Erkekler Bunları Yapmasın!


Kız Sizi Aradığında Yada Mesaj Attığında Geç Cevap Vermeyin!
Bu çoğunlukla kavga meselesi olur. Geç cevap verme olayı. Hele de günümüzde Whatsapp gibi bir oluşum varken. Online olupta cevap vermeme, ya da işte Facebook'ta görüldü olupta tınlamama gibi durumlar çok sinir bozucudur. Erkeklerin bu konuya özen göstermesi gerekir. Evet, biliyoruz! Sizin işiniz gücünüz başınızı aşıyor ve bakıyorsunuz, dönmek için uygun zamanı bekliyorsunuz. Fakat biz bekleyemiyoruz. Huzursuz insanlarız biz!

Buluşacağınız Zaman Bekletmeyin!
Kız kısmısı genelde geç hazırlanan tipler olarak betimlenir fakat aslında durum öyle değildir. Geç hazırlandıklarını bildikleri için hazırlanmaya en az 1 saat önceden başlarlar ve buluşacağınız yere 15-20 dakika önceden varırlar. Erkek kısmı ise nasıl olsa 10 dakikada hazır olacağını düşündüğü için hazırlanma işini savsaklar da savsaklar. En sonunda trafik çilesine de kapılınca, 15 dakika kadar geç kalır. Normalde 15 dakika mazur görülebilecek bir durumdur fakat kız kısmısı zaten orada 20 dakikadır beklediğinde ufak bir matematik hesabı ile 35 dakika beklemiş olur. Agresif ve sinirli olmaları muhtemeldir. Erken gidip, bekleyen olun! Sinirlendirtmeyin kız kısmını.

Yanınızdayken Telefonunuzla Uğraşmayın!
En ama en sinir bozucu durum da budur. Lütfen sosyal medya etkileşimlerinizi veya diğer her türlü iletişim problemlerinizi uzak tutun. Doktor olabilirsiniz ve o sırada hastanız çok kötü durumda olabilir. Ama inanın yanınızdaki kız için bu hiç önemli değildir. Asla telefon görüşmelerinize veya ekranına bakmanıza bile dayanamaz! Saate bile bakmayın. O bile olmasın.

Fazla Gülmeyin!
Erkeklere fazla gülmek yakışmıyor. Az ve öz gülün. Eğer kız bir espri yaptıysa kahkaha bile atmanızda bir sıkıntı yoktur fakat her şeye de gülerseniz sinir bozucu olursunuz. Özellikle de dışardaysanız, dışardaki insanlarla etkileşimlere dikkat!

El Şakası Yapmayın!
Kızlar el şakasından hoşlanmaz. Film izliyorken özellikle dürtmeyiniz. Gülünecek bir şey varsa kız zaten gülüyordur. İnatla kolunu dürtüp gülmesine değil, sinirlenmesine sebep olursunuz.

Hata Yapınca Elinizde Çiçekle Gelmeyin!
Artık bu durum çok klişe oldu. Gelin dizlerine kapanıp ağlayın, daha güzel. Sümüklerinize dikkat edin ama. Sümük önemli.

Anlayışsızlıktan ve Aşırı Kıskançlıktan Vazgeçin!
Erkek kısmının en güzeli anlayışlı olanıdır. Saçma sapan kıskançlıklar yapıp karşınızdakini bunaltmayın. Sizin yanınızdaysa, sizindir zaten. Sonuçta kiminle gülüyorsan, onunsundur. Kuzen muzen anlamam laflarından vazgeçin. Fakat ipleri çok da boş bırakmayın. Her konuda anlayışlı davranın.

Alıngan Olmayın!
Erkeğin alınganı kadar çekilmezi yoktur. Her söylenene alınmayın. Aksine yüzsüz olun. Yok, o kadar da yüzsüz olmayın fakat alınganlık gibi bir özelliğiniz varsa karşınızdaki insana bunu fazlaca belli etmeyin. Alınganlığın fazlası usandırır. Nefret bile ettirtebilir. Hatta söylenenleri süzgeçten geçirme gibi bir sıkıntıya sahip olma durumuna sürükler ki insanı, bu çok sıkıcıdır.

İlgisiz Asla ve Kat'a Olmayın!
İlgisizlik kesin bir sonuçla ayrılık sebebidir. İlgisiz bir erkeği hiç bir kadın etrafında istemez. Her konusuyla ilgilenen birisi olun. Her şeyi sorun. Her şeyini merak edin. En önemli temanız "merak" olsun. "Gittin mi?" "Geldin mi?" "Ne yaptın?" "Ne yapacaksın?" "Nasılsın" gibi sorular sizin için önemli olmayabilir fakat kız milleti için can damarlarından bir tanesidir. Her sabah,her akşam sorulan hal-hatır onlar için uzaya mekik göndermeye eş değerdir. İlginizi biraz azaltırsanız, ilgisi fazla olan insana kayma durumları çokça görülmektedir. O yüzden fazla ilgiden zarar gelmez. Elinizi , dilinizi, mesajınızı ve diğer her türlü şeyi lütfen korkak alıştırmayın.

