Her şey kadına günah, erkeğe mübah!


bugün size öyle bir yazı yazacağım ki, erkek düşmanı sanacaksınız beni. ya da feminist. ama hayır, ikisi de değilim. yalnızca adaletsizliğe karşı ses çıkarmayı seven bir kadınım. kadın hakları ile erkek haklarının eşit olduğuna inanan fakat kadın ve erkek eşitliğine şiddetle karşı çıkan bir insanım. çünkü kadın ve erkek eşit değildir asla. kadının yeri apayrıdır. kadın narindir, kadın kırılgandır, kadın merhametlidir. erkekte bu değerlerin hiç biri yoktur. aslında kadınla erkeği birbirinden ayırt edebilecek en büyük unsur kadına annelik duygusunun verilmiş olmasıdır. bir erkek anne gibi hissedemez, anne gibi olamaz. e tüm ortamların sağlanamadığı bir durumda da eşitlik kurmamız imkansızdır. fakat bu demek değildir ki, eşit haklarımız olmasın!

bir yazı okudum az önce. kadının teki anlatıyor: eşi mayo ile denize girmesine izin vermiyormuş. fakat yine de yaz tatillerinde arkadaşlarıyla plajlara gidiyormuş. bu haksızlık değil mi diyor?

yazıyı ilk okuduğumda kadının denize girebilme hakkının elinden alınması sinirimi bozdu. elinden alan adamın güle oynaya arkadaşlarıyla denize girmesi ise daha da sinirimi bozdu. sonra tekrar okudum cümleyi "mayo ile denize girmek" gözüme battı. sen karına mayo ile denize girmeyi yasaklıyorken, gidip başkalarının karılarının bikinili plajlarında denize gireceksin? senin karın karı da, diğerlerinin ki değil? ha sakınmak istiyorsun diyelim; peki kendine ne oluyor? sana günah değil mi şimdi? 

erkeklerin anlaması gereken en önemli şeyi yazıyorum şu an. o koca kafalarına yer edinsinler ve kadınlarla uğraşmayı bıraksınlar:
Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar,ırz larını korusunlar. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır." (Kur’an-ı Kerim, Nur süresi 30)

eğer Allah korkusu ve inancı varsa birazcık; gözlerini haramdan sakınsınlar. madem tasvip etmedikleri bir durum var ortada, madem rahatsız oluyorlar; karılarını yasaklayacaklarına kendileri gitmesinler! zaten erkeklerin o iğrenç bakışlarından; oluşturulan kadın endüstrisinden, kadınların metalaşmasından, kadınların değerlerini yerle bir etmelerinden yeterince bıktık! artık bırakın kadınları, önce siz kendinize bakın. şu ayeti de okuduğunuza göre, artık bilmiyordum etmiyordum da diyemezsiniz. Allah affetsin demeyeceğim, inşallah affetmesin o iğrenç bakışlarınızı. kendi karınıza-çocuğunuza bakıldığında nasıl rahatsızlık hissediyorsanız, başkalarına baktığınızda o rahatsızlığı hissetmiyor ve bakışlarınızı değiştirmiyorsanız; Allah affetmesin sizleri! 


Yorumlar

  1. Bütün kadınlar bu haksızlıklara isyan etmeli. Birde bazı kadınlar bundan mutlu oluyor "kocam beni kıskanıyor" diyorlar ya ben asıl onlara deli oluyorum. Özgürlüğünü elinden alıyor adam hala uyanmiyorsun. Gelecekten umutluyum ama herşey daha güzel olacak.

    YanıtlaSil
  2. Ayrımcılığın sonu yok ne yazık ki, kendi güvensizliklerini, cahil geleneklerini din adı altında kadınlar üzerinde kullanmaya bayılıyorlar. Ne de olsa işlerine öyle geliyor.

    YanıtlaSil
  3. Aaaaamin. Ağzına sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bunu yazan ağzına yüreğine sağlık. Aminn

