Ivır Zıvır 63


Bugün sizlere bazı kelimeleri ve durumların benim için anlamlarını anlatacağım. :)

Grip olmak: 
Bulaşıcıdır. Evde birisi olmaya görsün. Herkes aynı anda olup da bir kerede aradan çıkmaz bu melet hastalık. Herkesi tek tek gezer ve günlerce hastalık koridorlarda gezer durur. Gerçekten can sıkıcıdır. Sizi tüm sosyal hayattan izole eder.

Hatırlayamamak:
Size söylenen veya yapmanız gereken konuları unutmak. Unuttuktan sonra geri bildirim vermeniz gereken o an hatırlama durumu. Karşılıklı hayal kırıklıkları ile sona erer.

Küçükken babanın iş yerine gitmek:
Yapılan en harika şeydir. Paranın suyu nereden geliyor, değirmen nerede dönüyor bilirsiniz. İstediğini yiyip içmektir. Baş köşeye geçip insanlara emirler yağdırmaktır, el üstünde tutulmaktır.

Lakap:
Kullanılmasından hoşlanmam. Yapmayın şöyle şeyler, öğrenciler hakkımda ne diyor, beni ne olarak lakaplandırdılar merak ediyorum doğrusu.

Meşhur:
Geçen derste çocuğun biri "hocam size imza vereyim mi" deyip bir kağıdı imzalamaya başladı. "Neden ki, sen kimsin" dedim. "bilmem ne dizisinde oyuncuyum hocam, izlemiyo musunuz" dedi. "Dizi seyretmiyorum ben" dedim. "Televizyonda mı seyretmiyorsunuz" diye aşağıladı. "Hayır televizyonum da yok" dediğimde tüm sınıf gülüp "seni tanımıyor hoca işte rezil oldun askjdalkdj"dediler.

Hastane:
Allah başımızdan eksik etmesin, düşürmesin de.. Doktorlara sabırlar da versin.. Zor meslek, zor yer.

Küfreden Kadın:
Samimiyetsizlik abidesidir. Ağzına hiç yakışmaz ama bazı güruhların hoşuna da gider hani. Ne diyelim.

Çay+simit+peynir:
Ayrılmaz üçlü. Çorlulu Ali paşa medresesinde çok iyi gider. O nargile dumanı eşliğinde kızartılmış simit ve karper peynir..





Yorumlar

  1. Evinde nasıl televizyon olmaz Hoca'M yav, aklım almıyor bir türlü, deli oliciim, evde nasıl vakit geçirebiliyorsunuz TV olmadan, çıldirciim...(:

    YanıtlaSil
  2. Meşhur olan çocuğun yüzünü merak ettim hocam.. :)

    YanıtlaSil
  3. çok tatlıııı hele en sondakiiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..