İslami Terör İlleti Gerçek Mi?

Merhaba sayın okuyucu. Yeni blog keşiflerimden bir tanesinde böyle bir yazı gördüm. Beğendim, ben de düşüncelerimi aktarmalıyım dedim. Çünkü islam terörü her gün gözümüze sokulan bir illet.

İslamiyeti Kur'an-ı Kerim'den okuyan, fakat gerçekten okuyan ve anlayan insan; islamın kişilere huzur, mutluluk, saygı, sağduyu, hoşgörü gibi yalnızca olumlu duygulara ilettiğini bilir. "Cihad" kelimesini "terör" ile karıştırmak ise gerçekten çok acı bir durumdur. 

İslami terörizm adı altında Müslüman insanların gerçekleştirdiği söylenen ve her nedense (!) dini çeşitli sonuçlara ulaştığı öne sürülen bir çeşit eylemlerdir. Fakat dinle bağdaşmayan hareketler sergilenir, Suçsuz insanlar öldürülür, suçsuz insanlara zararlar verilir ve bunun adına "islami terör" denir. Yani İslam için yapıldığı söylenir. Fakat İslamiyeti gerçekten bilen bir insan; suçsuz bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmeyle eş değer olduğunu zaten bilir. Peki bu söylem neden evlerimizde?

İşte tam da burada karşımıza Medya çıkıyor maalesef. Gramsci'yi duydunuz mu bilmiyorum fakat medya üzerine ciddi araştırmalar yapar. Medyanın insanları istediği gibi yönlendirebildiğini, medyanın belli bir azınlığın elinde olduğunu ve bu azınlığın çıkarları doğrultusunda yönetildiğini anlatır. Azıcık okursanız, zaten anlarsınız medya alemini. Haberleri medyada yer aldığı şekilde ve yer aldığı kadarıyla biliriz. Mesela; Irak-Amerika savaşında Amerika'nın yaptığı propogandaları hatırlayın. Irak'ta çok büyük bomba yapım yerleri vardı ve bu bombalar tüm dünyayı yerle bir edebilecek durumdaydı. Her nedense oraları asla bulamadılar. Özür dileyip çıktılar. Fakat ne olmadığına dair medyada bir haber gördük, ne de başka bir şey. Çünkü medya patronları bizlere ne düşünmemiz gerektiğini zaten aylar öncesinden söyledi.

Şu an okuduğumuz haberler bizlere ne düşünmemiz gerektiğini söylüyor. Aynı haberleri seyrediyoruz, farklı açılarla veriliyor fakat aslında söylenenlerin hepsi aynı. Ortaya bir konu atılıyor, tüm hafta onunla ilgileniyoruz. Çünkü düşünmemiz, araştırmamız engellenmek istiyor. Dönelim İslami Terör olayına. Şu an ortaya çıkarılan bu düşünce sayesinde İslam düşmanı, Müslüman antipatisi olan milyonlarca insan var yurt dışında. Müslüman olarak tanıştığınız bir Avrupalı "Ama biz sizleri böyle bilmiyorduk" diyorlar. Çünkü onlara göre hepimizin sırt çantasında bomba var. Neden mi?

İkiz kule saldırılarına dönelim. Müslüman olduğu söylenen insanların yaptığı eylem tüm Müslümanlığa yaftalandı.. Hepimiz Müslüman olmakla terörist de olduk. Çünkü medya bu olayı olabildiğince abarttı. Allahuekber diyerek saldırdılar, insanları bombaladılar. Ya da belki de öyle olmadı. İslam düşmanı medya patronları öyle düşünmemizi istedi.. Peki gerçekten o eylemleri yapanların hepsinin gerçekten müslüman olduğuna ne kadar inanıyorsunuz?

Ben şahsen inanmıyorum. Çünkü gerçek müslüman kimseyi haksız yere öldürmez. Suçsuzu itip kakmaz. Aşağılamaz. Ama müslümanlar şunları şunları yapıyorlar diyorlar.. Yapmaması lazım. Yapıyorsa da yapmamalı. Bizlere düşen gerçek müslüman nesiller yetiştirmek.. Yalan söylemeyen, iftira atmayan, dinin gerektirdiklerini yerine getiren, hoşgörülü olan, iyi davranan, insanlık adına bir şeyler yapan..

Ben kabul etmiyorum islami terör deyimini. İslamiyet terörü emretmiyor çünkü. Medya yurt dışında milyonlarca insana bunu empoze ediyor olabilir.. Tıpkı Hitler zamanında medya kullanımı gibi. Hitler 'in öyle bir propoganda araçları vardı ki, insanlar Yahudi'lere yaptıkları zulümleri neden yaptıklarının bilincine bile varamıyorlar. Bunu anlatan bir Alman subaydı. Şu an o dönemde yapılan Yahudi katliamlarının benzeri Müslümanlara yapılmakta. İnsanlar dinleri yüzünden öldürülüyorsa, bugün Müslüman olduğunda terörist sıfatıyla alçaltılmakta. Hayır efendim! Biz terörist değiliz. Bizler en iyi insanlar olması gereken, örnek vatandaşlarız. 

