Yas!

3 günlük yas ilan edildiği şu günlerde, insanların birbirine laf sokmasını öyle acılar içinde izliyorum ki.. Olayları partizanlığa taşıyanlardan tutun da; siyasi düşüncelerini ölü-severliğe kadar getirenlere kadar bi sürü saçma durum söz konusu.

Peki nedir mevzu? Bir sürü insan ölmüş, bir sürü ocağa ateş düşmüş. Bu kadar ölüm deyip ölü sayısının çokluğundan dem vurmayacağım. Orada 1 kişinin ölmesi de oldukça büyük bir acı.Çünkü bir insan dünyaya çok kolay gelmiyor, çok kolay yaşamıyor,e neden bu kadar kolay ölüyor?

Suçluları kimse, cezalandırılsın. Diğer dünyada cezalandırılacağına eminiz de, burada da cezalandırılsın. Ki bundan sonra yaşanmasın böyle büyük bir facia. Ve keşke yaşanmasaydı da. Keşke bunların hepsi olmasaydı. 

Allah ölenlerin ailelerine sabırlar versin. Suçlular cezalarını bulsun. Bulsunlar ama ne kadar büyük ceza olursa olsun, orada acı şekilde can veren o insanların karşılığı olmayacaktır. Zaten hiç biri de geri dönmeyecek. En acısı da bu. 

Babasız kalan çocuklar, eşsiz kalan hamile kadınlar, kardeşler, evlatlarını yitiren anneler. Başınız sağolsun. Allah ölülerinizi şehit makamıyla müjdelesin de; sonsuz hayatlarında hep mutlu yaşasınlar.

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. gokyuzunden uzak kaldıkları zamanlar kefaretleri, mekanları cennet olsun..

    matias.

    YanıtlaSil
  3. Allah ölen işçilerimizin mekanını cennet eylesin..

    YanıtlaSil
  4. "Bir kişinin ölümü trajedidir, milyonların ölümü ise sadece bir istatistik" demiş komutan posbıyık, ondan galiba böyle kitle ölümlerini bu kadar sevişimiz.

    Ölü seviciliğimiz ise daha eski "en iyi x, ölü x'tir" falan, "gerekirse bin ölü daha verir akşam yemeğini Hades'te yeriz" filan...

    Bir de kekim kabarmıyor, yarın meclis önüne el yapımı bir bazukayla çıkıp demokratik gösteri hakkımı kullanmak istiyorum, pls, ok? tsheqqurler (^_^)

    YanıtlaSil
  5. Ne denir.... Allah sağduyu versin herkese. Fakat syrano nun düşündükleri benim de aklıma geliyor. Arabama carptilar , evime hırsız girdi, ayağını vurdum.... kahrolsun birileri denecek neredeyse

    YanıtlaSil
  6. "Ölümler üzerinden siyaset yapmayın" derken kastedilen "Bu ölümler için hükümeti suçlamayın" olmamalı. Önce bunu bir netleştirelim istiyorum.

    İkincisi, lanet olsun ki insanlar acıları ve ölümleri karşılaştırıyorlar. Lanet olsun ki böyle bir terbiyesizliği yaparken buluyorum zaman zaman kendimi. Çok detaya girmek istemiyorum. Yazdıklarında haklısın Büşra. Hepimiz daha sağduyulu olmalıyız, aklımızı da başımıza devşirmeliyiz. Ölüm bu, ötesi yok.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..