Eğitim sorunsalı!?

İnsan eğitimini yalnızca okulda mı alır sanıyorsunuz? Hayır?! Odtü'de olanlardan bunu yeterince görmüş olduk zaten. Olanlara RTE'nin tepkisi ise "Takipçisi olacağız" oldu. Sanırım bunu da "Siz görürsünüz" e bağlayabiliriz abimin küçükken bana söylediği gibi.

Asıl benim en kıl olduğum olaya gelelim mi? Mantar gibi tüneyen özel üniversiteler. Tamam, herkes eğitim alsın. Fakat bu özel üniversitelerde tıp alanı olmasın arkadaş! Olmasın! Adam Çapa'ya giden adamdan 150 puan az alarak 40 bin tl yıllık verip doktor olmasın! He sınav sistemine falan karşıyım fakat böyle bir olay varsa önümüzde; madem sınavlara giriliyor; adamlar paralarıyla bir şeyler olmasınlar! Özellikle doktor olmasınlar!

Doktorluk analitik zeka gerektiriyor, para değil sonuçta.Diğer tüm bölümlerden çıktığınızda torpillere, paralara ve tanıdıklara ihtiyacınız varken, doktorlukta böyle bir durum söz konusu değil! Doktor dediğiniz adamın beyni farklı çalışmalı. Herkes doktor olmamalı. Adamlar araştırma yapabilecek kapasiteye sahip olmalı, cüzdana değil!

Özel okullara ve üniversitelere bu kadar sallıyorsun fakat sen neden gidiyorsun diyeceksiniz şimdi? Hep yanlış tercih ve bu büyük konuşmalarımın sonucu. Allah cezamı veriyor fakat nedense düşüncelerim değişmiyor. Hatun kişisi gelmiş diş hekimi olacağım diye, tuvaletin kapısını açmaktan aciz fakat cebinde 38.940 TL ile harç yatırıyor. Gel de çıldırma Büşra. Yok efenim, eğitim şart. Fakat eğitimin dengelisi, adaletlisi şart.! Buradan tüm eğitimcilere, eğitimci olmaya gönüllülere sesleniyorum. Parası olmayıp zekasıyla mahvolan çocuklar varken etrafta, bu kadar özel üniversiteye gerek yok! Avm'ler de kapatılsın, özel üniversitelerde. Herkes okumasın! Kalifiyeli eleman bulamaz olduk! Etrafta meslek eğitimi alan kimse yok. Yakında arabamızı tamir edecek adam, markette duran eleman kalmayacak. Herkes okudum diye bir kenara çekilip, yüksek maaşlarla müdürlük bekleyecek. Yazıktır!

Yorumlar

  1. :)) Bence de okumak rutin bir hal aldı, sanki herkes üniversite bitirmek zorunda! Şuanki aklım olsaydı iletişim okuyacağıma gider aşçı yamağı olurdum, zamanla yükselir paraya para demezdim hem de fena mı bir mesleğim olurdu. Ya da terzi kalfası olur çok çalışır güzel elbiseler diker, hem işimden zevk alır hem de belki aranan bir terzi olup yoluma bakardım. E şimdi çok çalışsam ne olacak "çok iyi bir iletişimci" arayan bir şirket görmedim henüz...Haklısın herkes üniversite okumasa da olur,insan yeter ki bir işte uzman olsun, o yeter yaaa :))

    YanıtlaSil
  2. ODTÜ bence bu ülkede ki adam akıllı eğitim kurumlarında başa oynar..
    orası özgür düşüncenin kök saldığı bir ortam.. tatsız bir olay yüzünden ODTÜ değerinden hiçbir şey kaybetmez bence.

    YanıtlaSil
  3. ODTÜ konusunda ben de Geveze Kitap Kurdu gibi düşünüyorum. Birkaç kişinin davranışını tüm bir kuruma mal etmek doğru olmaz.

    Bunun dışında, haklısın. Ben de savunuyorum bunu, bence de herkes okumasın! Sadece özel okullarda okutulanlar değil, ilgisi olmayanlar da okumasın. Adama zor geliyorsa bırakın zanaatkar olsun. Ne gereği var kardeşim bir sürü işsiz okumuşun?! Ha ilgisi varsa, okumak istiyorsa o zaten yolunu bulur. Bulamıyorsa da elimizi uzatıp bulduralım ama gönlü olmayanı da zorla okutmayın allasen.

    YanıtlaSil
  4. Aynen öyle.Keşke bir meslek lisesini bitirip, anestezi falan okusaydm. O zaman mis gibi işim, tertemiz bir mesleğim olurdu.

    Ve odtü'de yaşananlar hiç hoş şeyler değildi. Hani herkes okumamalı'ya örnek verme adına onu söyledim. Ya da her okuyan adam olmaz'a. Okumayanlar olsa, meslek erbablarımız olsa, her şey çok daha güzel olacak bence :)

    YanıtlaSil
  5. Son kısımdaki sonuca varmak için yaptığın analizi kesinlikle destekliyorum. Bu işin altında da şimdiki anne babaların eğitim dönemdeki eğitmenlere kadar dayandırılabilir. Bu da bizi sonuç olarak 60'lı 70'li yıllardaki eğitim sisteminin bozukluğuna götürüyor. ODTÜ konusunda zaten hepimiz hem fikiriz.

    YanıtlaSil
  6. Yerden-göğe hatta uzaya kadar haklısın

    YanıtlaSil
  7. haklısın ama nasıl değişir ki bunlar.
    :)
    o kadar parayı nasıl veriyorlar ya bir de. hadi 10 20 neyse de 40 nası veriyolar. bu kadar parayı verenler nası para kazanıyorlar ki.
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..