Ivır Zıvır Part 57

Bir mucize olsun ve yds'den 60 alayım lütfen. 60 diyorum bak, inan fazlasında gözüm yok.

demir depolarım bitmiş, şişe şişe kan içiyorum. şaka değil. minik şişelerle kırmızı bir sıvı içmem gerekiyor sabahları. 2 saat de peynir yiyemiyorum. yasak diye mi bilmiyorum ama uyuyamıyorum bile peyniri düşünmekten. peyniri zaten çok severim. sanırım o beni sevmiyor.

her sevdiğimizin bizi sevmesi gerekmiyor di mi?

a kişisi geçen gün ayakları ıslandığı için çoraplarını çıkarmıştı arabaya binince. aradan az zaman geçti. arabada bir nem kokusu gibi bişey. arka koltukta kokunun sahibini ararken çorapları yerde buldum! bu konuda başka da bişey söylemicem.

ne zamandır fotoğraf çekmedim. gidip çekmeliyim sanırım. özledim o eski günlerimi.

yoruldum sayın okuyucu. her şeyden yoruldum. en çok da mutsuzluktan yoruldum. ama bugün dışarı çıktığımda eski günleri özlediğimi fark ettim. sanırım elimizden kaçıp giden her şey çok daha güzel oluyor.

spotify kullananız var mı? varsa söyleyin de takipleyim. çok güzel listelerle karşılaşıyorum böylece. Çok mutlu oluyorum.

elden düşme bir piano yollamak isterseniz, adresimi verebilirim. sanırım son günlerde en büyük hayalim bu. özellikle okulda piano çalanları gördükçe çıldırıyorum. biliyorsunuzdur sanat bölümündeyim. geçenlerde can sıkıntısından koridorlarda geziyorken heykel bölümüne gitmişim. şu snapi çektim. tabi ilk gördüğümde inanılmaz korktum. neyse, o koridor ertesi gün beni çağırdı resmen. hani şu korku filmlerindeki aptal kız olur ya, heh o benim işte. inatla karanlığa doğru ilerledim. ilerden tak tak sesler geliyordu. neyse, bir tane odayı açtım, karşıma çıkan heykelden nası korktuğumu bi ben bilirim bi de Allah. çok da anlamlı bir heykeldi aslında. bir kadın figürünün üzerinde dart tahtası çizilmiş gibiydi. anlatılmaz, yaşanır. biraz nü olduğu için, paylaşmıcam fotoğrafını. o ses de heykelci bir arkadaştan geliyordu. neyse geçen gün ders anlatmışım böyle bir stresli geçmiş, çıktım yine koridora baktım piano sesi. ilerledim. beyaz bir piyano başında bir hanımkız harika bişey çalıyordu. iki adım ilerledim, siyah bir piyano da bir erkek çalıyordu. Aman Allah'ım başka başka şeyler çalmalarına rağmen iki odanın arasına girip; kafamda bir düet yaptırdım. harikaydı. piyano başka bişey kesinlikle. keşke benim de olsa, keşke ben de çalsam.




neyse, moralmenim bozuldu.

Yorumlar

  1. Hmmm. C seviyesi yeterli mi :)
    B olsun inşallah.
    Piyano çalabilenlere ben de hep hayranım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana yeter. 60 yetiyo :) ben de hep hayranım, az buçuk çalabiliyorum , eğer piyanom olursa çalarım :)

      Sil
  2. Yds temennisinde yanındayım, n'olur demekten başka halim kalmadı, elin insanları çalışmıyoz 60 alıyoz diyo ben 27 yi geçemedim. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz senle hep aynı kaderi paylaşıyoruz yahu Ruhsuz :) bend e 27 yi geçemedim. adını yazsan 20 alıyosun zaten :( of ya, napıcaz bu yds yi hiç bilmiyorum

