Ivır Zıvır Part 28

Ivır zıvırlarıma hoşgeldiniz. Genelde yazacak bir şey bulamadığımda buraya kaçıyorum. Ama siz zaten bunu biliyorsunuz.

Otobüsler ve metrobüsler neden bu kadar kalabalıklar? Geçenlerde Joan Miro sergisine gittik bir arkadaşla. Dünyanın öbür ucundaymış kendisi. Ya da biz dünyanın öbür ucundaydık. Allah'ın Cevizlibağ'ından kalkıp Sabancı Müzesine gittik Arnavutköy'de. Olabildiğince uzak bir yoldu bizim için. Boş bir otobüste yerimizi edindik ve bir saatlik yolumuza merhaba dedik. Türk milletim o kadar misafirperver ki; Arnavutköy'de ikamet eden 75 yaşındaki teyze ile muhabbete daldık. Sonra bizim muhabbetimize kalabalığa istinaden bir kaç kişi daha katıldı. Elit kesimin elit insanları olduklarından, pek bir ortak noktamız çıkmadı, ama olsundu. Güzeldi.

Joan Miro demişken, bir çok tasarımcının kendisinden esinlendiği söyleniyor fakat bana sorarsanız o resimlerden yalnızca anaokulu çocukları esinlenir. İlkokul 2'yi geçmez o resimler, geçerlerse döverim hepinizi. Yalnızca 2 tabloyu alıp evime götürürdüm koskoca sergide. Ağlanacak bir durumdaydım resmen. Ayrıca ışıklandırmasını da sevmedim serginin. İçimi o kadar kararttı ki, bir ara ortalık yere oturup ağlayasım geldi. Oturup ağlasaydım tüm karamsarlık gidecekti belki de.

Sergi Çarşamba günleri ücretsiz. Sergi alanına gitmeden önce geçeceğiniz koru ve o muhteşem manzarası için o yol çekilir. Fakat kesinlikle Joan Miro için değil. Gitmişken girip bir bakının ama fazla da takılmayın. Ciddi manada zaman kaybı.

Zaman kaybı olarak gördüğüm başka yerler ise, otobüs beklenen o zamanlar..

Bir de bir dersim var, tam bir zaman kaybı. Bana bir şey katmadığı gibi, tüm iç huzurumu da çekip alıyor damarlarımdan. Allah affetsin.

Yorumlar

  1. Joan Miro modern resim yapıyor google amcanın söylediği kadarıyla ve bu resim de olayı herkesin gördüğü gibi yorumlamasına neden oluyor. O yüzden kim kimden ne şekilde etkileniyor, ben pek bilemiyorum:)

    Ama Sabancı Müzesi'nin manzarası hakikaten güzel;)

    YanıtlaSil
  2. Otobüs bekleme büyük zaman kaybı gerçekten özellikle İstanbulda ulaşım büyük problem

    YanıtlaSil
  3. Yabancı ressamların fimqkriyatı resme de yanzsıyor; baskıcı ve sömürgeçci düşünüşbiçimi,yani paradigma heyhülası.

    YanıtlaSil
  4. Yabancı ressamların fimqkriyatı resme de yanzsıyor; baskıcı ve sömürgeçci düşünüşbiçimi,yani paradigma heyhülası.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..