Son 2 aydır ayrılıklardan gözlemlediklerimden bir derleme okudunuz. Gözlemlediklerim kadarıyla aklıma gelenler bu kadar. Bu aylar ayrılık ayları dostlar. Lütfen dikkat ediniz.

Yorumlar

  1. annem sen kafamdaki tüm olmazları bir bir sıralamışsın.evet aynen bunları hiç yapmasınlar işte.bu yazıyı çoğaltıp çoğaltıp gözlerine gözlerine sokmak istedim .

    YanıtlaSil
  2. Umarım erkekler okuyorlardır :))

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru şeyler yazmışsın.

    Bir şey geldi aklıma teknoloji herşeyi bitiriyor mu?Biz ev telefonu çalcakda ooooo arada bir görüşcezde.Çok mu yaşlandım ya.doksanlar sadece.Ama güzeldi.Aşklar bile daha güzeldi sanki

    YanıtlaSil
  4. uzun zamandır okuyorum seni büşra ama bu yazına bayıldıım ve yorumsuz kalamadım.kesinlikle çok doğru hele şu el şakasında koptum ben çok güzel yazmışsın :)) sevgiler... eda

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bir erkek olarak, bir kızdan beklediklerimin tümü eksiksiz olarak yazmışsınız efendim evet, teşekkür ederim :D

    Ha bir de:
    Neyse sn yatysın galba, ii gclr!!!

    :D :D :D

    YanıtlaSil
  7. Ee biz ölelim o zaman. :)

    Ya da en iyisi kız işlerine hiç bulaşmamak.

    YanıtlaSil
  8. @bir kum tanesi, geçenlerde bir arkadaş beni arayıpta bulamadığından söz etti. Mesaj mı attın dedim yok dedi. Mail attın o zaman?-hayır. Whatsapp'tan mı yazdın?-Yok Line?-Hayır. -Facebook?-Hayır. Twitter dan dm attın?-Yok kızım normal evden aradım dedi. Aklıma geldi :)) Eskidenmiş o günler demek ki.

    @Eda, çok teşekkür ederim. Çok mutlu etti beni yorumun :)

    @Syrano, kızlar versiyonunu da yapıcam, merak etmeyin lütfen :))

    @Göktürk, siz bir de kız versiyonunu görün ajsdkalj

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir yazı, ve hoş tebessüm yaratan tespitler. kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  10. bir kadın için bu on maddeyi on ile çarpıp,onu da ona katlayarak yaşamak erkekler tarafından cekinilmez oluyor. bu maddeler erkeklere değilde erkekciklere yazılmış olmalı.

    YanıtlaSil
  11. "Sonuçta kiminle gülüyorsan, onunsundur. Kuzen muzen anlamam laflarından vazgeçin. Fakat ipleri çok da boş bırakmayın. Her konuda anlayışlı davranın."

    ahahhaha büşraaaa:))

    şahanymiş bu kaçırmışım...
    yorumları da:))

    erkekcik ne yahu?
    ben erkekim diğerleri erkekcik gibi bişey:))

    erkekcik?
    kadıncık?
    ilginç:))

    neise...

    efenim dipnötünüzü okudum bu aylar ayrılık ayları diyerekten...

    azcık refaha eriniz.
    sonra ayrıntıları konuşuruz zaten.

    YanıtlaSil
  12. Yoo, eğer "erkek değil erkek müsvettesi" anlamında kullanılıyorsa erkekcik tabirine ben de katılıyorum :)

    Neticede erkeği kızı yok bu işin, edebiyle insanım diyen herkesin zaten yapması veya yapmaması gereken şeyler bunlar.

    Özellikle de şu buluşma zamanı bekletmeler yok mu! 5-10 dakika neyse de, yarım saat-45 dakika beklediğim arkadaşlarım vardı :D

    YanıtlaSil
  13. iyi tavsiyeler.Sence uygularlar mı?
    Bir kulaktan geçip diğerinde kalsa en azından küpe olarak taksalar..Di mi ama?:)

    YanıtlaSil
  14. Ah keşke uygulasalar :/ Nerede o günler :))

    YanıtlaSil
  15. Aslında kadın-erkek arasında ki gerçek sorunda bu, erkek erkekçik(erkek müsvettesi) olmuş, kadında kadınlığını unutmuş. Boyut değiştirmişler. Düşüncesizlikten düşmüş ruhlar için geçerli, kadın-erkek saygı içinde kalsa böyle sonuçlar da yazılıp çizilmez. Kız arkadaşınla buluşup ayrı dünyadaysan elinde telefonla ugraşıyorsa kadın tabi ki sinir olur. Kadına saygın yok ki onun sana saygısı olsun. Gel görelim ki buluştuğunda o zaman dilimini ona ayırsan böyle bir sonuçlada muhattap olmazsın. Günümüzde ki ilişkilerin hepsi vıcık vıcık, sorun da burda.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..