Mutluluğun Sırrını Veriyorum!


Evet dostlar. Az sonra size mutluluğun sırrını vereceğim. Sizler de şaşırıp kalacaksınız. Ne yani, sebzelerle meyveleri karıştırıp içtikten sonra mutlu mu olacağım diye düşüneceksiniz. Evet, durum o kadar basit. Belki de değil!

1)Plan Yapmayın: Olabildiğince az plan yapmaya bakın. Yaptığınız planlar, özellikle de ikinci veya üçüncü tekil kişileri kapsıyorsa, emin olun o plan işlemeyecektir. Planınızın işlememesi sizi mutsuz edecektir. Hayal kırıklıklarını kimse sevmez

2)Hayal Kurmayın: Hayalsiz dünya olmaz gibi edebiyat yapan insanları bir kenara bırakın ve gerçekçi olun. Hayal kuracaksanız bile gerçekçi olsun. Elde edebileceğiniz şeylerle uğraşın. Elde edemeyeceklerinizi, sizin olmayanları bir kenara bırakın. Hayal kırıklıklarını kimse sevmez.

3)Siyaset Konuşmayın: Siyasi düşünceniz her ne ise, bundan fazlaca bahsetmeyin. Tartışmalara girmeyin, tartışmalı ortamlardan uzak durun. Siyasetiniz de dininiz de kendinize kalsın. Sonra başka düşünceli insanlarla tartışıp, o kişileri farklı yerlere koyabiliyorsunuz. Bu da hayal kırıklığına sebep oluyor, hayal kırıklıklarını kimse sevmez.

4)Fazla film izlemeyin/kitap okumayın: Fazla film izleyip, kitap okursanız, konuşacak bir sürü konunuz olmasına karşın, konuşacağınız kimseniz olmaz. İnsanlarla iletişimde sıkıntı çekersiniz. İzlediğiniz filmleri kimse izlemediğinden veya okuduğunuz kitaplar okunmadığından ortak bir payda da buluşamazsınız. Siz en iyisi dizi izleyin. Aile içi muhabbetlerde bile en önemlisi dün akşam ki dizilerdir. Onlar konuşulurken sessiz kalmayın, hayal kırıklıklarını kimse sevmez.

5)Seçimlerinizde Kararlı Olun: Dengesizliğin hiç bir şekilde geçerliliği yoktur. Bu yüzden her zaman mutlu olabilme adına seçiminizin arkasında durun. Eğer yanlış bir yoldaysanız hemen yön değiştirin. Namaza başlayın, oruç tutun. Sigarayı bırakın. İnsanları sevin, aşık olun, çocuklara yardımcı olun, büyüklerinize saygılı olun. Seçiminiz ne yöndeyse onun peşini asla bırakmayın! Hayal kırıklıklarından kimse hoşlanmaz.

Beş madde ile özetledim size durumu. İster uyar mutlu olursunuz, ister uymaz mutsuz olursunuz. Hepsi size kalmış!

Yorumlar

  1. Hepsine katılıyorum. Ne zaman bi plan yapayım hayal kurayım o iş olmaz. Ve ne zaman siyasi dini konularda arkadaşlarımla bir münakaşaya girsem sonu hep hüsranla biter.

    YanıtlaSil
  2. Bütün bunları mutsuz olduğum için uygulamaya karar vermiştim, yaklaşık 3 yıldır katı bir şekilde uyguluyorum ama hâlâ mutsuzum :)

    Kronik mutluluk eksikliği var bende galiba :(

    YanıtlaSil
  3. 6- Hic kimseden,hic bir sey beklemeyin.

    YanıtlaSil
  4. Bu tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım.4.madde ile ilgili yakın zamanda izlediğim bir video vardı(İzlemek için https://www.facebook.com/photo.php?v=1565669433659494 )ve bu video da hayatın kendisine odaklanmayı,sanal hayatlar/ortamların hayatımızda var olan ama hissedemediğimiz,dokunamadığımız etkileri olduğuna değiniyordu.Aile içi muhabbetler,arkadaş ortamındaki muhabbetlerin verdiği mutluluk paha biçilemez...

    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim yorumlarınız için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..