Son 3200 Engeli Olmadan Tweet Silme Programı

Merhaba Arkadaşlar. Twitter'da çok online bir insansanız ben gibi; binleri, hatta milyonları geçen twit sayınız vardır. Muhtemelen bundan utanıyorsunuzdur. Şimdi sizlere kendimin de kullanmış olduğu ve çok memnun olduğum bir programı önereceğim. Program sayesinde tüm twitlerinizi görebilir, silebilirsiniz. Biliyorsunuzdur mutlaka, twitter son 3200 twite kadar izin veriyordu. Fakat bu programla bendeki her şey gitti. Yazının tamamı "Candan blog" a aittir. Zaten sonunda linki de mevcut. Buyrunuz:

Toplu Tweet Silme – Tüm Tweetleri Birkaç Dakikada Silin

Toplu olarak tweet silmek istediğinizde yapmanız gerekenleri adım adım yazacağım, zor bir kısım yok zaten.
1) http://martani.github.io/Twitter-Archive-Eraser/ adresini açın, sol tarafta Download Installeryazan butona tıklayın. Programın yükleme dosyası bilgisayarınıza indirilecek.
2) Programı yükledikten sonra çalıştırın. Aşağıdaki ekran karşınıza gelecek. Bu adımda programa Twitter hesabınıza erişim izni veriyorsunuz, böylece program arşivinizden tespit edilen tweetlerin toplu silme işlemini gerçekleştirebilecek.
Burada Sign In butonuna bastığınızda açılan internet penceresinde Twitter tarafından onayınız istenecek, siz onay verdikten sonra Twitter size 7 haneli bir doğrulama kodu gösterecek. Bu 7 haneli kodu bilgisayarınıza yüklediğiniz uygulamaya girdiğinizde yükleme ve yetkilendirme işlemi tamamlanmış olacak.
Uygulama şifremi görebilecek mi?
Hayır. Twitter’ın doğrulama sistemi size ve uygulamaya özel bir doğrulama kodu oluşturuyor ve şifreniz uygulamayla paylaşılmıyor. Size verilen doğrulama kodunu sadece bu programı yetkilendirmek için kullanılan geçici bir şifre olarak görebilirsiniz.
3) Bu adımda Twitter Arşivi’nizi uygulamaya yüklemeniz gerekecek. Bu konuda bilgi sahibi değilseniz, öncelikle Twitter Arşivi İndirme konusunda yazdığım makaleyi inceleyebilirsiniz. İndirdiğiniz Twitter Arşivi’nin .zip uzantılı sıkıştırılmış dosyasını masaüstüne çıkartın. Programda Step 2 başlıklı sayfada Add Files butonuna tıklayarak[Arşivinizin_olduğu_dizin]/data/js/tweets konumundaki tweet dosyalarını programa tanıtın. Burada dosyalar dönemlere bölünmüş şekilde bulunurlar. Dönemleri çoklu seçim ile seçebilirsiniz.
4) Üstteki adımı uyguladığınızda tweetlerinizi programa tanıtmış oldunuz. Varsayılan olarak tüm tweetler silinme için işaretlenmiş durumdalar. Uygulama içerisindeki filtreleri kullanarak çeşitli tweetleri bulabilir ve istediğiniz tweet’in silinme için işaretini kaldırabilirsiniz. İşareti kaldırdığınızda o tweet silinmez. Erase Selected Tweets butonu, programda seçili olan tüm tweetleri Twitter hesabınızdan siler ve retweetleri kaldırır.
İşlem bu kadar.

Unutmayın!

Tweet silme işleminin geri dönüşü yok. Arşiv olarak tüm tweetlerinizi bilgisayarınıza indirmiş dahi olsanız, Twitter geri yükleme gibi bir seçenek sunmadığı için bir tweetiniz bir defa silinirse bunun geri dönüşü mümkün değil.

Kaynakça: http://www.candanblog.com/toplu-tweet-silme-son-3200-siniri-yok/

Yorumlar

  1. benim de 8bin küsür tivitim var. çok utanıyodum ama nasıl silceğimi bilemediğimden kalıyodu öyle :D çok sağolun yaa çok iyi oldu (: inş işe yarar yapabilirim

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka yapabilirsin, ben bile yaptım :)

    YanıtlaSil
  3. Pembe iyi geldi içim açıldı ama aynı zamanda tuhaf da buldum tercihinizi. Nasıl bir algım varsa sizle ilgili artık 😉 yeni yazıları merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, ciddi manada tasarım sıkıntısı çekmekteyim. Değiştireceğim inşallah boş bir vaktimde. Sizin algılarınız benim için önemli. Lütfen yorum olarak belirtin ki, yanlış bir şey yaparsam düzelteyim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..