Son olarak İslam terörizmi emretmez. Devleti,vatanı, birliği emreder. Bizler birlik olmazsak; medya bizleri suçlu göstermeye, haklıyken bile haksız duruma düşürmeye ve hatta linç etmeye bile girişir. Çünkü medya doğru şekilde kullanıldığı zaman, istenilen her şeyi yapmaya gücü yeten; muhteşem bir varlıktır. 

Gelecek nesillerin sevgi, kardeşlik ve hoşgörü ile yoğrulması dileğiyle.

Yorumlar

  1. İşid falan yok. Sultan Ahmed meydanında bomba falan patlamadı, türkmenler katledilmedi, binlerce Suriyeli vatanından olmadı.
    Medya diye bir şey var tatlı müslümanlara iftira atıyor hep. Siz hiç tekbir getirerek kafa kesen birini gördünüz mü? Görmediniz hatta kesin medya yanlısı yalancı gören varsa da iftiracı. Pariste yapılan saldırı zaten çok güzel oldu bence. Hoşgörülü müslümanlar olsak da ölenler fransız zaten accık da onlar ölsün.

    Güzel kafaymış cidden hayata böyle bakabilmek isterdim. Fakat ne yazık ki olaylara tarafsız ve mantıklı bakmaktan kendimi alamıyorum.

    Eğer esmer, bozuk aksanlı bir adamı allahu ekber diye bağırırken görürsem kaçmam hatta korkmam diyebiliyorsanız o zaman islami terör olmadığına dair tekrar tartışabiliriz fakat muhtemeldir ki en önde kaçacaksınız.

    Medyayı yerin dibine sokup içinizi ferahlatacağınıza islam alemi neden bu kadar korkunç durumda diye düşünmelisiniz. Belki o zaman modernizm, bilim ve demokrasi, insan hakları adına yol kateder de insanların kafasını kesmezsiniz.

    YanıtlaSil
  2. İslamın terörü emretmediği gerçeğini değiştiremeyiz. Ayrıca buna bakacak olursak online oyun oynarken Rus lar bile counter strike de Allahu ekber diyerek oyuna başlıyor. Evet onlar da müslüman ya da müslümanların terörist olduğuna inanan insanlar. Ben inanmıyorum efenim.
    Müslümansa yapmaz,dinim bunu emretmiyor. Ötesi yok.

    YanıtlaSil
  3. Zaten şuan islamın emretmediği pek çok şey islammış gibi gösteriliyor. İnsanlar müslümanım demekle müslüman olmaz. Kur'an'a ve sünnete uydukları zaman müslüman olurlar.

    Daha dün bir blog gördüm. Bütün müslümanlara çamur atıyor. Güya müslümanmış kendisi. Peygambere bile dil uzatmış. Gözlerim yaşardı.

    YanıtlaSil
  4. Genellemelerden oldum olasi nefret ederim. Bu "müslümanlar teröristtir" cümlesi icin de gecerli, "ateistler kötüdür" cümlesi icin de.

    Vicdani, sagduyuyu, merhameti, ahlaki dinler ögretmiyor insana (ki dinler de cok güzel seyler ögretiyor), anne baba ögretiyor, cevre ögretiyor, hayat ögretiyor...insanin kisiligi, vicdanin duyarliligi ve sagduyusu ögretiyor. Cünkü bir camii imamindan nasil tecavüzcü, katil ve dolandirici cikabiliyorsa, ateistlerden de cok dürüst, cok karakterli, cok vicdanli insanlar cikabiliyor. Ya da tam tersi olabildigi gibi.

    Demek istedigim sadece: Hic bir genelleme dogru degil. Esas olan INSAN gibi INSAN olmaktir. Gerisi kimseyi ilgilendirmemesi gerekir.

    YanıtlaSil
  5. "vicdani, duyarliligi" ögretiyor olacakti o . (Yani insan olmayi)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir konuya değinmişsiniz. Özellikle yurtdışında Yaşadığım durumu sonuna kadar hissediyorum ve siyaset okuduğum için işlerin nasıl döndüğüme dair küçük de olsa fikrim var. Uluslararasi sistemde maalesef Hersey mübah. Ve batı kitlelelerin Bilinçaltı Yönetimi'ni cok iyi beceriyor. En son Fransa'daki patlamadan sonra Müslüman oldugunu iddia eden Akli basında zannettiğim biri Müslüman'ların hiç bir karar yetkisi olacak mevkilere getirilmemesini söylüyordu ki bunu yurtdışında bile Söyleseniz kanun önünde suçlu olduğunuz halde Müslüman ülkelerde Müslümanlar'a herseyi demek ve yapmak serbest. Bazen Müslüman oldugunu iddia edenler gayrimüslimlerden daha cok ıslam düşmanı olmus bu da sizin de Bahsettiğiniz yöntemlerle Batı'nın ne kadar iyi çalıştırdığını gösteriyor.

    YanıtlaSil
  7. Sen, ben gerçek müslümanın böyle bir şey yapmayacağını biliyoruz. Ama birileri müslüman adı altında böylelerini yetiştiriyor. Bu insanlar beyinleri yıkanıp ne bileyim cennetten falan telefon geldiğine inanarak abuk işler yapıyorlar. Çok üzülüyorum çok.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..