Ölüyoruz Be Kardeşim!

Son iki gündür aldığım ölüm haberlerini sizlerle de paylaşmak istedim. Çünkü hep beraber bilelim ki, bu dünya geçici. Asıl olana gitmek için yapılan bir çeşit yolculuk. Çünkü burası hırslarımızın, nefsimizin ve diğer her türlü kötü duygularımızın terbiye edilmesi için geçilen zorlu kulvar.

Ölüm öyle bir anda geliyor ki insanın karşısına, hiç beklemiyorsun. Nedense, öleceğini bildiğin halde ölmeyecekmişsin gibi yaşıyorsun bu hayatı. Ve asla yakıştıramıyorsun, ne kendine ne de sevdiklerine. Çok sevdiklerine hiç yakıştıramıyorsun. Kaybettiğimiz insanlar olabildiğince gençti. Gençlerin ölümü daha da ağır oluyor. Gerilerinde bıraktıklarından mütevellit. Allah kalanlara dayanabilme kuvveti ve sabrı ihsan etsin. Mekanları cennet olsun inşallah.

Ölüm acısını yaşamadıkça hissedemiyorsun. Ölümlerin her biri aslında birer fragman gibi. Kendi ölümümüze hazırlık. Mezarların her biri de ibret almamız için özenle hazırlanmış reklam afişi. Feyz almıyoruz, o ayrı.

İki dakikalık ömrümüzde, neden bunca yalan, bunca ihtiras, bunca iğrençlik, bunca oyunlar ve bunca şeytani şeyler ha? Hadi hep birlikte tövbe edelim. Yeniden hayatımıza iyi insan olabilme adına başlayalım. En azından niyetimizde olsun bu.

Yorumlar

  1. İnsan düşünmüyor ve gafletten çıkamıyor..Öyle olmasa ölüm gibi bir geçek karşısında bu derece rahat kötülük yapamazdı!...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..