Mutsuzlukla Mutlu Olmak

Etrafınıza dönün bir bakın. İnsanlar gerçekten çok ilginç. Mutsuzlukla mutlu olabiliyorlar ciddi ciddi.

Bunun farkına varalı çok az bir zaman oldu. Kötü bir şey duymak için meraklı olan insanları fark etmek kadar acı verici bir durum yok sanırım. Hele de çok yakınınızdaysa.

Senin kız evlendi mi? diye sorarlar misal. Hayatında kimse mi yok senin oğlanın derler.. Olsa saklayacakmışız gibi. Hayır gizlice evlendirdik biz onları, kimse duymasın istedik sanki. Hayır efenim, öyle bir dünya yok. Kızınız evlilik yaşına geldiyse ve hala hayatında o yönde gelişmeler yoksa, bu karşı tarafı sevindiriyor. Neden bilmiyorum ama bu durumu duymak çok hoşuna gidiyor olmalı. Aksi halde sormaz.

Şimdilerde beni rahatsız eden soru ve hatta sorun: çocuk yok mu? Sanki var olsa saklayacağım. 9 ay boyunca karnımda gizleyeceğim çocuğu. Kaçıracağım hepsinden. Çocuğun olması gibi muhteşem ve hatta bana göre mucizevi bir olayı neden saklayayım ha benim güzel eş dost bildiklerim.
Durmadan sorarak mahalle baskısı ile yaptırabileceğinizi mi düşünüyorsunuz, yoksa gerçekten gizlediğimi mi, yoksa çocuk olmadığı için sevinç mi duyuyorsunuz. En çok da annemi sıkıştırıyor bu tipler. Sanki annemin yapabileceği bir şey varmış gibi. Aslına bakarsanız Allah "ol" demedikçe olmayan bir şeyden bahsediyoruz. Size ne? Size ne benim çocuğumdan? Siz mi bakacaksınız? Siz mi doğuracaksınız? Neden sizi ilgilendiriyor ki bu çocuk meselesi?

Asla görüşmediğim ve hatta görüşmeyeceğim insanların bile sorduğu bu soru artık gına getirecek bir durumda. Ciddi ciddi merak ediyorum insanların bu tip sorgularını. Çocuğu olmayan insanları ne derece incittiğinin farkına varabiliyor musunuz acaba? Yoksa varıp da mı sorup duruyorsunuz? Mutsuzluklarla mutlu olmak için mi?

Bir arkadaşım yıllardır uğraştı ve çocuğu olmadı. Artık akraba ziyaretlerini kesmek zorunda kaldı. Çünkü aşağılamaya başlar dereceye ulaşmış "eee çocuk yapmıyonuz mu artık" soruları. Eğer bunu okuyorsanız, lütfen bu tip gerzekçe sorular sormaktan vazgeçin. Bir kız evlenecekse, nişanlıysa veya hamileyse sizinle mutlaka paylaşacaktır bu güzel haberi. Paylaşılmaya değer sevilecek insanlardan değilseniz eğer, bu sorularla nefret edilecekler listesine giriyorsunuz.

Sormayın! Bırakın insanları rahat. Herkes evlenmek zorunda değil. Herkes aşık olmak zorunda da değil. Bazı şeyler nasip-kısmetten öteye gidemez. Ve bu sizleri ilgilendirmez!

Yorumlar

  1. Başkalarına kusur bularak rahatlıyorlar çünkü. Bizim onlara göre eksikliklerimiz kusurlarımız kendilerindeki kusurları unutmalarını sağlıyor bencee

    YanıtlaSil
  2. Güldürdün beni ;) gerçi çocuğu olup saklayan var, Viyana'ya yakın biryerde bir Sapık hikayesini hatırladım adam çocuğundan olan çocuklarını evinin altına inşaa ettiği bölmelerde saklıyordu. Hayır öyle bir manyak değilsek çocuğumuz olsa haberleri olurdu sormak bir nevi sıkıştırmak Maksatlı oluyor.
    Takmayın siz de herkesin bu Dünya'da görevi de sınavı da baska. Hayatta verilenlerin de verilmeyenlerin de hikmeti Allah katında Saklı. Bize Düşen elimizden geldiğince elimizdekileri güzelleştirmek ve yasamak.

    YanıtlaSil
  3. Haklısın. İnsanlar başkaları mutsuz başarısız hatta bir konuda eksik olduğunu görünce mutlu oluyorlar. Bu nasıl bir kişiliktir hayret ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Mutsuzlukla beslenir bazı insanlar böylece kendilerinden kaçabilirler. Ama bu tarz insanları ciddiye almaya devam edersek amaçlarına ulaşırlar.yani demem o ki belli etmemek ağızlarına laf vermemek lazım

    YanıtlaSil
  5. Çocuk doğunca da kardeş yok mu diye başlarlar, tacizde sınır yoktur.

    YanıtlaSil
  6. rahat bırakmak mı büşram bizim genlerde mi var bilmiyorum ama arkadaş bir rahat durun deyip hepsini kapı dışarı edesim geliyor.hiç bir arkadaşıma ne zaman çocuk yapcaksın diye sormam belki bir sorun vardır ,neden o duyguyu ,üzüntüyü canlandırayım ki.Biz nerdeyse 5 yıl çocuk yapmadık istemedik aslında düşünmedik bile şimdiye okula başlardı yapsaydık ama Allah zamanını çok doğru bilir yıllar beni de eşimi de törpüledi bir çocuğa faydalı anne baba olabilmek çok önemli kendi zihni daha büyümemiş 18 19 yaşında bir kızın hemen evlenir evlenmez daha eşiyle biz olamadan çocuk yapmasını doğru bulmuyorum,sonra etrafta yaka silktiğimiz zihniyetlere bir tanesi daha yetişiyor. bu benim görüşüm tabi ama sormamak da gerek .Sana ne ,herkes önünden yesin,ve daha da argo sözler geliyor dilimin ucuna

    YanıtlaSil
  7. Mutsuz olabildiğimiz için mutlu olmalıyız ki zaten; hissizleşsek, duygusuzlaşsak daha mı iyi :) Hem insan mutsuz olur ki daha önce mutlu olabildiği için.
    Akrabaları çok aldırma yahu. Kan bağın olmayan insanlar da yapıyor bunu zaten.

    Seneler sonra bile eski bir blogger olarak yazılarınıza rastlamak çok güzel.
    Ziyaretleşmek üzere... :)

    www.hayatseyahat.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..