Korku Filmlerinin Bünyeye Etkisi


Oldum olası korku filmi hastasıyımdır. Neden bilmiyorum ama o seslerin vermiş olduğu gerilimi seviyorum. Ani ışıkların veya o iğrenç yüzlerin iticiliğini de seviyorum. Onların vermiş olduğu adrenalin duygusunu da öyle. Bazı araştırmacılara göre korku filmi severler psikolojik hastalıkları olan insanlardır. Zaten bazen şizofren olduğumu da düşündüğüm oluyor hani. Çünkü gözümün içine dik dik bakan insanlara karşı inanılmaz agresif oluyorum. Belki biliyorsunuzdur, bazı şizofrenler göz temasına girdiğiniz anda sizi öldürürler. 

Neyse efenim, mevzu bu değil. Korku filminde kullanılan seslerin çocuk ağlama efekti olduğunu biliyor muydunuz? Muhtemelen bilmiyordunuz. Artık bilin ve daha dikkatli dinleyin. O çığlıkların hepsi aslında özel efektli çocuk ağlama sesleri. Çünkü çocuk ağlama sesi kadar bilinç altını rahatsız eden şey yok şu dünyada. İşte bu yüzden bünyenizin kendini kaybetmesi gayet doğal bir durum. Korku filmlerinden rahatsız olmanız da.

Korku filmi izledikten sonra evde yalnız kalıyorsanız (ki işte burada mevzu benim) daha bir korkuyorsunuz. Yani normalde olsa bu kadar korkmam fakat şimdi inanılmaz korkuyorum. Üst kattaki normal komşu sesleri bana ürkütücü birer ayak sesi gibi geliyor. Odama geçtiğim halde salondaki ışıkları kapatamıyorum. Çünkü öcüler ışıklar açıksa gelemezler. Az sonra elektiriklerimi kesseler, heralde bağırarak ev halimle sokağa fırlarım. Normalde muhafazakar yapım var benim, haydaaa.

Ve eve yürürken arkamda yürüyen adamlara psikolojik sapık muamelesi yaptığım da doğru. Hatta öyle ki, komşu teyze "Büşra Büşraa heeeyy" diye bağırana kadar ben onu kafamda siyah pelerinli öcülerden bir tanesi olarak hayalimde canlandırmıştım. Bana iyice yaklaştığında gardımı alıp kafasını koparmayı bile düşündüm. Yok canım, o kadar da değil. Onu şimdi düşündüm.

Koridora yürüyemiyorum misal şimdi. Muhtemelen koridorun sonunda beni korku dolu dakikalar bekliyor. Beklemese bile öyle işte. Müslüman insanız biz, bunlar koymaz bize normalde. Ama işte naparsın, korku filmi izleyen bilinç altı aptallığına istinaden ister istemez korkuyor. Korkularımla beni baş başa bırakın. Yarın da izlediğim korku filmini yerden yere vurayım.

Şimdilik kendinize iyi davranın. Korkmayın! Korkulacak bir şey olmadıkça.

Yorumlar

  1. aaaa bilmiyordum ben onun çocuk sesleri olduğunu.Oysa kı o kadar çok izliyorum

    YanıtlaSil
  2. ama aslında öyle maalesef :/

    YanıtlaSil
  3. Korku filmi kültürüm 0. Ama waz, testere tarzı filmleri severim de, hayalet cin vs işin içine girdiğinde içim sıkılıyor ekran karşısında. Bana çok çok çok çok sevebileceğim, böyle konusu güzel bir korku filmi önerirsen izlerim ama.:) Salt korkutmak üzere kurulmuş, izleyiciyi sıçırtalım diye saçma sapan efektlerin kurbanı olmuş filmler yüzünden soğudum bu türden.

    Ama şimdi yazıyı okuyunca özlediğimi fark ettim.:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de korku filmi severler hakkındaki bu düşünceyi okumuştum. Ama böyle kesin yargılar yanlış geliyor bana.
    Her insanın bilinçaltında bazı duyguların doyurulması lazım. Korku, adrenalin de bunlardan biri bence. Çok Freudyen birşey aramamak lazım.

    Yaşasın korku severler!! :p

    YanıtlaSil
  5. Ben çok korku filmi izlemem alakam yok aslında.Özellikle dinle ilgili olan korku filmlerinin fragmanlarında bile korkuyorum izlemedim ama hiçbirini.

    YanıtlaSil
  6. mantığı olmayan korkuya fobi, yapılması gerekli veya zorunlu olmayan kişinin bazı boş zamanlarını hoş değerlendirmek adına yaptığı bazı şeylere de hobi denirmiş..
    ne güzel işte; fobiden hobi üretmişsin!.
    dediğin gibi; korkacak bişe yok yane?!!.
    ayrıcana;
    olura olmaz korkanların müracaat edebileceği, "korkunun ecele faydası yoktur" şeklinde bi atasözümüz ve "korkma!. korktukça sıra sana gelecek!" diye, meşhur bi mottomuz da mevcut!.

    YanıtlaSil
  7. @melodram, bende cinli filmleri daha başka seviyorum. onlar çok etkiliyo çünkü :)

    @mor rimel, bu insanlar bizi anlamıyorlar. biz de böyle adranalin salgısından hoşlanıyoruz, napalım?

    @deren, saygı duyarım ama izleyince inan hiç de öyle korkunç olmuyorlar. mevzu izledikten sonra ceyran ediyor.

    @nezirinbiri, atasözlerini bıraktım bir yana, Kur'an a inanan insanım dedim ama yine de korkuyor bu insanoğlu. yoksa biliyorum hepsi efekt, oralar hep film seti falan.

    YanıtlaSil
  8. Halka' yı izledikten sonra acaba telefon kaç kere çalacak diye beklemişliğimiz var. :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..