      Sil
  3. :) Demir ilacından aldığın demirin emilimini azaltmasın diye kalsiyum içeren birşey yememen gerekiyor. Bu nedenle peynir yememelisin 2 saat :) Benim kardeşim de arkeolog ve nisan 2017'de gircek sınava hadi inş. bu arada takipteyim. :)

    http://makyajbox.blogspot.com
    ve
    http://berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz, davete icabet sünnettir :)

      evet, calsiyum ilacı da alıyorum ayrıyetten. teşekkür ederim açıklama için, ben tamamen azaltmaya başlamıştım tam :)

      Sil
  4. Ayak kokusu ve umarsız sahipleri, nedense ayakları kokan kişiler bir o kadar da umarsız ve kaba oluyorlar, hiç oralı olmuyorlar, birde nefesleri kokanlar var, bu tipler birde hoş sohbetler ise yani geveze iseler yakın mesafede değmeyin gitsin keyfinize, en sevdiğim koku esanstı, rahmetli babamın parfümü esanstı ve babam çok güzel kokardı ve hep camiiye giderdi, demem o ki temizlik imandandır Hoca'M, ayrıca eylemsel/görsel/nü yapımlar/klasik müzik enstrümanları vb. sanat objeleri kişiyi entelektüel/bohem yapar iken imanını zayıflatabilir dermişim...Bedri Baykam, Hikmet Şimşek ve Fazıl Say gibi gibileri, Beethoven ve Motzart ve Sebastian Bahh ve Çaykovski'de büyük olasılıkla imanlarını sorgulayıcı tiplerdi, Van Gogh'a değinmedim bile...Ha birde Neyzen Teyfik ve Ömer Hayyam, sanat aşkına...(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok, a kişisinin ayağı hiç kokmaz, sonuçta 5 vakit namaz kılan biri :)) oradaki nem kokusuydu. ıslak çorabın havasızlıkta kurumaya çalışması :) bayaa su olmuş, çünkü kendisi bot giyemiyor :))

      nefes kokması ise kişinin elinde olmayan sebepler olduğundan; yapabilecek bişi yok :( diğerlerinin buna hoşgörü ile karşılaşması gerekir. ha soğan,sramısak,sigara, pastırma vs yiyenler hariç. doğal olan kokudan bahsediyorum. dişlerini ne kadar fırçalarsan fırçala, boğazın şiştiğinde ağzın kokar. he benim burnum koku almaz, belki bu yüzden bu kadar rahatım :)) yani çok ağır olmadığı sürece kokuları alamıyorum. sırf o tip pis kokulardan dolayı ameliyattan uzak duruyorum :)

      sanat bölümünde olunca sizin gibi düşündüm. sonra topluluğa fayda verme amacıyla kullanmaya karar verdim. ha nası vericeksin dersen, o bir sır. yakında belli olur inşallah :) zira bazı insanlara bazı şeyleri anlatmak için onların dilinden konuşman gerekir.

      Sil
    2. Evet, yanlış anlamışım, konu nemli çoraplarmış, a kişisinden özürdilerim nezdinde...:)
      Ağız kokusu konusunda çook muzdaribim ama, hatta bir zamanlar flört ettiğim kızın bile yanından kalktım metroda, ağzı kokuyordu ve oturmak bana yaramadı, midem şey oldu diyerek bu bahane ile yanından kalktım ve oda bi' dakika kadar sonra bana muhabbetle bakarak yanıma geldi ama o konuşur iken benle uzaklara doğru baktım hep, o anlamadı ama, lisede de öyle yakın bir arkadaşım vardı, Orhan, ne kokardı ağzı yaw, dehşet ama işte gel gör ki arkadaş, naparsın, bazen fotoşopçu abimde bile bu ağız kokusu...:(((
      Sanat sanat için mi, sanat toplum için mi, bu aforizma felsefecilerin konusu, beni aşar ama fotoğraf çekmek güzeldir, birde beğenenleri varsa, sonuçta sanat paylaştıkça büyür ve güzelleşir...(:

