Yer Keşfi: Karaaslan Alabalık & Kamping Tesisleri

Evet sayın okuyucu. Uzun zamandır yazamadığım yazıyı yazmaya şu an niyetlendim. Umarım bitiririm. Bu yaz tatil için plan yapamadık malumunuz. Normal çiftler gibi güneye inmek de istemedik. İstanbul'a yakın, kafa dinleyebileceğimiz, sakin bir yer aradık. Uzun arayışlar sonunda Karaarslan Kamping ile karşılaştım.

Yuvacık Barajı'na yakın bir yerde kurulan Kocaeli'ne bağlı alabalık ve kamping tesisinden bahsetmek istiyorum. 3 gün kalabildiğimiz mekan için puanım 9/10. Tam puan neden vermediğimi bilmiyorum. Çünkü mekanda yarım pansiyon kalmamıza rağmen çaylar şirkettendi. Demlikle masamıza geliyor, içebildiğimiz kadar içebiliyorduk.



Öncelikle pansiyon olayına girelim madem. Tam pansiyon ve yarım pansiyon şeklinde kalabiliyorsunuz. Tam pansiyonda üç öğün yemek,yarım pansiyonda iki öğün yemek yiyorsunuz. Yemekte ne yiyeceğinizi kendiniz belirliyorsunuz. Mesela biz üç gün kaldık. Yarım pansiyon olduğumuz için 6 öğün yemek hakkımız vardı. İstediğiniz gibi harcayabilirsiniz dediler. Fakat öyle ki, tatlı meyve ve çaylar şirketten olunca ikinci öğünü bile zor yiyorduk. Oranın havası zaten doyuruyor sizi. Bir de biz çiftler olarak pek yemeyi sevmiyoruz sanırım.

Ormanın ortasında, nehrin kenarında ufak ufak bungalov evlerde kaldık. Arada nehrin şırıltısı eşliğinde uyuduk. Orman havası geceleri o kadar soğuk oluyordu ki, bu yaz günü yorganla uyuduk. Uyandığımızda ise, mutlu ve temiz havanın verdiği huzur içindeydik. Kahvaltımızı gidip nehrin üzerine kurulmuş köprüdeki masada yedik. Kahvaltı da yok yoktu. Normal kahvaltılıkların yanı sıra börek, kuymak, menemen, patates kızartması ve peynir eritmesi yer alıyordu. Çay sınırsız. Huzur için başka kelimelere ihtiyaç yok sanırım.

Hee bir de nehrin üzerinde masalar vardı. Böyle ayaklarınız su da yemek yiyordunuz fakat biz beş dakika dayanamadık o buz gibi nehre. Baktım çoluk çocuk içinde oynuyor, insanlar ayakları içindeyken rahatlıkla yiyebiliyor, gel gör ki ben dayanamadım. Dayanabilene aşk olsun.

Ormanlık alana kurulmuş salıncaklara ne demeli? Hele bir salıncak vardı ki, nehre karşı sallanıyorsunuz. Aman ne muhteşemdi. Ve tabi bir de nehir sesi ve o ılık rüzgar eşliğinde var olan hamaklar.. Oradaki keyif,hiç bir yerde yoktu. Öyle gözlerinizi kapatıyorsunuz huzurla, üzerinizi örtüyorsunuz, ohh miss. Orman sesleri, nehir sesine karışırken, o ürpertici rüzgar teninizi dinçleştiriyor resmen.

Gelelim mekanın personeline. Her biri harika insanlardı. Muhteşem bir şekilde karşıladılar bizi ve yine muhteşem bir şekilde konaklamamıza yardımcı oldular. Gecenin 1'inde herkes bungalovlarına çekilince biz dışarı çıkıyorduk. Canımız bir şey isteyince çat diye koşarak getiriyorlardı. Mısır patlamasına kadar her bir şeye yardımcı oluyorlardı. He bir de Karadeniz insanıydı hepsi. Lazca konuşmaların arasında bana memleket özlemi yaşatmadılar sağolsunlar.

Kesinlikle kafa dinlemek için ideal bir yer. Fakat hafta içi. Hafta sonu iğne atsanız yere düşmüyor mekanda. Çünkü Kocaeli yerlisi de yemeğe-alabalığa falan geliyor. Bu yüzden hafta içi gitmenizi, görmenizi tavsiye ederim. Bu da mekanın linki. http://karaaslankamping.com/

Kendinize iyi bakın efenim.

Yorumlar

  1. Kamping alanı ile ilgili aklıma takılan birkaç nokta var. Tuvalet temizliği nasıldı? Çadır kurulan bölgeye elektrik ve aydınlatma veriliyor mu? Çadılar birbirlerine çok yakın mı?

    Böyle bir yeri takıttığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    tuvalet temizliği harikaydı. Her akşam gezmeye çıktığımda mutlaka hortumla tuvaletlerin yıkandığını görüyordum ki, bu pek olmaz bu tip yerlerde. Elektrik ve aydınlatmada mevcut. Benim gittiğim dönemde iki çadır vardı ve sanırım beraber gelmişlerdi. :) Ayrıntılı açıklamayı arayarak da öğrenebilirsiniz. Ben hotel kısmında kaldığım için çadır kısmı hakkında ayrıntılı bilgim yok maalesef:/

    YanıtlaSil
  3. Selam,
    Hoş bir tanıtım olmuş, bazen kafa dinlemek için uzaklaşmadan yakın yerlerde stresten izole olmak ister insan:)
    Teşekkürler...
    Ben de beklerim sizi.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..