Polaroid Makineler!

Sizi bilmem ama benim aşığı olduğum makinelerdir bu polaroid makineler. Çocukluğumdan beri fotoğraf çekme merakım hep oldu. Merakımın kökeni,büyükbabamın kökeninden gelmiş olsa da; yaşadığım ufak bir anıya kadar da dayanır. 

4 yaşımdayken ailecek Gülhane Parkı'nda geziniyorduk. Turist çiftte o gün gezmek için orayı seçmişlerdi. Bizi ailece görünce çok beğenmişler. Bir fotoğrafımızı çekmek istemişlerdi. Babamın bacağı kadar boyumla, babamın dibine girmiştim. Abim de annemin yanına geçti hemen. Poza girdik. Adam fotoğrafımızı çekti, sonra bana siyah bir kağıt uzattı. Eliyle sallamam gerektiğini anlatmaya çalıştı fakat anlayamadım. Yanağımdan makas alıp, elimden tutarak salladı. Sonra fotoğrafın belirginleşmeye başladığını gördüm. Önce inanılmaz korktum. Sonra daha da korktum yüzümü görünce. Aniden belirdi fotoğraf. Muhteşem bir mantıktı o yaşta karşıma çıkan. Zira bizim zamanımızda elimizde iphone'lar falan yoktu. Böyle bir şey günümüzde herhangi birinin atomu parçalamasına eş değerdi.

O gün bu gündür o makineden hep istedim. Elimde lensleriyle takıldığım profosyonel makinem de o tadı vermiyor bir türlü. Derken Fujifilm imdadıma yetişti. Hani beni izlemeyi seven, sevindirmek isteyen bir takipçim hediye etmek ister diye böyle bir yazı yazdım. Tamam burası şakaydı. En kısa zamanda -ki bu zaman bayaa bir ileri tarihe tekabül ediyor- edineceğim kendisinden. Edinip, fotoğraf çekeniniz varsa, paylaşınız. Çocukluğumu yad etmek istiyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

  1. Ayyy! Ben de son gunlerde bunlarin pesindeyimmm :)

    YanıtlaSil
  2. makineler zamanı...
    dilediği zaman çocukluğuna dçnebilir insan..
    biz de bi çocukluğumuza dönecek olursak...
    çocukluğumuzun geçtiği çağı, dinozor bi yaşımızı ele vermiş olma pahasına da olsa, siyah-beyaz, hani "istanbul hatırası" türü fotoraflar çeken, körüklü bi makineden söz edebiliriz..

    aslında, bi bakıma, "geçmiş güzeldir" diyen bi Arab atasözüne öykünüp, 'güzeldir nostalji' demiş de oluyoruz!.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..