      Sil
    3. Daha geçen hafta, Cuma günü, işte yeni bi' daire aldım, su sözleşmesi için İSKİ'ye gittim, iskân konusunda bir sıkıntı oldu, müteahhitinle gel dediler, telefon ettim, sağolsun kendisi geldi işte ve adam yaşlı, konuşmayı çok seviyor, İSKİ'de adamın sesinin desibeli diğerlerini bastırıyor, tabii bende saygıda kusur etmemek için dinliyorum, ben dinledikçe adam coştu, eskide yine devlet dairesindeki bi' anısını anlatıyor, işte iri kıyım birisi memurun yakasından tutmuş ve pata-küte dalmış, adam heyecanlı anlatır iken bunu birde üzerimde denedi İSKİ'nin bekleme salonunda, ufak hareketlerle slow-motion tarzında canlandırma yapar iken yakamdan tuttu ve kendisine doğru çekti ve 'paaat' sesiyle o ağız kokusuna maruz kaldım, tabii ben altıncı, yedinci boyut, radyasyon derken içimden dedim ki, "vaybee, demek ki zengininde ağzı kokarmış..." Adam hem Almanya'dan hem de Türkiye'den emekli...Neyse ki sıramız geldi de işimizi hâllettik, bu anım Ali Ağaoğlu'na ithaf olunur...:D

      Sil
    4. terazi burcunun özelliğiydi yanlış hatırlamıyorsam kokulara duyarlı olmak. bu özellik değil, lanet olmalı. benim gibi almasın koku burnun, bak hayat ne güzel. otobus ter mi kokuyo? umrumda değil. hatta bi keresinde osuruk bombası atmışlardı arkadaşlar şaka olsun diye de, ben azıcık almıştım kokusunu. yani hani öyle dayanılmayacak bir koku yok benim için. fakat görüyorum ki kokulara kafayı ciddi takmışsın. umarım ağzı kokmayan bir hatun kişisi bulursun ne diyim? hatta teri bile kokmasın :))

      Sil
    5. ...O insan gazına hiç değinmiyorum zaten, bu tür eylemlerde bulunan tüm insancıkları tarih boyunca medenî insan prototipi yolundaki olumlu adımlar düşüncesi adına tüm içtenliğimle kınıyorum ve günün anlam ve önemine binaen yarın ki Cumhuriyet Bayramı'nızı kutluyorum ve saygılarımı sunuyorum size Hoca'M...:)

      Sil
  5. Umarım istediğiniz puandan daha yüksek alırsınız, efendim :)
    Fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyiniz, aylarca kullanmayınca makine küsüyor gibi hissediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoook teşekkür edeirm. şu an o haldeyim. makinemi annemin evinde bıraktım, sanki bana bakınca "hadi dışarı çıkalım" diyormuş gibi geliyordu. :)

      Sil
  6. Roland EP-50 var o olur mu ? Taş devrinden kalma gönderiyorum sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmaz mııı?? :)) başımın üstünde yeri var. :) hemen adres verebilirim :)

      Sil
  7. İnşaallah umduğundan iyi puan alırsın güzel insan ...
    Ve sen piano da çalarsın güveniyorum sana :) Kursları yok mu bunun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. ben çalmayı biliyorum aslında, fakat çalacak aletim yok :( küçükken vardı, konu komşunun şikayetinden elimden alınmıştı :(

      Sil
  8. Rabbim gönlünüzden geçenin daha güzelini nasip etsin. Havalarda mıdır bilinmez bende pek mutsuz hissediyorum. Bakıyorum bir sebep yok ama mutlu olamıyorum. Bol bol kuran okusak, dinlesek bir huzura erer miyiz. Yakın bir dönemde birileri bana ahzap süresini okumayı tavsiye etmişti. İki defa okuyayım dedim ikinci sayfaya bile geçemeden bırakıyorum. Rabbim iç ferahlığı versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amiiin, çok teşekkür ederim uma niyetine :)

      Sil
  9. Sürekli mutsuz olduğunuzu söylüyorsunuz yolunda gitmeyen bir şeyler mi var acaba?(ailenizle,evliliğinizle,arkadaş çevrenizle ilgili...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslına bakarsanız, planlarımı erteleme durumunda kalma mutsuzluğu. hatta yapmamak için hiç bir neden yokken, durduk yere yani tembelliğime yapmadığımdan olan suçluluk mutsuzluğu da olabilir.

      Sil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..