklerini ve çok yoğun olduklarını söyledi. Bugün mutlaka getireceklerini söyledi..

Bugün de gelmezse ne yapacağım bilmiyorum. Fakat burada eğer kargo ile iş yapan birileri okuyorsa beni, sürat kargo gibi işinin ehli olmayan, amatörce işler yapan şirketlere kargo verirken tekrar düşünmelerini rica edeceğim. Böyle saçma iş olmaz. Gelecek olan bir kalem ve doğum günü geçti kardeşimin. Hala gelecekte ben de gidip çocuğa hediyesini vereceğim. İptal etmek istemiyorum çünkü yine bir bekleme süresi olacak yeni kalemin gelmesi için..

Diyeceğim o ki, hediyelerinizi son dakikaya saklamayın, kargo ile iş yaparken şirketinizi düzgün seçin.

Yorumlar

  1. Açıkçası pek kargoyla işim olmadı bugüne kadar. Ama demek ki, dediğiniz gibi kargo şirketi seçerken dikkat etmeli; işim olursa bu tavsiyeyi dikkate alacağım, teşekkürler! :)
    Bu arada ürün çok havalı gözüküyor, harika bir seçim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım kardeşim de beğenir :)

      aman diyim kargo şirketi çok önemli, insanı rezil de eder vezir de.

      Sil
  2. Ben de sürekli internet üzerinden alış veriş yapıyorum fakat ben böyle olayları hiç yaşamadım. Sanırım benim çalıştığım firma işini çok iyi yapıyor.
    Umarım kargonuzu bugün teslim ederler.
    Bu arada kalem benimde hoşuma gitti. Güzel bir seçim yapmışsınız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. beni de sürat ve aras kargo genelde üzüyor. :(

      Sil
    2. Rica ederim. İşini iyi yapamayanlar yüzünden böyle olsa gerek.

      Sil
  3. Sevgili Buşra, maalesef bütün kargo şirketleri aynı durumda. Çünkü çok az maaşa çalıştırdığı, sanki ev taşır gibi tüm ev eşyalarını taşımak zorunda kalan elemanları sürekli değiştiği ve yeni elemanların sokak adları, adresleri öğrenmeleri zaman aldığından durum böyle. Belki UPS biraz daha iyidir ama sonuçta tüm parsayı şirketler topluyor ama elemanlara uygun ücretler verilmiyor. Benim de bir aracım Yurt içi kargoda.. maalesef aynı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onların açısından da bakıyorum, hak vermeye çalışıyorum fakat neredeyse siparişimin üzerinden bir hafta geçti :( hala gelmedi. hani diyorum ki kadına, bakın dün de böyle söylediniz, madem öyle bugün ilk bana gelsin. böyle bir şey yapamayız diyor :(

      ups ile hiç çalışmadım o yüzden bilmiyorum. Umarım kendilerini biraz daha düzenlerler. yoksa ben açacağım bir kargo şirketi o olacak :))

      Sil
    2. Hele ki sürat kargo' da şu aralar kayyum var.. sıkıntılı bir süreçteler. Cidden kadınların el atmasını istiyorum artık ben her şeye :) kesin çözüm

      Sil
    3. kayyum olduğunu bilmiyordum :( o yüzden ucuz bu kadar heralde. ucuz diye de herkes orayla çalışıyor :/ ben el atacağım sonunda, az biraz para bulayım ilk işim kargo şirketi kurmak :)

      Sil
  4. Çok sinir bozucu. Hiçbir sebep ürünü bu kadar geç teslim etmelerini izah edemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve hala teslim edilmedi, bugünden de ümidim kesildi :(

      Sil
  5. Kargo sirketleri adami delirtiyor hakikaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekşi de rezalet başlığı adı altında bir sürü rezalet okudum, yalnız değilim gerçekten :/

      Sil
  6. O kargo şirketleri adamı çıldırtır resmen. Bir de yurtiçi var bunun gibi. Genel merkezlerini mi aramadım bölge müdürlüklerini mi aramadım yok yine aynı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. al birini vur ötekine zaten. neyse ki yurtiçi kargo da hiç sorun yaşamadım ama galiba bunların sorunu kurumsal değil de bölgesel. yani sizin ilçede bulunan temsilcilik iyiyse kurum iyi oluyor, kötüyse kötü.. :(

      Sil
  7. Sanırım bir ben alışmadım hiç internetten alışverişe :)))

    YanıtlaSil
  8. evet,kargocular böle sinir bozucu olabiliyor maalesef..içlerinde dolandırıcılar bile var..buna benzer bi yazı yazmıştım..

    bu arada beni takip eden siz miydiniz? profil resminiz AYNI ama profil isminiz farklı.."hayal meyal" profili size mi ait?

    YanıtlaSil
  9. Ben de yılbaşından beri aras kargoya gıcıkım. Yolladığım hediyeyi yanlış gönderimişler geri gelmiş. Yeniden yollayın dedim. Kendi hataları olduğu halde hediye yolladığım kişiden kargo parası almışlar. Rezalete bak. Ay yine sinirlendim şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy çok fena olmuş, bir de mahcup olmuşsunuz durduk yere :( ayyy insanı sinir hastası eder bunlar

      Sil
  10. Çok tutan bir kargo şirketi değil sanırım. Benim yakınımda da bulunuyordu birkaç sene öncesine kadar, geç gelme sorununu bende yaşamıştım hatta sonra kapandı ve bir daha da hiçbir yerde görmedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubesi çok az gerçekten. ama az olmasının nedenini az çok anladım :)

      Sil
  11. offf çok sinir bozucu bir durum ya bu kargoların işini doğru yapmaması beni de çileden çıkarıyor. inşallah artık gelmiştir kargonuz?

    bir de, bir uçlu kalem bu kadar pahalı olur muymuş ya meğer ben hiç anlamıyormuşum kalemlerden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harika bir kalem, tavsiye ederim. geldi kargom hemde bu yazıyı yazdıktan 3 saat falan sonra :)

      Sil
  12. Çok sinir bozucu ama ne yazık ki hepimiz yaşıyoruz böyle şeyler. Kargo şirketlerine pek güvenmemek lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimiz mecbur kaldığından kullanıyoruz maalesef :(

      Sil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..