Din Elden Gidiyor..

Bir zamanlar laiklik elden gidiyor ağlaklığı yapan teyzeler vardı. Şu an aynı ağlaklığın paralelinden devam edeceğim; din elden gidiyor. Ciddi manada gidiyor.. Öyle böyle değil..

Daha az önce örtülü bir blogger'ın saçlarını boyayıp; paylaştığını gördüm. Her açıdan saçlarını çekmiş ama Allah razı olsun yüzünü göstermemiş. Başka postlarda yüzünü de görmüşüz gerçi ama onun için sorun değil bu. İnternet alemindeki türlü insanların onun için namahrem olduğu bilincine varamamış. Ya da gerçekten günümüzün örtülüsü. Ya da diyorsunuz ya sosyetik kapalı..

Nedir sosyetik kapalı?

Modayı yakından takip eden, makyajını eksik etmeyen, örtünmenin bilincini algılama kapasitesi olmayan, kadın-erkek ilişkilerinde seviyesini koruyamayan vs.. vs..

Bu kadınlar toplumumuzda her geçen gün sinir bozucu bir şekilde artış göstermektedirler. Namaz kılmazlar misal. Ama güzelce örtünürler. Popoları ortadadır. Ojelerini de sürerler, rujlarını da.. Özellikle rujlar vazgeçilmez parçalarıdır. Çünkü dudaklar önemlidir. Kaşlar kaldırılır, burna hızma takılır. "Ziynetlerinizi örtün" der ayet. Fakat ziynet olabilecek her şeyi ortadadır. Kadını kadın yapan tüm şeyler.. Düğünlerde, özel günlerde örtülerini açarlar kimisi. İşte kimisi de internette ifşa ederler kendilerini. Bir şekilde beğenme hırslarını sergilerler..

Zenginleri de vardır bunların. Pahalı arabalar, burnu havada yürümeler, etrafındakileri hor görmeler. Bir de yalandan yardım kermeslerine, yardım gezilerine felan giderler bunlar. Ay ben çok duyarlıyım der ama ufak bir çocuk mendil satsa suratına bakmaz. Hele bi de elbisesine dokunsa, cırlar olduğu yerde.

Bir de bu tiplerde kimse beni çekemiyor tribi vardır. Sanırsın ki, tüm dünya onların peşinde. Böyle bir afralar, bir tafralar. Yok beni çekemeyenler anten taksıncılar..

İnsanı dinden imandan soğutan bu tipler; bu dünyayı olabildiğince güzel yaşadıklarını sanırlar. Halbuki dindar kesime yapıştırdıkları iğrenç yafta, yaptıkları ve dindar olmayan kesime de verdikleri imaj yüzünden elbette Allah diğer tarafta layıklarını verecektir. Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum bu tip örtüme kötü laf getirenleri.

Sadece kadınlar mı sanıyorsunuz? Hayır! Bir de bunun erkek versiyonu var. Elinde tesbihi, sakalı ve arabasının anahtarı ile türlü haltlar yiyip, ben el değmemiş kız alıcam muhabbetindedirler. Geçenlerde arkadaşım söyledi; adam şöyle şöyle yaptı ama sorsan dinden imandan başka şey konuşmaz. Umre'ye bile gitmiş. Bir de Umre'ye gitme modası çıktı bunlarda. Oraya gidince bir temizleneceğim düşüncesi.. Allah kabul etsin de; gelince düzel be güzel kardeşim..

Toplumsal ve birlikte yaşamak olduğumuz şu ülkede; insanlara gösterdiğiniz hareketler, yaptıklarınız ve yapacaklarınız tüm dini sorgulatıyorsa eğer; bir dönüp kendinize bakın. İnsanlar size bakıp "İslamiyet böyle miymiş?" deyip, sizin yaptığınız o saçmalıklara inanmaya başlarlarsa; işte o zaman aslında bizim korkmamız gerekiyor.

Müslüman kadın kendini korur, kendini gizler, kendini ifşa etmez. Bunun örtü veya örtüsüzlükle alakası yok. Ama eğer illa örtü takacağım diyorsan ; örtüye uygun davranacaksın. Hiç bir şeyde aşırıya kaçmayacaksın. Örtündüysen de düzgün örtüneceksin. Layıklıyla örtünene laf getirmeyeceksin.

"Örtünmüşse bu onun tercihi, nasıl istiyorsa öyle yapar"cı bir insan olan beni bile çileden çıkardıysanız; vay bana vaylar bana.

Yorumlar

  1. Modernleşen insanın na-modern sorunları. Dinini özümsemeyen insanın başörtüsü takması, namaz kılması bence zaten saçma. Ne demiş Necip Fazıl: "Örtü, şuuruyla takılmadığında da Allah katında bir değeri olsaydı, cennetin baş köşesine rahibeler otururdu."

