Yazım geldi!


Ben eleştirmeye doyamadım, siz eleştireceğim şeyler yapmaya.

İlişkileriniz çok güzel, tebrik ediyorum. Çok mutlusunuz. Her şeyiniz yolunda falan gidiyor. Fakat bunu ben ve benimle birlikte yüzlerce insan görmek zorunda mı? Senin karının, kızının fotoğrafını yüzlerce insan beğennmeli mi? Bunları beğenmesi size ne getiriyor söyleyin lütfen!

Geçenlerde x kişisiyle aramızda geçen muhabbete istinaden ciddi manada düşündüm. Kız milleti beğenilmek ister, sevgilisinin de beğenilmesinden hoşlanırmış. Ben benim olmayana yakışıklı demem, çünkü yarın öbür gün benim yakışıklıma başkalarının yakışıklı demesinden hoşlanmam diye özetledim mevzuyu. Fakat aslında öyle değilmiş. Kızlar yanındaki erkeklerin "oo ne yakışıklı çocukmuş" demesinden hoşlanırmış. Neyse ki standart kızlardan olmadım, olamadım, olamam da. Ben o kadar geniş bir insan değilim sonuçta. Hee bir de kıskancım yani. Size ne lan benim yakışıklımdan?!

Mevzu bu değil zaten. Hadi kız böyle düşünüyor diyelim. Peki adama ne oluyor? Yanımdaki kız yüzüne bakılır derecesinde güzel olsun falan diye seçimleri vardır, saygı duyarım. Hatta buna kimsenin söyleyebileceği bir şey yoktur, sonuçta tercih meselesidir. Fakat sen tercihini yapmışsın, seçmişsin bir tanesini. Bunu neden bizim gözümüze sokup duruyorsun? Yediğiniz her haltı görmek zorunda mıyız? Hayır efenim, gönderi gizlemekten de bıktım. Çünkü bir tane değil bunlar!

Adam evli barklı. Karısının, çocuğunun ev halini paylaşır duruma gelmiş. Sonra o fotoğrafı beğenenlere bakıyoruz, ne kadar Ahmet, Mehmet,Mustafa, Hasan varsa memlekette hepsi oradalar. Erkek adamsın lan sen, azcık karına kızına sahip çık. Ev hallerini milletin gözüne sokma! Hadi soktun, neden muslukçu Ahmet abinin beğenmesi seni mutlu ediyor? Abicim sendeki nasıl bir midedir?

Hee bir  de özeli kalmayan kızlarımız var. Atlet değiştirir gibi sevgili değiştiren kızlarımız, her gün ilişkisi var durumunu başka bir erkekle yapar; profil fotoğraflarını o gençle burun burunu değiştirir. Sonra başka birisiyle ilişkisi başlayıncaya kadar aralık zamanlarda nerde bar, nerde meyhane varsa orada takılır; bira bardağını hafifçe havaya kaldırır, muzipçe bir gülümseme atar kadraja. Fakat durum aslında hiç de öyle değildir. Fotoğrafçıyız kızım biz, gerçekten mi gülüyorsun, yalandan mı anlarız. Ve o gülüş, olabildiğince "yalnızım lan" gülüşü. Hadi mutluyum ayaklarını bir yana bırak.

Bir de Canı kocacığının aldığı hediyeyi paylaşan insancıklar var ki, al bir de burdan yak. Hani yeni sevgili olursun, sevgilin hediye alır, ilktir, ikidir, üçtür falan anlarım. Fakat koca kadın, gelmişsin bilmem kaç yaşına, çocuğunu okula gönderiyorsun, hala neyin ıspatındasın sen? Kocanla mutlusun da bunu hediyelerle pekiştiriyorsun falan diyelim. Bunları neden paylaşıp, beğenilmesini ve hatta "oooo hayırlı olsun" cümlelerini duymak istiyorsun? Kocan sana yetmiyor mu? Hadi yetmemiş adam hediye almış bir de. Her şeyi geçtim, o hediyeden utan! Başlıcam çiçeğine, böceğine. Adam sana çocuk hediye etmiş en başta. Otur çocuğunu sev, kapat o Facebook'u burada millete laf yetiştireceğine, otur çocuğunu yetiştir gül gibi..

Sonra ilgisiz kalan çocuk ne yapar? Ne mi yapar? O da oyunlara sarar durmadan. Bir de bizi durmadan taciz eder. Büşra abla şurda bana yardım etsene, şurdan bana yardım göndersene, şu oyunu neden oynamıyorsun? Çocuklara hayır diyemeyen bir Büşra söz konusuysa, iki eli kanda olsa da oynar o oyunu o çocukla. Sonra yetiştirilmeyen işler, sonra yanan baş. Zaten Büşra kim ki? Beni hiç düşünmüyorsunuz hiç!

Neyse onu bırakalım da şu selfie olayına dalalım biraz da. İyi ki Oscar ödüllerinde bir selfie patlaması oldu. Kabak gibi suratlarınızı görmekten illallah ettik. Biz o modayı 3 yıl önce çıkarıp, hevesimizi almıştık zaten. Şimdi nerden çıktı bu sivilceli suratlar, kocaman sarı dişler, kocaman kemikli burunlar, ormanvari sakallar ve saçlar ve diğer göze batan tüm kocaman ayrıntılar!

