Günlük-8


Yaptıklarınızdan değil de yapmadıklarınızdan pişman olursunuz derler hep. Durup düşünürüm arada bu cümleyi. Yapmadığım şeyler aklıma gelir, iyi ki de yapmamışım derim. Eğer iyi kisini göremiyorsam bunda vardır bir hayır derim. Hayır olayına o kadar inanırım ki..

Bir de en büyük kusurumun insanları kınamak olduğunu söylemiştim değil mi? Evet öyle. İnsanları durmadan kınıyorum ve kınadığım başıma geliyor durmadan. Spora gittiğim dönem kadının birisinin cildinde bulunan lekelere bakıp "yahu neden bir doktora gidip çaresini bulmuyor" demiştim içimden. Aradan biraz zaman geçti, güneş alerjim çıktı ve güneşe çıktığım an krem kullanmadıysam leke çıkmaya başladı. Uzunca bir süre lekelerle uğraştım. Sebebi ise gerizekalı bir cildiyecinin yanlış ilaç vermesi oldu. Bu cildiyecileri bir türlü anlayamıyorum. Hem o kadar puan kazanıp en yüksek bölümü kazanıyorsun, hemde bir lekeyi geçirecek ilaç yazamıyorsun. Hani benim sorunum öyle çok farklı bir sorun da değil. Güneş lekesi.. Eminim her 10 kişiden 2 si bu yüzden geliyordur zaten.

Doktorluk gerçekten zor bir meslek. Özellikle bu işi yapacak olanlar isteyerek yapmalı. Mesela A kişisinin ameliyatını yapan doktor, doktor gibi doktor. Bu işi severek yaptığı o kadar belli ki.. Hakkında ayrıca yazı yazacağım. Fakat öğrendiğim en mühim şey, işini severek yapmak..

Aslında ne yaparsanız yapın, severek yapın. Öğretmenlikte öyle mesela. Zorla size bir şeyleri öğretmenizi sağlayamayız. Eğer bu işi sevmiyorsanız, yapmayın! Parası iyi değil, uğraşları bitmiyor.. Yapmayın bu mesleği yapamıyorsanız.

Mesleklere de saydırdığıma göre şimdi de cahil insanlara saydırayım. Daha cümle kurmayı bilmiyor, bu insanlara yazı yazdırıyorlar bir de.. İnsanlar bunları moda ikonası diye takip ediyor. Moda ikonası olacak insan gerek kişiliği, gerekse içsel gelişimi ile kendini geliştirmiş insan olmalı. parası var diye en pahalı yerlerden giyinen, en bilindik terzilerden elbise diktiren insanlar moda ikonası olmamalı. Moda gibi iğrenç bir şeyi, daha da iğrençleştirmemeli.. Hele o renk uyumsuzluğu, saçma sapan kıyafetler.. Of.

Onlara da saydırdığıma göre artık gidebilirim. Bu günlerde ayı gibi yiyiyor, hiç doymuyorum. Birinizin nazarı değse de, şu yeme olayıma bir son versek. Nefret ediyorum amele gibi yiyip, amele gibi çalışmadığım için yediklerimin kilo olarak dönmesinden!

Yorumlar

  1. Sanki bu da bir qınama yazısı olmuş :)) Amma doğru sözə deyəcək yox. Çox haqlısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte dayanamıyorum :( hep kınıyorum, hep kınıyorum

      Sil
  2. En kötü özelliğinin kınama olduğunu biliyorsun ama düzeltme çaban yok gördüğüm kadarıyla, çünkü yaptığın eleştiri baya öfkeli ve biraz çirkin bir kınama yazısına dönüşmüş:( Evet ben de hoşlanmıyorum dediğin kesimden ama bu yazını sevemedim üzgünüm...
    şimdi belki de isteyen okur isteyen okumaz burası benim alanım, istediğim gibi yazarım zorla takip ettirmiyoruz diyeceksin, sen de haklısın. Ama maalesef okumuş bulunduğum için sessiz kalamadım. Ayrıca bu kadar nefret bünyeye zararlı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef öyle, kendimi tutamıyorum bu konuda. O kadar uzuuuun zaman olmuştu ki yazıma olumsuz yorum almayalı, valla özlemişim. Yani sevmedim dediniz ya, inanılmaz mutlu oldum :) çok teşekkür ederim. Ve bünyeye zarar konusunda da çok haklısınız. Bazen o kadar saçma şeylere sinirleniyorum ki, kendime bile inanamıyorum. :(