    YanıtlaSil
  2. Asıl mesele iffeti korumaktır. İffeti korumanın birinci şartı okumak ve okuduklarını özümsemekter. İşte o zaman kadın erkek ifetimizi de zinitimizi de koruruz.

    YanıtlaSil
  3. bunlara gösteriş mümini deniyor bir de ki dinle falan alakaları olmayan bir topluluk..

    YanıtlaSil
  4. Hurma ile gün geçiren bedevinin ümmeti ayağını çamura sürmüyor. Tatlı su dindoşları bunlar :)

    Onlar virüs! gerçek islam bu deell diye höynkürenler de bunların antivirüsleri..

    YanıtlaSil
  5. Beni de çileden çıkaran şeyleri yazmışsın. Zaman zaman yazdıklarını dile getiririm ancak açık olduğum için 'sen önce kendine bak' lafıyla karşılaşırım. Oysa laf ettiğim kişinin her yeri açık, başı kapalı, benimse her yerim kapalı bir başım açıktır. Ne denir ki bilemedim. Allah dinden imandan ayırmasın, akıl fikir versin.

    YanıtlaSil
  6. Günümüzün, zamanımızın hastalığını analiz etmişsin canım. Cahillik en büyük bela ve cahilce, körlemesine yapılan her şey bilinçli yapanları da mahvediyor. Bunların bir de ben yapıyorum sen neden yapmıyorsun, yoksa inançsız mısın versiyonu var. Benim kızların bir başları açık diğer yerleri kapalıdır, pantolon giyerler. Bunun için bile anlattığın tarz insanlardan tepki almışlığım var.

    YanıtlaSil
  7. Kalemine sağlık, yüreğimden geçenleri yazmışsın.

    Geçen gün öyle bir türban bağlamıştı ki birisi, inan saçlarını mor boyatan bir punktan ne farkı var ki diye düşünürken buldum kendimi. Daracık kot, daracık tişört, kocaman bie mor kafa.. Başımı bağlamayı düşünmüyorum ama hayatımın hiçbir noktasında bu kadar ilgi çekici olduğumu sanmam. İnsan bakııın ben buradayım diye düşünüyorsa başını bağlasa ne oluur bağlamasa ne olur.

    Oh, iyi geldi bu yazı.

    YanıtlaSil
  8. @ruhsuz atmaca, dini düzgün şekilde öğrenip yaşayanlardan olabiliriz inşallahh.

    @Prof, nedense kadınlar erkeklerden çok daha fazla göze batıyor. aslında iffet ikisini de ilgilendiren bir konu..

    @audrey, zaman geçince nasıl olacaklar asıl ben ondan korkuyorum :/

    @syrokusa,ben de höyküren antivirüslerdenim sanırım. yani umarım öyleyimdir.

    @Yağmur, bu insanlar dine-imana bu şiddet zarar verdikten sonra; biz dışardan zarar beklemeyelim. kendi kendimize yetiyoruz nasıl olsa :/

    @calimero, ben de en çok o bilinçli, değerli insanlara üzülüyorum. Onlar istisna günümüzde maalesef :/

    @handan teşekkür ederim. umarım Allah hidayetlerini verir, ne diyeyim :(

    YanıtlaSil
  9. valla din elden gidiyor başlığını görünce benim aklıma laiklik elden gidiyor ağlaklığı yapan teyzeler değil, din elden gidiyor ağlaklığı yapıp madımakta insanları yakan yaratıklar geldi.

    YanıtlaSil
  10. nuh tufanından geriye kalanları, suda boğulmak üzere olanları, yani bizleri kurtarmak için bir ip uzatıldı, bu ipe tutunan kurtulur, tutuyormuş gibi yapan, ya da o ipe hiç tutunmayanın sonu da kesin olarak boğulmaktır,, ben eleştirmiyorum bu insanları, bildiklerinden değil, cahilliklerinden yapıyorlar, nasıl gördülerse öyle yaşıyorlar aslında.. camii kürsülerinde ağzından köpükler saça saça bağırarak gençleri azarlayan din alimlerinden de sıkıldım, anlamıyorlar işte kardeşim, konuştuğun bu dili, bu bağırtı çağırtıyı bu gençler anlamıyor,, çağı hep eleştirirken, aslında çağın bırakın gerisinde kalmayı kenarına bile yanaşamayacak bir boylamdan habire bişeyler anlatıyorlar, ve anlattıkları hiçbir tesir, bir etki vs bırakmıyor insanda.. olabilir, yalan yanlış yaşıyorlarsa da olsun, kimbilir belki düzelecek, kimbilir belki bugün onları sürekli eleştirip duran ben, onlardan da beter biri olacağım,, birbirimizle uğraşmayı bir şekilde bırakıp, şu ipe asılmanın vakti geldi geçiyor..

