Hayaller, Güzel Şeyler!


Son zamanlarda zaman çokluğundan ve geceleri uyku tutmazlığından olacak ki, bir çok blogda dolaştım. Eskiden beri takip ettiğim fakat güncel yazı yazmayan bir bloga uğradım google reader sayesinde. Hayalini kurduğum hayatı yaşayan bir blogger.!

Geçenlerde "En büyük hayaliniz nedir" diye bir soru aldım. Cevaplayamadım. Çünkü benim hayalim bir cümleyle anlatılacak bir şey değildi."O blogger'in yaptıklarından istiyorum yea" diye ağlasam, anlar mıydınız mısralarımda? Anlamazdınız. O halde anlatayım.

Blogger dostumuz, ülke ülke dolaşıp, değişik kültürlerde insanlarla tanışıp, ilginç şeyleri tadıyor. Aynı zamanda bir çok camii, bir çok mekan da görüyor. Müslüman olmayan ülkelerdeki müslümanlarla tanışıyor, Türkleri buluyor, bu tip şeyler yapıyor. Gezmediği ülke kalana kadar gezmeye devam edeceğini söylüyor. İşin en ama en güzel yerine geliyorum ki; geziyi tek başına yapmıyor! Eşiyle birlikte gerçekleştiriyor dünyayı gezme işini. 

Ha, senin hayalin nasıl böyle diyen vardır şimdi. İlginç hayallerim oldu hep. Antartikaya gidip şu meşhur "burnundaki sümük bile donuyor" muhabbetini gerçekleştirmek istedim hep. Buzulların üzerinde düşücem korkusuyla yürüyüp, koca kütleleri ayaklarımın altına almak istedim. Mısır piramitlerinin çıkılması yasak yerlerine çıkmak istedim. Ya da her ne varsa, nerde; oralarda bulunup; bir şeyler yapasım geldi. Ama asla tek başıma değil.

Fakat bu ciddi bir maddi imkan gerektiriyor. Geçenlerde başıma gelen gezi planından bahsetmiştim. Kabul etmeme sebebimin başında tabi ki bu işlemi hani şurada arada adsız yazan şahsımla yapasım var. Yanı sıra, baba parasıyla gezme olacağına inanmıyorum. İnsan kendisi kazanıp harcamalı. Bir yıl boyunca çılgınlar gibi çalışıp, hiç bir yerde harcama yapmadan; belli bir miktarını yetimlere bağışlayıp kalanıyla da gezmeli. Görülmedik yer bırakmamalı dünyada. İstanbul'u bitirdik sayılır. Önce Türkiye'den başlayıp, sonra Dünya'ya açılmak için geç kalmamışımdır umarım. 

Umarım sizin de ilginç veya böyle monoton bir hayaliniz vardır. Bu hayali gerçekleştirmek için kendime 10 yıl veriyorum. Eğer olmazsa; başka hayallere sıçrayacağıma eminim. Belki 10 dakika bile sürmez ama "hayaller, çok güzel şeyler."

Yorumlar

  1. https://www.facebook.com/omeryaka00722 Eylül 2014 23:16

    İzmiri gezmek istersen size rehberlik etmek isterim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim İzmir'i gezmiştim, güzel şehir :)

    YanıtlaSil
  3. İnsanlar Sadece hayallerinde özgür olabilirler her zaman böyleydi ve her zaman böyle olacak... :)

    bana da beklerim...
    http://filozofundefteri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..