Davetsiz Filmi Çok Davetsiz Gelen Bir Korku


Merhaba sayın okuyucu. Uzun zamandır filmler hakkında yazmadığımı fark ettim. Yanlış anlamayın, film izlemediğimden değil. Fakat izlediğim filmleri yazmaya değer bulmuyordum. Gel gör ki geçen gün çok değerli dostum S kişisi tarafından önerilen film olan "Davetsiz" i izledim. Anlatmaya değer gördüm nacizane.

Korku filmi severler olarak yeterince korkmadığımızı hep söyleriz. Nedense iliklerimize kadar illeten bir korku filmi ile karşılaşmadık. Aman diyim karşılaşmayalım da. Salgılanan adrenalin duygusu olacak ki, gerilim filmleri beni çok daha fazla etkiliyor. İşte onlardan bir tanesi bu film. Gerçekten gerim gerim geriliyorsunuz.

Gelelim filmin konusuna. Anna adında bir genç kızın yaşantısını ele alıyor film. Hasta bir annesi, kız kardeşi ve babasıyla yaşayan Anna bir gün trajik bir kaza sonucu annesini kaybediyor. Kendisini akıl hastanesinde bulan Anna, psikoloğuyla görüşmesi sonucu artık taburcu olabileceğini öğreniyor. Evine dönen kız, babasının artık annesinin bakıcı olan bayanla sevgili olduğunu görüyor. Yine bir travma yaşamasına rağmen, içine kapaklılığı ile durumu geçiştiriyor. Fakat ilk gece rüyasında ölü annesini görmeye başlıyor. Rüyaların etkisiyle devam eden filmde, aslında hiç bir şeyin gördüğünüz gibi olmadığını anlıyorsunuz.

Zaten filmlerde en can alıcı durum budur. Beklentinizin çok aksi yönde giden bir sonuç varsa eğer, işte bu harikadır. Korku unsurları çok güzel yerleştirilmiş. Gerçekten iki üç yerde etkilenip irkilebiliyorsunuz. Onun haricinde konusu ise muhteşemdi. Sonuna geldiğinizde " bu filmi iyi ki izlemişim" diyeceksiniz. Ağlamadan kapatmayacağınıza eminim en azından.

İyi seyirler dilerim. Varsa tavsiye filmleriniz, alırım bi'dal.

Yorumlar

  1. keşke korku filmi izleyebilsem :(

    YanıtlaSil
  2. ah ben de sevmiştim çok.

    ayrıca "hidden" diye bi korku filmi var şu ara.
    tavsiye ederiim:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuzu kesfettim we takibe aldim blogumads bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. fena değildi. sen korkuları bana sor izlemek istediğindeeee :)

    YanıtlaSil
  5. Ayyy ben bu filme bayılmıştım. Lisedeydim bunu izlediğimde, sonuna da çok şaşırmıştım ya süperdi ya. Korku filmi izlemeyi çok seviyorum. İzlerken bir sıkıntı olmuyor da geceleri aklıma geliyor sürekli.

    YanıtlaSil
  6. Korku olarak değil ama şahane bir dram olarak izlemiştim ben bunu.

    Özellikle "6. His" tarzı insanı fena halde ters köşe eden o sonu harikaydı :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..