Mekan Keşfi: Kahve Diyarı Exclusive

Bir mekan keşfi ile daha karşınızdayım sayın okuyucu. 

Gitmenin çok kolay olduğu, dönmenin ise bir o kadar zor olduğu bir yerden bahsedeceğim sizlere. Kahve Diyarı Exclusive. Üsküdar da bulunan mekana ulaşım oldukça kolay. Üsküdar iskelelerinden Fethi Paşa Korusu'na doğru giderken Sözbir Oteli geçtikten hemen sonra sağda bulunan bir mekan kendisi. Üç katlı ve boğaz manzaralı olan mekanda nargile içebilir, kahvenizi yudumlayabilir, ya da bizim yaptığımız gibi harika bir kahvaltı yapabilirsiniz.


Ben grupanya fırsat kuponu sayesinde tanıdım mekanı. Oldukça beğendim ve bir kaç kez daha gitmeyi planlıyorum. Ulaşımın kolay olması, araba park yerinin bulunması, elemanların size misafirliğe gelmişsiniz tarzında davranışları ve tabi ki özenle seçilmiş kahvaltılıkları beni benden aldı. Daha manzaradan ve mekanın tasarımından bahsetmedim bile. Onlar ayrıca bir güzeldi. 


Nargile sever bir insan olarak akşam mutlaka uğramayı planlıyorum fakat nargilesini denemeden hakkında bir şey söylemeyeceğim. Kahvaltı bir harikaydı. Bir kahvaltının harikalığının göstergesi tam  yağlı beyaz peynir, karper peynir, hellim peynir, krem peynirin yanı sıra sucuklu yumurtadır. Bir de buna harika sıcak simitler eklenince , ohhh değmeyin keyfime. Ha bir de poğaçalar vardı di mi? Çayın tazeliğine ne demeli? Valla ben Allah dedim. 


Gemileri seyrederken yaptığım muhteşem kahvaltıda 80-90'lar karışımı müzikler dinledik, hemde ideal ses tonunda. Beni şahsen çok yüksek veya alçak ses rahatsız eder ve bu kıvamı yakalamak çok zordur. Bir mekanın temizliğini tuvaleti gösterir: kesinlikle temiz. 

Mekan içi fazla fotoğraf çekmedim, gidip görün istiyorum. Sanırım henüz tanınmamış bir yer, kimsecikler yok. Fakat tanıyın burayı, seviceksiniz. Yolunuz ne zaman Üsküdar'a düşse en azından boğaza nazır bir kahve içeceksiniz. Ben öyle yapacağım. 

Yorumlar

  1. Hımmm, çocuklar okuldayken Can'la kahvaltı kaçamağı yapılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle gidin, akşam da gidebilirsiniz, ben geçen gün akşam gittim; harikaydı! :)

      Sil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..