Bunu Tekrar Yapabilirim?!


İnsanlar ciddi manada ilginç varlıklar. "Bunu tekrar yapabilirim" dedikleri milyonlarca şey var. Bense tam tersindeyim her zaman yolun. Aykırılık soy ismim olmalı. Düşünsene bir. Soyadım Bayram. Gören "Sana hergün Bayram eheheh" demek yerine Büşra Aykırı olsaymış "Sana her gün aykırılık" derlermiş.

Gittiğim yoldan tekrar geçmem. Aynı yolu, aynı mağazaları, aynı kaldırımları tekrar görmek istemem. Hee diyeceksin ki sen şimdi, ikinci geçişinde görmediğin şeyleri tekrar göreceksin. Çünkü bir kez girdiğin nehirde ikinci kez yıkanamazsın. Fakat öyle değil be gülüm. İlk geçtiğimde dikkatimi çekmediyse, ikinci de hiç çekmez zaten. Hani bi'şey söyleyecekken unutursun da oralarda bir yerlerde köşede pusu kurmuş koca karı "Eheheh yalanmış zaten, ondan unuttun" der ya. Aynı durum söz konusu. Gereksizmiş zaten görme!

Aynı sevgili ile tekrar denemeye çalışan insanları olabildiğince ezik görüyorum. Ezik de demeyelim de aslında çaresiz görüyorum. Hani aramıştır sağda solda da bulamamıştır ondan iyisini. Geri döner. Bir de utanmadan söyler bunu. "Senden iyisini bulamadım yavrum, sen başkaymışsın". Öyle mi? Nerelere baktı misal? Nerelere baktığı önemli. Cami avlusunda mı aramış, bar sokaklarında mı? Ya da neden aramış? Aptal bu o zaman. Ne istediğini bilmiyor. Ya da illa hayvanlar gibi koşullu eğitilmesi gerekiyor. Bak şu yollara sap, oralarda elektrik çarpsın bir sana. Sonra gel. Burada nasıl olsa bekleyenin var.

Eski sevgili nedense cepteymiş gibi bir algı da söz konusu. Nasıl olsa her şeyini bilirsin.O senin her şeyini bilir. Yorulmana ve tekrar öğrenmene gerek kalmaz. Yaşadıklarınız vardır. Güldüğünüz ortak noktalar falan. Buraya kadar her şey süperdir aslında. Yıllardır göremediğin çocukluk kankanı görmüşcesine sarılıp canının içine sokasın gelir belki. Fakat sonra? O kaybettiğin güveni ve yolda bırakılmışlığı affedebilecek misin? Affedebilirsen büyüksün abicim. Senden iyisi yok. Harbiden o gerizekalı seni kaybetmekle büyük bir hata yapmış, yapmış da geri dönmekle zekasının yüceliğini belli etmiş. Peki ya sen ne yaptın o sırada?

Düşünsene terkedilmişsin. Hiç beklemediğin bir anda yolda bırakılmışsın. Aylarca acısını çekmişsin. Seni terk eden kişinin hayatını uzaktan izlemişsin.O gezmiş, tozmuş, istediğiyle yemiş, istemediğiyle yememiş, içmiş, kalkmış, eğlenmiş ve gülmüş; senin için kan ağlarken. Sen hayatla olan bağlarını koparıp atmışsın. O ise takılmış da takılmış, bulamamış da sana dönmüş. Sen eğer "Bunu tekrar yapabilirim" diyorsan tekrar söylüyorum "Büyüksün!" Fakat diyemiyorsan, bunda kesinlikle suçlu sen değilsin. Seni yolun ortalık yerinde bırakıp giden! 

Hadi keyfine bak. Herkes çok iyi. Bunu da neden yazdım bilmiyorum.

Yorumlar

  1. Tükürdüğünü yalamamalı insan. 1 kere şans verilmeli. Beni her halimle tanıyan birine beni terkedip gittiğinde ikinci bir şansı vermem ki.

    Vermedim de zaten.

    YanıtlaSil
  2. Affedilen bir hata her zaman tekrarlanır. Yıpranan sadece affeden kişi olur. Gerek yok böyle şeylere bi ilişki ilk seferinde yürümediyse "tekrar" diye bişey söz konusu olmamalı...

    YanıtlaSil
  3. İşte bu! dedi yorumlar bana :)

    YanıtlaSil
  4. Hem eski ilişkiye devam etmeye çalışmak veya biten bi' şeyi yeniden başlatmaya çalışmak, sadece insana o tanımışlığın getirdiği rahatlığı sağlamaz ki. Ya da ne bileyim, güzel anıları hatırladığından çok yapılan hataları hatırlarsın bence, tekrar tekrar batar.

    Bitmiş bi' şeyden hayır gelmez velhasılı. İki tarafın da daha fazla yıpranmasından başka bi' şey değil.

    YanıtlaSil
  5. Aynen öyle :/ Demek ki ikinci kez aynı yoldan geçmek mantıksız :)

    YanıtlaSil
  6. Bazen insanlar hatalarını geç anlar ve hata yapmak insana mahsustur kusursuz değiliz ikinci şansın kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ayrılmak, küsmek, barışmak bunlar iki kişi birbirini tanırken olabilecek doğal şeyler sürekli değişiyoruz ve sürekli akıllanıp büyüyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..