Rakamsal"

1.

Ben seni en çok bugün terk etmek istedim. Seni delice severken ölümle evlendim. 

2.

Hayallerimden çok senleyim. Senden çok hayallerimle. Hayalimdeki senle. Sensiz hayalimle. Sensizliğin sessizliğiyle. İşte hep bu yüzden en çok bugün terk ettim.

3.

Nereye geldik lan biz? Kimsenin olmadığı bir yer sandığımız fakat aslında herkesin içinde dolaştığı o iğrenç yer. Yalnızlık..

4.

Ne kadar "biz başkaysak" o kadar birbirimizin aynısı.,

5.

Oturup ağladığımda, anlatacak bir şeylerimin yokluğundasın.. Hadi sus şimdi! Çünkü ben bugün.

6.

En sevdiğim rakamdayım şu an. Kafka'nın yeri ise bir başka bende. Zaten anlamazsın ki. Anlatamam ki. Dönüşüm'ün sıcaklığındaki böceğim. Analog fotoğraftaki sepya çizgi. Yağlı boyanın fırça darbesi. Müziğin notasının çubuğu. Anlaşılmazım.

7.

Artık biz diye bir şey yoksa, sizden bahsedebilir miyiz? Ben ve senin kesişimi olan siz. Bizin karşıtı, sizin içseli. Hayır ama, anlamadın..

8.

Anlaşılmayan rakamların birleşimindeki cos' olsaydık. Cosinüs müydü o? Neyse neydi. Zaten matematikten hep nefret etmiştim. İlk matematik hocamdan da. Ortaokulda kalmasına rağmen, hala nefret etmiştim.

9.

Uyurken dişleri sıkmanın manası ne? Neyse ne, kime ne? Yo hayır, sinirli değilim ben.

10.

Bunların hepsi aslında bir hayal, birer hikaye. Kafamda kurguladığım lanet bir oyun. Odamdaki duvarlardan dışarı taşamayacak kadar kurgusal. O kadar masal. O kadar muhteşem ve sen.. İşte o ayrı bir hikaye.

Yorumlar

  1. 1- terk etmek baba bi eylemdir.. her insanoğlu yahut kızı ölümle ezelden daimi nikahlıdır.. lakin birini delice sevmekle, ölüm aldatılmış sayılmaz..
    2- hayâl iyidir!. gerçeğe dönüştürmeye çalışmadıkça zarar gelmez..
    bide... bi gerçekliği terkettiğinde hayâle kaçarsın..
    3- çok lirik bi soru olsa da; iyi bi yere gelmişsin!. yalnızlık iyidir!. hiçbir zaman, yalnız olmadığını düşündüğün andan daha az yalnız deilsindir!.
    4- dayanılması en kolay acı, başkalarının çektiği acıymış.. birbirleri için ölüme düğüne gider gibi giden, ruh ikizleri hariç; aynı değiliz yani!.
    5- "çünkü sen bugün..."... evet; ağlarken konuşamaz insan!. tiyatrodur çünkü.. ustalık ister!.6- g. samsa, o sabah uyandığında böceğe dönüşeceğini bilseydi, uyumaz, böcek popülasyonunu artırmazdı!. zaten metropollerde haddinden fazla kene, buğday biti, su piresi, süne, kımıl zararlısı, bok böceği var!.
    "6" ile ilgili, ilaveten;
    "altı da üstü de birdir yerin" diye biz söz var!.
    "anlaşılmaz" olman da iyi bir şey; çünkü "insan bir damla kan, bin endişe" demiş sadî şirâzî.. güzel de söylemiş!.
    7- eğer anlayamıyorsa, problem o "siz"de!. kibar ifadeden "çoğul" kastı çıkarıyor.. "sen" desen şıp diye anlayacak!. nlp uzmanları, "ben" değil, "sen" odaklı mükalemeleri öneriyor!.
    8- fiziğin temeli hareket.. hareket varsa, matematik mutlak var!. matematiksiz olmaz!. kâinat matematiktir!. o "cos"u "cosmos" da okuyabiliriz!.
    matematik değil, hocası gıcık kaptırmıştır, kesin!. nefret sebebin bu!.
    9- uyurken dişleri sıkmak, gündüz, ayıkken, sinirlenip çok isteyip dişleyemediğin, hayatın bitakım bazı zorunlu sorunlarını, uykunda dişleme denemelerindir!. dişlerinin, genç yaşta, çürümeden avcuna dökülmesine hazırlıklı ol!.
    10- "hayâl, hikâye, kurgu, oyun, masal"... iyi kurgulanırsa, bunlar güzeldir..
    masalları daha bi ayrı tutmalı; çünkü, hayat çok üstüne üstüne geldiğinde kaçıp saklanabileceği yerdir.. ve dilediği zaman çocukluğuna dönebilir insan; en saf, en duru hâline..

    YanıtlaSil
  2. Tek cümle ile:

    yorum yazımdan güzel olmuş, teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  3. ama... ben, okunası yazılara yorum yazmayı, yazmaktan daha çok seviyorum ki?!!.

    biri, bi zaman, bi blog sitesinde, yazılara yorumlarım yüzünden, "r.a"sı olmayan, 'hz. yorumcu'ya çıkarmıştı adımızı!.

    tek cümle ile;
    yaz sen!. okuyup altına yorum düşmek bizden!.

    YanıtlaSil
  4. Aşık atışması gibi olmuş yukarısı ama nasıl zevkli... Gençler devam edin valla iyi geliyor bünyeye sizi okumak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..