    YanıtlaSil
  5. Büşraaa,ablacığım yüreğinden öperim.Yıllardır söylüyorum aynı şeyi ama karşı taraf ( ne yazık ki artık öyle adlandırılıyoruz ya,örtülüler ve açıklar ) dan da duymak harika oldu.Çünkü erkeğin nefsini koruma görevini de bizim üzerimize atıyor çoğu kadın.Dediğin gibi,o da gitmesin efendim.Bizim kuzenler var mesela,her biri evlenince katıları örtünmeye zorladılar.Yazlıkta denize giriyoruz kızlar haşema giyiyor kuzenler normal şortlarını giyiyorlar,hobba deniz.Ortalıkda da bikinili hatun dolu.Ee,bizim kızları örttüler ya her şey tamam.Kzılarımızdan biri hala alışamadı örtünmeye,kız ızdırap yaşıyor resmen.Oğlumuz da kızı örttü ama,bir vakit namaz kılmaz.Oğlum,diyorum,katın namaz kılınca senin borcun ödenmiyor,karını kapatınca görevlerini yapmış olmuyorsun,öyle mal mal bakıyor bana.Anlayacağın harika bir konuya değinmişsin.İman ve ibadet kalben yapılmadıkça hiçbşr değeri yok.Oh ne ala memleket tüm Müslümanlığı kadınlar yapacak erkekler de gününü yaşayacak.İran'da casuslar var örneğin,casusluk yaparken içki içmeleri,namaz kılmamamları,oruç tutmamaları serbest.Adamlar parti parti geziyorlar,neymiş müslümanlık için çalışıyorlarmış.Hadi oradan,yeter yahu.Bikini giyip başımı örtsem helel olsun kadına diyecekler o hale geldik.Çok güzel yazdın,helal olsun sana.

    YanıtlaSil
  6. @kadriye, aslında kadın özgürlüğünü en başta kendi eliyle erkeğe veriyor, sonrasında da ağlaklığa giriyor biraz. en başta biraz daha dikkatli olsa, her şey bu kadar zor olmayacak

    @burçin, kesinlikle öyle maalesef :( kendilerine olan dokunulmazlıkları ise beni çileden çıkarıyor.

    @yağmur; gözüne sağlık ;)

    @ruh hastası; senin de gözüne sağlık;)

    @sevda; ama çok kötü yapmışlar kuzenlerine.. onun yerine namaz kılmaya alıştırsalarmış daha makbule geçermiş kızlar adına. bir de zorla kapatılan kadınların hep kapalılığa hem kendilerine hem de toplumsal yaşamdaki yerlerine zarar verdiklerine inanıyorum. adamlar göz yapayım derken kaş çıkarıyorlar ahmakça. keşke kabul etmeselermiş kuzenleriniz :(

    YanıtlaSil
  7. Kişi kendinden bilir işi.. Çünkü o adam her plaja gittiğinde milletin karısına kızına sapıklar gibi bakıyor, üzerinden fanteziler üretiyor. Hal böyle olunca onun gibi sapıklar aynısını karısına yapsın istemiyor -herkesi kendi gibi sanıyor- evde otur diyor. Hee tabi kendi nefsini köreltmiyor çünkü ona hak, o istediğine bakar süzer namusu evde güvende ya gerisi mühim değil.. Zaten kadın da açmayaydı.. Mesela o dar şortu ile çarpık bacaklarını dilediğince sergiler, ona olan kurallara uymasa da olur. Taksın güneş gözlüklerini, toplasın sapık kankalarını hooop gitsin milleti süzmeye.. Madem dindarsın, kız erkek ayrı olan plajlara gitsene?! Bu tiplere çok sinirleniyorum ama en çokta bunlara yüz verip adam yerine koyan kadına sinirleniyorum! Yok arkadaşım beni kıskanıyor, beni seviyor, kimse bana baksın istemiyor.. Sana saygı duymuyor, art niyetli, güdülerini bastıramamış.. Ama sen öyle san canım.
    Zorla kapatma olayı var ki kapanan kadının salaklığı zira kocişim beni alsın, aman ayrılmasın diye kapanıyorsa sanmıyorum ki bunun bir sevabı olsun! Sen ibadetini yerine getiriyor musun, harama uzak duruyor musun, zekatını veriyor musun, namazını kılıyor musun.. Bunları yapma ama kafayı kapa, aferim sana mümin kardeşim! Kocişi elde tuttun, o da sokaklarda fink fink aransın, sen evde bekle...

    YanıtlaSil
  8. Şu ' kocam izin vermiyor ' olayı zaten beni benden alıyor.Biri de çıkıp demiyor ki izin istemiyorum diye.Kadınlar sustuğu sürece , haksızlık edilmeye devam edecek keşke herkes senin gibi sessiz kalmamayı başarabilse.Benim yapmamı istemediğin şeyi,bana yaptırmadığın şeyi sende yapmayacaksın o zaman diyebilse ...

    YanıtlaSil
  9. Yine yüreğimden geçenleri yazmışsın Büşra. Kocaman bir AMİN diyorum duana.

    YanıtlaSil
  10. Çok önemli bir konuya değinmişsin, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Emeğinize sağlık bana da beklerim...

    YanıtlaSil
  12. Bir erkek olarak en kısa zamanda cinsiyet ayrımı olmaksızın içlerimizi temizlemek dileğinde bulunuyorum. Kirli zihniyetlerin yok olması dileğiyle..yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..