The Avangers 2 (Yenilmezler 2)


Bugün vizyona giren filmden az önce çıktım sayın izleyici. Daha önce Yenilmezler'i izlemediyseniz eğer bu filmden hiç bir şey anlamayacaksınız. Zira ben izlemediğimden biliyorum, bir şey anlamadım. Ben filmi ilk kez vizyona sürülmüş gözüyle izledim. Marvel'in bir kaç kahramanı bir araya gelmiş, son zamanların Amerikan filmlerinde gözde olan yapay zekayı yerle bir etme çabasını izlemiş oldum.

Amerikan filmlerinde durmadan gözümüze sokulmak istenen "Yapay zekalar sizi geberticek, sizin yaptıklarınız sizden zeki olacak vuhuu" mesajından olabildiğince sıkıldığımı söylemek isterim. Çünkü asla siz, sizden daha iyisini yapamayacaksınız. Ancak yaptıklarınızdan veya yapılmışlardan daha iyisini yapabileceksiniz. Bunu bir idrak etseniz keşke.

İdraklerin dışına çıkarak filme döneyim yine. Öncelikle görsel efekt şöleni yaşayacağınızı söylemeliyim. Yalnızca bir sahnede saçmalık yakaladım, "ah keşke burası olmasaydı" dedim fakat o da nazar boncuğu olsun bizim dilimizle. Biraz size trol vereyim ki hiç şaşırmayacaksınız zaten; filmde iyiler kazanıyor. Zaten bir Marvel yapımında aksini bekler miydiniz? Bence beklemezdiniz. Zira asla kahramanlar ölmez. Fakat mutlaka filme yeni bir kahraman katılır ve o ölür. Çünkü her filmde ölü olmak zorundadır. Tabi onlarca sivil de ölür, fakat kimsenin umru olmaz. Sadece kahramanlarımız ölmesin.

Bu film eğer imdb'de 9'un üzerinde alırsa, artık imdb'yi ciddi ciddi takmamaya başlıcam. Zira benim filme puanım 7.3 olur. O da görsel şöleninden dolayı. Belki dostluk bağlantılarının kurulmaya çabalanmasından da olabilir. Fakat yine de sıkı bir dostluk bağı göremedim filmde. Aşk da yoktu tam olarak, kardeşlik de. Tüm bu duygulardan azar azar vermişler fakat hiç biri doyurucu değil. Thor ve Ironman'in ağır bastığı kahramanlık oyununda , geleceğe dair mesajlar da verilmiş. Mesela "biz The Avangers'in 3. bölümünü de çekeceğiz. Kahramanlarımıza 3 yeni kahraman daha katılacak ve mutlaka zencilerden bir tanesi ölecek"  Hatta son sahnede, hangisinin öleceğini bile tahmin edebildim diyebilirim. Geleceğini okuyabildiğim, geçiş filmlerinin hiç sevmiyorum. Çünkü bu bölüm 3. Avangers'e bir hazırlık çalışması olmuş. Bazı şeyler havada kalmış ve bir sürü alt metin gömülmüş. Alt metinleri yazmıcam çünkü a kişisi bu konuda bir yazı yazacağını söyledi. Neyse, sonuç olarak tavsiye edebileceğim bir film değildi sayın okuyucu. Bu günüm de böyle tavsiyesiz geçti. Kendinize iyi davranın!

Yorumlar

  1. Yav Avengers sevilmez mi? :) Ama sırada BAtman ve Süperman var. Ona da şans vermeden olmaz. :D

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar. Blogunuz yeni açılan moda sitemize eklenmiştir. Böylece site trafiğiniz daha hızlı artacaktır. Başarılarınızın devamını dilerim. Blogunuzun bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz>> http://www.modaland.org/2015/05/ivr-zvr-enstitusu.html
    Ayrıca sitemizdeki kodu da blogunuza eklerseniz, takipçi yönünden extra bir fayda daha sağlamış olur size. Koda buradan ulaşabilirsiniz. http://www.modaland.org/p/hakkinda.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..