Hiçte Muhteşem Değilmiş!


Amazing Spiderman'dan bahsediyorum sayın izleyici. Kendisi hiçte beklediğim gibi çıkmadı. Bir filmi ikinci kez çekiyorsanız, hele ki o bir çizgi film uyarlamasıysa, iyice düşünmeniz gerekiyor. Çünkü insanların kafalarında belli hikayeler var ve ister istemez o hikayelere odaklanacak, çektiğiniz filmi onunla karşılaştıracaktır. Karşılaştırılan bu filmi çekebileceğiniz en iyi şekilde çekmelisiniz ki; sizin filminiz gelmiş geçmiş en iyisi olsun. Fakat maalesef öyle olmadı. 

Film, geçmiş hikayelerin aksine seyretti. Harry Osbourne ne kadar da çirkindi öyle? Çizgi filmde de, eski sinema versiyonunda da en yakışıklı olan karakter, şimdi ezik ve hastalıklı bir tip oluvermişti. Konusuna girişmeden önce teknik özelliklere bakacak olursak, bir kere bir filmin uzunluğu 90-110 dakika arası idealdir. Sen 140 dakikalık bir film sürüyorsan piyasaya, çok daha dikkatli olman gerekir. Hele ki ben gibi dikkat toplama zorluğu çeken bir insan için inanılmaz sıkıcı bir durumdur bu.Bunu senin bilmen lazım. Yanımdaki olmasa, kalkıp gidecektim. O derece sıkıldım. Bu film ne zaman bitecek diye düşünmekten, sonu hakkında bir şeyler düşünemedim kesinlikle. Zaten sonu belliydi. Örümcek adamdan ne beklenirdi ki?

Hayır,beklediğim gibi bitmedi. Beklediğim gibi bitmemesi oldukça güzeldi. Zira öyle olmasaydı ağlardım. Efektleri oldukça iyiydi fakat kısır bir döngü içindeydi.Hikayeye gelecek olursak eğer; Peter Parker büyük aşkı Gwen'e zaman ayıramadığından ve babasına verdiği söz dolayısıyla ayrılmak durumunda kalır. Büyük aşkı dolayısıyla ayrılığa dayanamayan Parker, tekrar sevgilisine döner. Örümcek Adam,Harry Osbourne dönüşü ve Electro'nun ortaya çıkışı ile zorlu bir mücadeleye girer.

Örümcek Adamın kötülerle mücadelesindeki dalgacı tavrı olabildiğince yapmacıkken, sarışın kızımızın oyunculuğu takdire şayandı. Onun haricinde oyunculuk falan göremedik zaten. Aslına sorarsanız o adamı örümcek adam rolüne de yakıştıramadım ben. Yahu sevmedim bu filmi. Sanırım sevmek zorunda da değildim.

Yorumlar

  1. Bütün umutlarımızı yıktın. Ama olsun yine de seyrederiz. :)

    YanıtlaSil
  2. Bence o kadar kötü değildi fakat dediğin gibi, alaycılığı biraz yapmacıktı. Osbourne bence baya karizmatikti yahu, çirkin bulmadım oğlanı.

    Sarışın kız konusunda çok haklısın!

    YanıtlaSil
  3. @GÖktürk, bence izleme. Dünyaca ünlü eleştirmenler tarafından yapılan açıklamaya göre MArvel'in en kötü filmi seçilmiş :)

    @Cassie, çok kötüydü ya. Dünyca ünlü eleştirmenlere kesinlikle katılıyorm.

    YanıtlaSil
  4. Haydiii bir de Gwen mi çıktı? Yahu biz bildik bileli bu örümcük Mary Jane'e aşıktı, maşallah o da bir benle düşüp kalkmadıydı; Harry ile bile birlikte olduydu hatta, nereden çıktı şimdi bu Gwen?

    Hay arkadaş biz 2006'dan beri Sin City 2 çıkacak diye bekleyelim bunlar seksen tane Örümcek Adam çeksinler, yok İnanılmaz Örümcek Adam, vay Akıl Almaz Örümcek Adam, aman Yok Böyle Örümcek adam, bırak git allasen Örümcek Adam!!!

    YanıtlaSil
  5. Syrano, bu filmden nefret ettim. önceki versiyonunu daha çok seviyodum fakat şimdi bunu hiç sevmedim. Mary Jane bekliyordum ben de ama Gwen çıktı başıma. ASlında çizgi filmde vardı mıydı gwen diye de düşündüm. yakışıklı bi sarı çocukla beraberdi falan. NEydi o :S

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..