Yeni Nesil Kızlarımız.


Günümüzün kızlarından biraz dem vurasım geldi sayın izleyici. Neden mi geldi? Çünkü dün gece çok ilginç bir şey yaşadım da ondan.

Bilginiz dahilindedir belki, Çengelköy taraflarında kalıyorum. Buralar çok güzel, harbiden köy gibi yerler. Yani şehrin köye karışmış hali. Herkes birbirini tanıyor, herkes birbirine selam veriyor. Balkonda oturmuş çayımızı yudumluyorduk akşam 11 sularında. Bahçe kapısının önünde bağrışmayla aşağıya dikkat kesildik. Adamın teki, kadının birinin saçlarını eline dolamış yerden yere çarpıyordu. Böyle bir sahneyi filmlerde ve haberlerde mobese kayıtlarında görmüştüm daha önce. Canlı olarak görünce bir garip oldum önce.

Genç adam bağırıyordu: "Ulan sana ben ne yanlış yaptım da beni aldattın? Gezmediğin adam kalmadı, yatmadığın adam yok!". Kadın ise hiç bir şekilde inkar etmiyordu. Adam ağza gelmeyecek, geldiyse bile benim yazamayacağım küfürleri ediyordu. Kızı para karşılığında beraber olan kadınlarla aynı kefeye sokuyor, sonra daha da beter bir hale gelecek şekilde dövüyordu. Hop dur, diyemiyorduk; polisi aradık. Polis gelmedi.

Sonra işe arkadaşlar falan karıştı, tekmeler, tokatlar derken dağıldılar. Sonra polis geldi.

Geçenlerde de bir arkadaş "Ben şimdi Hasan'la buluşcam ama Ahmet'e seninle buluşacağımı söyledim. Ahmet seni ararsa benimle dersin" dedi yanımdaki arkadaşıma. Arkadaşım, "Olmaz öyle şey" diyene kadar kapadı telefonu. Yeni nesil kızlara nasıl küfretsem bilemedim. Sevgilisi varken başka bir adamla buluşuyordu ve bir kızla buluşacağını söylüyordu. Hayat ne kadar da iğrençti.

Ertesi gün gidecek o adamın elini hiç bir şey olmamış gibi tutacaktı. Nitekim tuttu da. Arkadaşıma çocuğu uyarmasını söyledim. Aptal yerine konulmak kimseye yakışacak bir şey değildi ne de olsa. Arkadaşım karışmak istemedi. Ne kızı, ne çocuğu tanıdığımdan karışamadım ama o an dedim ki "Keşke insanlar yalan söylerken dilleri şişse de bir daha yalan söylemeye teşebbüs bile etmeseler, ya da ben ölsem." Çünkü insan yalana şahit olunca bile ölmek istiyor. Bir de düşünsenize yalan size söylendiyse? İşte onu düşünmesi bile çok kötü.

Yeni nesil kızlarımıza dikkat edin gençler. Erkeklere de. Allah hepimizin karşısına doğru ve dürüst insanları çıkarsın. Yalan söyleyen, arkanızdan dolaplar çeviren varlıklardan korusun. Zira o zaman o adam gibi oluyor insan. Adam "Seviyorum lan" derken ağlıyor, dizlerinin üzerine çöküyor, aniden sinirlenip bir tokat atıyor, hırsını alamayıp yüzünü yere çarpıyordu. Hiç kimsenin, hiç kimseyi o hallere düşürme hakkı yoktur, olmamalıdır da.

Yorumlar

  1. Karşısındakinin sadece tipine bakan insanlar bu tür şeyler yaşamaya mahkumdur.

    YanıtlaSil
  2. Adamın biri saçma sapan bir magandalık yapmış, herkes sadece izlemekle yetinip seyretmiş. Lanet bir ortadoğu ülkesi olduğumuz için polis bile olayla ilgilenmemiş.. Dayak yiyen kadın hali hazırda dayak yerken potansiyel katiline kendini savunamadığı için suçlu bulunmuş..
    Kadın denilen varlığın en büyük düşmanı olan diğer kadınlar hemen kendi hem cinslerine yaftayı yapıştırmış. Yüzü gözü yerlere vurulan kadın suçlu olurken - ki hangi suç öyle bir cezayı hak eder suçu bile olsa- dayak atan adam mağdur olup ağlamış falan.

    Çok komik bir ülke, komik bir toplum olduk. Erkeğin elinin kiri olan mevzular kadının hayatına mal olsun isteniyor. En iyisi herkese akıl, fikir temenni etmeli. Özellikle eski nesillere.

    YanıtlaSil
  3. Geveze kitap kurdu, ben bu mevzuyu yapan bir erkek olsaydı da aynı tepkiyi verirdim. Sonuçta "aldatma" eylemi var burada. Bu benim kişisel düşüncem tabi ki. Kadının hiç bir şey söylemeyip, dayağa boyun eğmesi de garipti. Hani "imdat" dese koşup inecekti konu komşu ama polis gelince "Size ne be, ne karışıyosunuz?" dedi. Konuyu devam ettirmedim bu yüzden.

    İkisini de gözlemlemek zorunda kalan bir insan olarak erkeği dayak yiyen kadından daha mağdur gördüğümü söylemeliyim. Kadın yediği dayağa rağmen ağlamıyor, aksine daha çok dikleniyorken; adam ağlamaktan bitiyordu resmen. Hele ki son günlerde kadınların aldattığını daha çok fark ettikçe; kadın ırkının kendini sakınması olayına inancım daha bir arttı. Kadın önemli, kadın özel.

    YanıtlaSil
  4. bence mağdur olan taraf yok. adamın kadını dövmesi tamam vahşet de kadın polisler gelince size ne demiş. belki psikolojik bir baskı vardı üzerinde ama yine de kadının düşmanı yine kendisi olmuş bu olayda.

    YanıtlaSil
  5. Nasil korkunc. Nasil korkunclasiyoruz...

    Yalanlar bir cirpida soyleniveriyor, yalan soylenenlerin yuzune utanmadan bakilabiliyor ve bu gittikce buyuyor... Anlasilmaz,akil almaz bir sekilde normallesiyor.

    YanıtlaSil
  6. bugün annem artık kızlar erkeklerden beter diye yakınıyordu.Tam onun üstüne gelen bir yazıydı bu, acaba cidden öyle mi diye düşündüm resmen.ve bir de boşver karışma sen de kimseye.Ben olsam ben de karışmazdım.Her şey olur biter kötü olan sen olursun bak benden söylemesi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..