Sigaraya nefret!



Bugün sigaraya taktım arkadaş. Öyle böyle değil ama. Balkonda oturuyoruz kuzenlerle falan. Laklak, gülme eğlence derken aniden bir duman kokusu. Yeni taşınan üst komşumuzdan geldiğine inanıyorum. Zira bizim apartmanda kimse sigara içmez. Sigara dumanına maruz kalma olaylarım ise onlar geldiğinden beri var.

Benim sigaraya alerjim var. Bırakın yanında sigara içmeyi, içip gelen bir insan bile otursa veya sigaralı ortamdan çıkan bi insanın üstüne sinen o koku bile tıkamaya yetiyo. Herkesten önce sigarayı alıyorum. Ne de olsa insanın canı nerede yanıyorsa; kalbi de orada atarmış.

Bu kısa bilgiyi verdikten sonra eklemeliyim ki; sigaradan nefret ediyorum. Siz zehirleniceksiniz diye ben nefesimden kesmek zorunda kalıyorum. Yüzüm kızarana kadar boğmaca misali peş peşe öksürüp, nefesimi düzeltmeye çalışıyorum. Geçenlerde bir arkadaş içip yanıma geldi; öksürünce "Allah sana sigara içen koca nasip etsin!" gibi laf etti. Bence beddua. Ben üzülünce x hocam lafa karıştı "Senin için bırakır be güzelim"

Benim için bırakmasın efendim. Allah rızası için bıraksın. Bir sigaranın ortalama maliyeti 7 lira desek ve günde bi paket sigara içen kişiyi ele alsak; 210TL veriyor sigaraya. Bir de asgari ücret azdır diyorlar. E heralde az. Sen iç, havaya gönder. Bir yetimin aylık gideri 90 TL iken, verilen 210 TL hiç mi can acıtmaz? 

Hee zarar vermese tamam iç. Ama biliyorsun. Doktorlar bas bas bağırıyor. Yok o kanseri, bu kanseri. Hee kanser olmucak mı içmeyen? Olacak tabi. Fakat "keşke içmeseydim lan." demicek sonunda. Allah tarafından dicek. Diğer tarafa gidince ciğerlerinden de hesap sorulmayacak. Zira "body worlds" de (ölü insanların vücütlarının sergilendiği sergi) içen ciğerle, içmeyen ciğeri görmüştük. İnanın zift.

Diyeceğim o ki; madem içiyorsun; yalnız kendine zarar ver. Kapat kendini bir odaya, benim havamı pisletme. Bırak ciğerlerime oksijen çekeyim senin o iğrenç dumanını çekeceğime. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil! 

Yorumlar

  1. Sabret biraz (: Başbakan yakında içene haips cezası da getirir. Hepimiz kurtuluruz o boktan.
    Babamı gönül rahatlığıyla ihbar bile ederim valla hiç acımam. ki günde 2-3 tane içer yani. Nefret ederim sigaradan ben de.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum, hani bir de şu yolda içenler yok mu bazen denk gelirsin sigara içenin tam arkasında yürürsün, öldürüyorlar beni, bir gün çok fena bir tartışma içinde bulacağım kendimi, fakat tutuyorum, yahu senin ağzından çıkan pis dumanı içime çekmek zorunda mıyım ben allahallah, bak bende sinirlendim şimdi

    YanıtlaSil
  3. Katiliyorum yazdiklarina, igrenc bisey su sigara. Icenede icmeyenede zarari dokunuyo. Helede maddi durumu iyi olmayan sigara icip param yok diyosa tamamdir

    YanıtlaSil
  4. Bende ne zaman sigara içen biriyle sigaranın zararları* konusu açılsa body worlds örneğini veriyorum.Çarpıcı bir örnekti ve o sigara içmiş ciğeri gördüğümde sigara içmediğim,başka türlü ve ucundan dahi olsa alışkanlığım,bağımlılığım olmadığı için şükretmiştim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..