Hastayız hepimiz.

Psikolojik bir rahatsızlıktan bahsetmiyorum. Fizyolojik rahatsızlık. Salgın efenim. Bu günlerde adı konmamış bir virüs var ve herkes hasta. Belki de virüs yok, bilmiyorum. Belki de sadece havaların azizliğine uğradık ve hasta olduk..

Kbb kliniğine gittik geçen gün. A kişisi şu üst paragrafta bahsettiğim adı konmamış virüsten müzdarip. Grip ile nezle karışımı bir şey. Bir kaç gündür yataktan kalkamıyordu, zorla da olsa hastaneye gittik. Fazla gitmediğimizden olacak ki, hazır gitmişken ben de göstereyim kendimi dedim. 

A kişisine bir sürü ilaç ve sprey verildi ve yollandı. Fakat ben! Hayır tabi ki her şey gibi bu da kolay olmayacaktı. Bana "uyku apnesi"olabilme ihtimali yüklendi. Şimdi hastanede kalacağım ve uykum izlenecek..

Nasıl şikayetlerle mi bi görünmek istedim doktora? Aslına bakarsanız benim bir şikayetim yoktu. A kişisi gece aniden "Kalk nefes alamıyorsun, ölüyorsun" diye korkuyla beni silkelediğinde sanki denizin altından dışarı çıkmışcasına ağır bir nefesle kalktığımı biliyorum. Uyku esnasında nefesim kesiliyormuş genelde. Ara ara iç çekmelerim de oluyor, bunu da biliyorum. Fakat başka bir sorunum yok. Doktor burnuma bir cihazla baktığında gerçekten nefes aldığımı hissettim bir de. Gerçekten sizler öyle mi nefes alıyorsunuz, yoksa ben nefes aldığımı mı sanıyorum?

Allah başka dert vermesin ama bu hastalığın sonucu ölüm'müş maalesef. Doktor güzelce gözümü korkuttuktan sonra beni çeşitli yerlere yönlendirdi. Aslında uykuda ölmek hep hayalimdi.

Allah sağlığımızı bozmasın ve iyi günlerimizi aratmasın. Her günümüz önceki günden iyi geçsin, amin. :)

Yorumlar

  1. Sana bu uyku apnesinden bahsettiğimi hatırlıyorum sanki. Çok geçmiş olsun canım. Sana da eşine de Rabbim şifa versin inşallah.

    YanıtlaSil
  2. evet evet, bana söylemişti biri diye düşünüyorum demek o senmişsin :) doktor gibi hatunsun vesselam :) Çok teşekkür ederim Allah razı olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Düzenli tedaviyle aşılamayacak bir şey değil uyku apnesi. O kadar korkacak bir şey de değil, benim yok yok eşimciğimde de uyku apnesi var ve ben yirmi üç yıldır katlanıyorum bu adama :D

    YanıtlaSil
  4. @calimero
    ayy çok sevindim, çok teşekkür ederim :) ya ölüm felan denince insan tırsıyo bi ister istemez.

    YanıtlaSil
  5. Allah insam bedenini oyle bir yaratmis ki nefessiz kaldiginizda beyninize aninda uyari gidiyor, hey sen kalk da azcik nefes al yoksa ben burada nefessizlikten olecegim diye. Birden hafiften irkilirsiniz, yaninizdaki aman ne oldu da uyandi bu şimdi der ama siz tekrardan uykuya dalarsiniz..

    Ölüm olur mu olabilir de oyle yuksek bir ihtimal degi. Sadece bu uyku apnesinin yan etkileri huzursuz edici
    Sabah basagrisi gun icerisinde yorgunluk bir turlu tam uykuyu alamama gibi gibi insani yavas yavas depresif durumlara sokan seyler oluyor

    Allah sifa versin her ikinize de...

    YanıtlaSil
  6. Rabbim acil şifalar versin. Neyse ki erkenden doktora gözükmüşsünüz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..