Yahu benim buralarda işim ne? Geçenlerde Facebook'umu dondurmuştum..Tüm sinirlerim alınmış gibiydi. Final sonrası tekrar donduracağım kendisini. Yoksa ya ben sinir hastası olacağım, ya da ben sinir hastası olacağım. Ya da tüm arkadaş,sülaleyi silip, tek başıma takılacağım oralarda. Bak bunu neden daha önce düşünmedim ki? Böylelikle kimsenin karısını kızını görmez, aleni dedikodulara ortakta olmam. Kendi kendimin doktoruyum maşallah. Aman ne güzel. Hadi görüşmek üzere sevgili okuyucu. Tabi bunca yazıyı okuduysan!

Yorumlar

  1. çocukların oyun istegi meselesine katılıyorum :) ilgisizlikten bize sarıyorlar oyunda oyun diye :D

    YanıtlaSil
  2. Guzel demissinizde mizac cok sert olmus okurken sanki siz karsimda bana avaziniz ciktigi kadar bagiriyosinuz gibi hissetim.. daha guzel cumlelerle ifade edilebilirdi.. paylasim guzel gercekler sonucta

    YanıtlaSil
  3. Aslında avazım çıktığı kadar bağırıyormuş gibi yazdım gerçekten. O kadar sinirli yazdım ki yazıyı,klavye sesinden yan odadan uyarı aldım. :(

    YanıtlaSil
  4. Büşra beni yanlış anlama ama ben bu tür yazılarını biraz "gereksiz yere celallenmiş" buluyorum.

    Tabii hemen kendimi düşünüyorum. Ben feysbukta böyle şeyler yapmam. Her şeyi fotoğraflayalım, aman onu da paylaşayım bu da bunu beğensin gibi bir kafada hiç olmadım ama yazdıklarını okurken ister istemez kendi blogum geldi aklıma. Hiç okudun mu bilmiyorum ama bakarsan görürsün ki ben de gerçekten "özelini" internette yayınlayan, konuşan insanlardan biriyim. Hatta bazen kendimi teşhirci gibi gördüğüm, kendimle dalga geçtiğim, kimi zaman eleştirdiğim oluyor.

    Sen nasıl onlar hakkındaki düşüncelerini burada paylaşmaya ihtiyaç duyduysan, ben nasıl yaşadıklarımı yazmaya, insanlarla paylaşmaya ihtiyaç duyuyorsam onlar da böylesine ihtiyaç duyuyor herhalde. Bunu "paylaşma ihtiyacı ile yapanlar" için söylüyorum.

    Öte taraftan senin bahsettiğin ikiyzülülüğü ben de biliyorum ve ben de sinirleniyorum. Mutlu değilken mutluymuş gibi yapmak, mış gibi yapmak, kendini olmadığı şekilde pazarlamak gerçekten çok çirkin. Ve aslında böyle bir onay, beğeni peşinde koşmaları, koşmamız da çok çirkin ve onaylamadığım bir şey. Ama böyle insanlara da çok kızamıyorum. Herkes bir şekilde yaşıyor diyip geçiyorum sanırım.

    Bence biraz daha sakin olmak, mümkünse hoşgörmeye çalışmak gerek. Haklı olduğun noktalar var ama daha az tepkisel, daha sakin karşılamak senin için de daha iyi olur diye düşünüyorum. Klavyeye pata pata vuran parmaklarına da, sinirlerine de yazık yahu :)

    YanıtlaSil
  5. Cessie şu realist ve mantıklı yorumlarına bitiyorum. inan yazdıktan sonra ben de pişman oluyorum. neden bu kadar çok atarlı yazdığımma anlam veremiyorum ama senin de dediğin gibi, burası bi şeyleri paylaşma yeri. blogun mantığı zaten kişisel günlük olduğundan burada ne anlatırsanız anlatın hoş görüyorum ama facebook taki ablalarımız ve abilerimiz beni delirtiyor :))

    YanıtlaSil
  6. Valla ben hangi kelimesine hangi, ifadesine ayrı katılayım bilemedim.

    Katılması mümkün her hal ve yöntemle katılıyorum, altına üstüne her yerine de imzamı atıyorum, mümkün olsa hepisini büyük harf yaparak daha da çok katılıyorum!!

    YanıtlaSil
  7. hahah teşekkür ederim syrano :) senin bana katılman beni çok mutlu etti doğrusu.

    YanıtlaSil
  8. Senin yazmak istediklerini ben aklımdan bile geçirdiğim zaman tanıdıklarım tarafından nasıl muameleler gördüğümü sayfalarca anlatmıştım hatırlıyorsan :)))

    Her kelimesine katılmak boynumun borcu :)

    YanıtlaSil
  9. evet evet, hatırlıyorum. Örümcek beyinliler olarak çok eziliyoruz. Kader..

    YanıtlaSil
  10. eheh nası sinirlenmiiş :) olsun büşram boşver amaan.. herkesin hayatı kendine.

    YanıtlaSil
  11. İslam dinini yaşayıp, yaşatmadığınız sürece, her türlü akıma kapılıp , her türlü rezaletle karşı karşıya kalmak durumundasınızdır. Ayrıca
    eleştiri oklarını onikiden vurmayı biliyorsunuz ancak bir yazı bloğunuzda da, İslami yönden,haz duyduğunuz bir meseleyi paylaşmanızı isteriz.

    YanıtlaSil
  12. @Mia cım ne zamandır görmemiştim yorumlarını özledim valla :))

    @Adsız, teşekkür ederim. İslami yönden bi çok şeye haz duyuyorum fakat doğru yaşadığıma inanmadığımdan gider yapamıyorum maalesef

    YanıtlaSil
  13. @Mia cım ne zamandır görmemiştim yorumlarını özledim valla :))

    @Adsız, teşekkür ederim. İslami yönden bi çok şeye haz duyuyorum fakat doğru yaşadığıma inanmadığımdan gider yapamıyorum maalesef

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..