      Sil
    2. haha :D mutlu olmana şaşırdım, iyi bari :)))

      Sil
  3. takıldığım yeri de eklemek istedim. "cahil insanlara saydırayım. Okul okumamış, kocasının parasıyla durmadan orada burada takılıp,..." derken okul okumamışları genelliyorsun, çalışmayan ev hanımlarını genelliyorsun, hepsine cahil etiketini yapıştırıyorsun. Sen de okul okumayabilirdin, ya da bir sorun çıkıp sen de koca parası yiyebilirsin. Hem bu neden bu kadar kötü olsun ki, o kadar evi çekip çeviriyoruz koca parası yemek hakkımız :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koca parası yemeyi çok severim aslında :) söylemek istediğim koca parası ile hava atmak.. Yani sonradan görme olmak. Bir de eskisini unutup, değerlerini yerle bir etmek.. Tabii şimdi tekrar okuyunca söylemek istediklerimle alakasız yazmışım :D

      Koca parasının bereketi başkadır oysa.:)

      ev hanımlarını genellemedim kesinlikle. hiç okumayıp, cehaletlerine bakmadan sağda solda yazılar yazıp çok şey biliyormuş gibi konuşanlara gönderme yaptım. Yani ingilizce nin i sini bilmeyen insanın, ingilizce cümlelerle fotoğraf paylaşması misal . :D

      Sil
    2. Hmmm anladım, tabi ki herkesin düşüncesi kendine. Ama aktarış biçimleri farklı oluyor işte...
      Ben de artık hayatımın koca parası yeme kısmına geçmek istiyorum :D

      Sil
    3. Allah hayırlısını nasip etsin. :) bak içime yara etti, editleyip düzelticem orayı. :)

      Sil
    4. Amin, teşekkürler. Evet okudum şimdi daha iyi olmuş bence ve katılıyorum ;)

      Sil
    5. beğenmenize sevindim, asıl ben teşekkür ederim, söylemek istediğim bir şeyi söylediğimi fark edip beni uyardığınız için :)

      Sil
  4. Amele gibi yiyip, amele gibi çalışmamak. Komik ve düşündürücü.

    İşine severek yapma kısmına katılıyorum ama bu trafikte zor. Bir aydır geçici olarak birilerinin yerine bakıyorum, severek yaptığım iş eziyet geliyor artık. Millet yıllarca bu kalabalığa girip işini sevebiliyorsa ne mutlu onlara.
    * Anlatıcı burada Zeytinburnu, Yeni kapı, Mecidiyeköy gibi yerlerin iş saatleri trafiğinden bahsediyor :)

    Şaka bir yana çok yorgunum, bu geçici süreçte pek çok insanla tanıştım ve pek çoğu sizin bahsettiğiniz grubuna giriyor. GÖRGÜSÜZLER.
    Valla yorulduğuma değmiyor.
    Bunla ilgili bol atarlı yazı yazdım sonra pişman olup yayınlamadım :)
    sadece sabır diliyorum, Rabbim lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sabırlar versin, yardım edebileceğimiz bir şey varsa yardımcı da olmaya çalışırız inşallah :)

      ah şu trafik insanı delirtiyor. ama zeytinburnu mecidiyeköy ve yenikapı tam metro-metrobüs hatları. bence hiç trafiğe girmeden toplu taşımayı kullanın :)

      Sil
  5. Arkeoloji doktoru olmamda bir sakınca yok; ama kan gören trıp doktoru mu??? Onlar çok iyi dayanıyor buna! :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..