Önce kendine bakacaksın! Müslüman kadın!

Müslüman kadının dış görünüşü konumuz sayın izleyici. Bir arkadaşla aramızda geçen muhabbete istinaden anlatıyorum. Kendisi kendisini "modern" diye tanımlıyor. Yani saçı-başı açık kesimden. Arkadaş ortamında oturduk, muhabbet ediliyor. Birden nasıl olduysa konu kapalı hatunlara geldi..

Vay efenim, kız kapalıymış fakat dar pantolon giymiş. Vay efendim, başı kapalıymış eteği kısaymış. Vay efendim kapalıymış ama kalçasını kapatacak kıyafetler giymemiş gibi bi'sürü şey atıp tuttu bu arkadaş. İstemsiz bir şekilde gayet ciddi ve bir o kadar da sinirli bir ses tonu ile:

-Şimdi sen böyle diyorsun ama, o bahsettiğin hatunu alalım karşımıza bir de seni. Şuraya da herhangi birini getirelim. İkinize de baksın. Farklı dilden,dinden veya bize mensup olsun o kişi. Hanginiz için müslüman der? dedim..

Kız şöyle bir durdu. Çünkü dış görünüş "benim içim temiz" ile belli olmuyordu. Müslüman kadın dışardan bakıldığında diğerlerine benzediğinde onlardan oluyordu.

Nahl süresi 72. Ayet: “iyi bilen bir toplum için hükmü Allah’tan güzel olan kim olabilir. Hal böyle iken onlar batıla uyup Allah’ın nimetini inkarmı ediyorlar. Ankebut süresi 52. Ayeti kerimede ise: “Batıla inanışta Allah’ı ve Allah’ın koyduğu sınırları ve kanunları inkar edenler işte onlar zarara uğrayanların ta kendileridir” Ve tabi "Kim bir kavme benzerse onlardandır" der Hz Muhammed.

Hee bir de anlayamadığım nokta: biz de müslümanız diyor. Fakat kapalı kadını "müslüman böyle mi yapar, dar pantolon mu giyer?" diye yargılayabiliyor. Bu nasıl bir mantıksızlık, bu nasıl bir dangalaklıktır böyle? Madem ikinizde müslümansınız; sen neden giyorsun o yargıladığın dar pantolonu. Bırak pantolon giymeyi, o taytı? Saçlarını neden namahrem erkekler görüyor? İkimizde müslüman değil miyiz? Neden ben yapınca müslüman kadına yakıştı mı oluyor da, sen yapınca bi'şey olmuyor? Sen neden ayrıştırıyorsun ki bizi ötekileştiriyorsun? Ben böyle sorunca da mahalle baskısı yapmış oluyorum. Bıdıbıdılarınız bitmedi be güzelim.

Yorumlar

  1. Benim de bi sesim çıksın madem dedim.Üç günlük dünya isteyen çıplak gezer,isteyen baştan aşağı kapanır,isteyen çarşaf giyer,isteyen mini etekle gezer.İsteyen başını kapatıp bacağını açar isteyen her yerini kapatıp başını açar.Ama kimsenin karşısındakini eleştirme hakkı yoktur.Ben açık bir bayanım mesela ama tutup da kapalı bayanlara giyim kuşam dersi vermiyorum.Yahu bana ne ister makyaj yapar ister dekolte giyer.Kapalı insanların kapanış şekillerine yorum yapmak bence saçmalığın son noktası.Aa şuna bak ne biçim kapalı,makyaj yapmış tarzı cümleleri sürekli duyuyorum çevreden.Yapar arkadaşım,isteyen istediğini yapar.Her koyun kendi bacağından asılacak sonuçta.
    İşin özü onu bunu eleştireceğimize,insanlarda gördüğümüz ve bize olumsuz gelen davranışlar için bol bol Allah ıslah etsin tarzı temennilerde bulunup,onlar içinde dua edebiliriz.Asıl insanlık budur yoksa gerisi kuru gürültü.

    YanıtlaSil
  2. Ben de insanların eleştiriken samimi olmamalarına sadece küçümsemek için eleştirmelerine kızıyorum.Benim hatalarımı söyle tamam kabul ama bunu iyi niyetle yap canımı ye ,kendini yüceltmek için yapma be kardeşim ...

    Herkes haklı ya hu herkes...Evet keşke herkes İslama tam olarak uygun giyinse ama olmuyor işte ne yapalım ! Biz örnek olalım başkalarını beğenmiyorsak..Di mi yani ;)

    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  3. Kimsenin kimseyi ne dış görünüşüyle ne de başka bir tercihiyle yargılamaya hakkı yok. Sadece üzülebilirler. Gönül ister ki her Müslüman gerçekten hakkıyla Müslüman olabilsin. Ama bunu belirlemek de kimsenin haddi değil , hepimiz aciz kullarız. Allah şaşırtmasın. İman insanın içindedir, pantolonunda ya da baş örtüsünde değil. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Keşke insanlar önce kendilerini bir elemeden geçirip, karşı tarafı eleştirebilseler. Ya da kimse kimseyi eleştirmese.. :/

    YanıtlaSil
  5. Mini etekliye yollu , başörtülüye yobaz diyen kafalar değişmedikçe bir arpa boyu bile yol alamayiz. Aynı fikirde olmayan insanlar keşke birbirlerini dinleyebilseler

    YanıtlaSil
  6. Ben kısaca gerizekalı diyorum ona.

    daha kendisinin müslüman olup olmadığını, aynı emirlerin yasakların herkes için geçerli olduğundan bihaber, kalkmış ahkam kesiyor.

    Ebru

    YanıtlaSil
  7. yazılarına bakıyorum da elinden gelse bütün saçı-başı açık kesimi! ki bu benim tabirim degil ben böyle bir blog yazıcam insanları saçı-başı açık ki bunu sen kibarca yazmışsın bunun gerçegi kıçı-başı açıktır yazmam,ülkeden atıcakmıssın gibi geliyor.İnsanları böyle saçı-başık diye aşşagılayamazsın saçı-başı açık kesimden biri olarak bizi böyle aşşagılaman çok ayıp kendini öyle çok yükseklerde de görme bizi aşşagılayarak saçımız başımız açık olabilir ama bizde müslümanız gerçi bu lafı eden biri bizi insan yerine bile koymaz ama neyse belki Allahın katında senden daha degerliyizdir neyse bu yazını okuyan bir sürü kişi eminim bu saçı-başı açık kesim lafına sinir olmuştur sanki vesikamız varmış gibi kenara itilmiş bir kesimmişiz gibi konuşmuşsun ben hakkımı helal etmiyorum bu hakaretin karşında .

    YanıtlaSil
  8. Waspp, bence yazıyı tekrar oku, ondan sonra tekrar bana yorum yaz :) Kıçı başı açık yazmak isteseydim, onu da yazardım. Saçı-başı açık gayet belirgin bir tabir. Saçını açıp başını kapatanlar, başını açıp saçını örtenlerin birleşmiş hali.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..