    YanıtlaSil
  11. nuh tufanında bir gemi vardı.. işte o gemi, şartlar ne olursa olsun tek bir çizik dahi almaz, delinmez, yana, sağa sola yatmaz ve asla batmaz.. o gemi ALLAH yapımıdır, onda hiçbir hasar oluşmaz, hiçbir güç onu deviremez.. o halde, ve şu halde; can yeleğimiz de yoksa, yanıbaşımıza kadar gelmiş bu geminin en azından halkalarına tutunmalıyız, bir iki çabalayıp ipe tırmanmalı ve kendimizi o güverteye atmalıyız.. din elden gitmiyor, ama giden gemi.. yanıbaşımızdan geçip gidiyor.. işin sırrı bence burada.. bunu gördüğümüzde, hepimiz aynı denizde olduğumuza göre, kimin daha çok batıp çıktığı da önemli olmuyor, bir an önce kendimizi, yanıbaşımızdakileri kurtarabilmek için seferber olmalıyız,, çığlık yerine tebessüm, öfke yerine sakinlik ve yumuşaklık,, cimrilik yerine koşulsuz cömertlik, ve hep sevecen bir şefkatle birbirimize yaklaşmalıyız, en azından denemeliyiz.. bunu vakti zamanında çözen en güzel insanlardan biri Mevlana'dır.. onu yeterince anlayamadık,, şu limanı olmayan denizde bir gemi ne büyük nimet.. gören görmeyene bildirsin, ona tutunan tutunamayana yardım etsin.. saygılar

    YanıtlaSil
  12. Uzun zaman sonra okuduğum en iyi yazılardan. Yüreğinize, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. @adsız, çok acı bir olay. bu ağlaklığı yapan biri olarak o yıllar da bebek olduğumdan; büyük hakkıma girdiniz. Bilemiyorum diğer tarafta napıcaksınız?

    @yüksel arslan, aynısından düşünüyordum hep. fakat sanırım bir sinir noktası var; orası doldu bende. böyle patlayasım tuttu. yoksa son paragrafta dedim ya, beni bile çileden çıkardılar :(

    @nazan, teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil
  14. Şu yazıyı ben yazayım desem, yazamam. Yakışık almaz. Sen bu konuda hassasiyetin olduğu için dile getirmişsin, içini dökmüşsün. Belki iyi de olmuş. Din elden gidiyor iddialı bir söylem. Benzer serzenişleri ben de farklı konularda yapsam da, her defasında durup bir düşünüyorum, ben ne diyorum ben ne yapıyorum diye. Şüphesiz ki bazı şeyleri eleştirmek zorunda hissediyoruz kendimizi. Arkadaşların bazılarının da dediği gibi bir şeyleri içselleştiremeyişten, cehaletten kaynaklanıyor. Gösteriş ve teşhir merakı yalnız örtülü kadına değil hepimize ait bu çağda maalesef. Zaten kendisini bilen, hayatı da az çok özümseyebilen insan hiçbir şeyi abartmaz diye düşünüyorum. Basit bir hayat hepimize gereken, biraz içe dönük bir hayat. Ne diyeyim hepimiz kurtuluruz umarım bu salak düşünce tarzımızdan, bir şeyleri birilerinin gözüne sokmaya çalışmaktan, kendimizi birilerinin gözüne sokmaya çalışmaktan vazgeçeriz.

    YanıtlaSil
  15. Büşra olaya tek yönden bakarak söylemişsin şimdi örtülü olup da bunları yapanlar olabilir böyle bir önyargı oluşmamalı bu ülkede niye örtülü üzerine bir baskı kurulmaya çalışıyor sen açıksan diyelim her şeyi yapma hakkına sahip mi oluyorsun? artık örtülü-örtüsüz bu tür şeyleri bırakmamız lazım kendi iç çatışmamızı bırakıp geleceğe gelişmeye yönelmeliyiz diye düşünüyorum blogunda çok hoşuma gitti bu arada böyle şeyler yazarsan uzun süre tartışabiliriz :)

    YanıtlaSil
  16. @cessie umarım ööyle olur vr hatta keşke öyle olsa :(

    @emre ben de kapalıyım ve her dakika ortalıkta bu tip insanlar görüyorum. Daha önceki yazılarımda aynen senin cümlelerinle savundum hep. Fakat savundukça iş çığrından çıkıyor ve doğru yaptıklarını sanıyorlar. Kapitalizmin kölesi olmuş,iman için örtünmeyen, aksine gösteriş meraklısı örtülülerle dolu etraf. Ha tamam,öyle gezinsin. Ama hakkıyls örtünen anneme, teyzemin kızına ve diğerlerine de laf geliyorsa onlar yüzünden ben de ses çıkarırım artık. Örtü kadının onurunu korumak içindir. Bunlar bizi onurumuzu yerle bir ediyor maalesef.:/

    YanıtlaSil
  17. Allah c.c. hidayet versin hepimize.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..