Vicdani Rahatsızlık Filmi: Makinist!

Selam dostlar. Geç izlememe hayıflandığım bir filmden bahsetmek istiyorum ki, kendisini siz de izlemediyseniz izleyin. Eğer psikolojik gerilimlerden hoşlanıyorsanız.



Makinist filmi 2004 yılında İspanya menşei'li bir filmdir. Filmi Brad Anderson yönetirken senaryosunu da Scott Kosar yazdı. Başrolünü ise Christian Bale tek başına üstlenmiş.

Bir fabrikada torna ustası olarak çalışan Trevor Reznik'in hikayesini izleyeceğiniz filmde uykusuzluk ve başa açılan belalara da şahit olacaksınız. Yaklaşık bir yıldır uyuyamayan Reznik, dikkat eksikliği yüzünden arkadaşının kolunun kopmasına neden olmuştur. Bunun üzerine bütün çalışma arkadaşları Reznik'e karşı cephe alırlar. Reznik arkadaşları tarafından dışlanınca, uykusuzluğun da sonucu olarak paranoyak hikayeler ve halüsilasyonlar görür.

Uykusuzluk sonucu iskeleti andıran bir vucuda da sahip olan Reznik, herkes tarafından komploya itildiğini düşünür. Fakat filmin sonunda anlayacağızdır ki, bunların hepsi birer vicdan hesaplaşmasıdır.

Filminiz bittiğinde şok olmayı ve etkisinde kalmayı seviyorsanız, bu film tam da sizlik diyebilirim. Sıkıcı olmayan senaryosuyla olabildiğince akıcı. Filme çeşitli yarışmalarda 7 ödül verilmiş zamanında. Christian Bale ise bu film için 82 kilodan 54 kiloya düşmüş. Filmi izlerken zayıflığından inanılmaz tiksineceksiniz. İşin ilginç kısmı ise filmin senaryosunda başrolün 45 kilo olması planlanmış. Fakat yine de Christian Bale'nin vermiş olduğu 28 kilo, rekor kitaplarına geçmiş.En ilginci ise filmin afişlerindeki "El Maquinista" ise Fight Club ile Momento filmlerinin bir karışımı imiş.


Yorumlar

  1. İzlediğimi hatırlıyorum ama uzun zaman mı oldu yoksa tamamını mı izlemedim hatırlamıyorum. En iyisi bir daha izlemek. Ama hatırladığım kadarıyla gerçekten güzeldi. :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle izlemelisin tekrar. Çok iyi bir film.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..