Yahudilere Güven Hakkında


Belli inançlara sahip insanları aynı kefeye koyup,o kefe üzerinden değerleme yapmak çok aptalcadır. Fakat gelin görün ki lanetlenmiş bir kavimden söz etmekteyiz:Yahudiler. Allah kitabında O'nlar için:

“Bunlar Allah’ın lânetlediği kimselerdir. Allah’ın rahmetinden uzaklaştırdığı (lânetli) kimseye gerçek bir yardımcı bulamazsın.” (Nisâ: 52)

“İsrâiloğullarından küfre sapanlar hem Davut’un hem de Meryem oğlu İsâ’nın diliyle lânetlenmişlerdir.Çünkü onlar isyan etmişler, sınırı aşmışlardı.
Onlar birbirlerini yaptıkları kötülüklerden vazgeçirmeye çalışmazlardı.Yapageldikleri şey ne kötü idi!” (Mâide: 78-79)

“Allah’ın âyetlerini inkâr edenlere, haksız yere peygamberlerini öldürenlere ve insanlardan adâleti emredenleri öldürenlere elem verici bir azabı müjdele!

Onların yaptıkları dünyada da ahirette de boşa gitmiştir. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur.” (Âl-i imran: 21-22)

Ey kendilerine kitap verilenler! Gelin yanınızda bulunan (Tevrat)ı tasdik etmek üzere indirdiğimiz bu kitaba iman edin. Biz birtakım yüzleri silip de enselerine çevirmeden yahut cumartesi halkını (yahudileri) lanetlediğimiz gibi onları lanetlemeden önce iman edin. Yoksa Allah'ın emri mutlaka yerine gelecektir. 4:47 -


(Yahudiler, peygamberimize karşı alaylı bir ifade ile): "Bizim kalblerimiz kılıflıdır." dediler. Bilakis Allah, onları kâfirlikleri yüzünden lanetledi. Bundan dolayı çok az imana gelirler.  2.88

Allah kitabında bizi bir çok ayetle onlara karşı sakınmamız konusunda uyarmıştır. Gel gör ki, yine de bir türlü Müslüman Kavmi olarak kurtulamadığımız bir gerçek. Bununla alakalı Nazi Almanya'sından okuduğum bir örnekle devam etmek istiyorum.

Dünya savaşında Almanların eline düşen Rus esir günlüğüne şu satırları yazmış:

Yıl 1941,
Almanlar esir düşen bizlere derin bir çukur kazmamızı emrettiler, çukuru kazdıktan sonra ellerindeki yahudileri getirerek çukura attılar ve bizden onları canlı canlı gömmemizi istediler. Bizler bu kötülüğü reddettik.Alman komutan yahudilerin çukurdan çıkarılıp bizim çukura atılmamızı emrederek çukurdan çıkan yahudilere ise bizi canlı canlı gömmelerini söyledi.Yahudiler gözlerini dahi kırpmadan bizlerin üzerine toprağı atmaya başladılar, tam toprak bizleri yutmak üzereydi ki Alman komutan durmalarını emretti ve bizleri çıkardılar. Sonra komutan bizlere dönüp bağırarak "Sizlerin, yahudilerin nasıl bir millet olduğunu ve onları neden öldürdüğümüzü görmenizi istedik" dedi. (Numan Aygen)

Yazıyı okuduktan sonra ufak çapta düşündüm. Sizler de düşünün.

Yorumlar

  1. Çok çirkin bu. Söyleyecek başka bir şeyim yok.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Bir topluluğun tanrı tarafından lanetlenmiş oluşu, bunun üzerinden oluşan önyargı, verdiğin örnek. Hitler almanyasından acı çeken ölümden korkan insanlardan bahsediyoruz. Sen olsaydın o toprağı insanların üzerine atmayacağından yüzde yüz emin misin? Hepimiz insanız ve hepimiz içinde bir sürü şey barındırıyoruz. Bence gerçekten emin olmamak gerek.

      Sil
  3. canlı insanların üzerine toprak atabileceğimi sanmıyorum.lanetli bir topluluksa kutsal kitabımda aksini iddia etmem de aptallık olur. zira din seçiyorsan eğer dogmatikliği ve kurallarıyla kabul edersin. ayetlerden bir tanesini inkar etmek, tamamını kabul etmemeye eş değerdir ki inkarcılardan olmak istemem :)
    Bu yüzdendir ki bunun çirkin olarak nitelendirilecek bir yanı yok. İslam'ı çirkin bulmaya eş değerdir ki, kişisel düşüncedir, dinlerim.

    Nazi Almanya'sı ise hep ilgimi çekmiştir.Ben daha çok akademik kısmıyla ilgilenirim ki bunu da retorik olarak açıklarsam daha doğru olur sizin için.Böyle bir şeyle karşılaşınca, anlatmak istedim. Bu, mevzuyu onayladığımdan değil, var olanı paylaşma "haberdar etme" den ileri gelmektedir. Okuduğun için teşekkür ederim , yorumiçin ayrıca (:

    YanıtlaSil
  4. Yahudiler'in cani olduğunu herkes söylüyorsa durup düşünmek gerekir bence. Mesela Türklerin de barbar olduğu söyleniyor ve hep bunu kanıtlar nitelikte cinayetler vs. dolup taşıyor ülke. Sadece dedikodu bile olsa doğruluk payı olduğunu düşünüyorum. Bir semavi din kitabında peygamber tanrıyla nasıl güreşebilir? Tevrat'da bu gibi şeyler geçiyor. Kitapta bile abukluk varken ben onları yargılamak istemiyorum ama onlara iyi gözle de bakamıyorum

    YanıtlaSil
  5. Yorumun için teşekkürler Myna :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..