Enteresan şeyler.

Biraz ufaklığımdan bahsedeyim size. Sanırım 12 yaşında falandım. Annemin 2 arkadaşı çocuklarıyla bize gelmişlerdi. Kuzenler falan curcunayız. Oturduk. tüm gün Monopoly oynadık. Balkonda oynadığımız için rüzgara paraları kaptırdık. Üst sokaktaki amcalara laf çarptık falan. Haşarılığın dibinde olduğumuz o gün, annemin arkadaşının yeni tanıştığımız oğlu tikiliğiyle falan hepimizi ezdi. Çok fena havalı bir tipti. Taa ki annesi eve gideceklerini söylediği ana kadar. Benden 3 yaş büyük olan çocuğa annesi dönerek "Çişini yaptın mı oğlum? Bak yolda yine çişin gelmesin" dedi. Biz kuzenlerle birbirimize bakıp öyle kahkahalar savurduk ki etrafa. O çocuk ismini vermek istemediğim bir futbolcu şu an. Peşinde bi'sürü kız olanlardan hani. Geçen gün yine aynı ortama girdik. O konuştukça aklıma hep o olay geldi. İçimden bi' ses; "havan kime olum?" deyip sustu.

Geçenlerde bi'yerde görevliyim. Bir hatunla muhabbete daldık. Birbirimizi çok sevdik muhabbet esnasında. Aniden durdu ve yaşımı sordu. Nereli olduğumu da sorduktan hemen sonra "Heh bizde abime tam da senin gibi bir kız bakıyorduk. Sizi mutlaka tanıştırmalıyım. Burada bekle" dedi. Neye uğradığımı şaşırdım. Bakıyoduk derken? Sanki kavun karpuz seçiyor :S Hee, ben hemen oradan kaçtım. Program bitmeden arkama bakmadan uzaklaştım. 

Bugünlerde zulüm gören ne varsa ve bunun için bir eylem yapılıyorsa; orada kendimi buluyorum. Çok aktivist oldum ben. İşin en güzel kısmı ise, iç huzuru bulmuş olmam. Sanırım benim işim bu!

İş dedim de aklıma geldi..




Yorumlar

  1. :) valla kız arayan o kadar aile var ki.. aileye ne oluyorsa oğlan kendi işini göremiyor sanki :) herkes esra erol olmuş anasını..

    YanıtlaSil
  2. gecen pazarda teyzenin bitanesi beni tezgahdaki kizin yanina yollamak istedi
    neymis sorcakmisim bakalim basi baglimiymis degilmiymis :D
    te allahm yaa

    YanıtlaSil
  3. o tipler yok mu o tipler..şu döneme geldik ama hala her yerdeler oğluna-abisine bilmem nesine kız bakan tipler :)
    o futbolcuyu da pek merak ettim bu arada :)

    YanıtlaSil
  4. Belki memur mayışı vardır, kuvvetlidir mayışı, sigortası, emekliliği vardır :) tepmişsin kısmeti. Yalnız topçu çocuğa yazık, çocukluk tramvası yaşamış resmen. Onun da aklından çıkacağını sanmam o sahnenin :)

    YanıtlaSil
  5. @Merve Sevim, görücü usulüne karşı değilim de böylesi sinirimi bozuyor açıkçası :))

    @Zatı Şahane, hahahah çok güldüm ya. Belki o kızın başına da öyle bir durum geldi. Bilemedim şimdi. Günahını mı aldım ne :/

    @eylül, anneme söylemeyeceğime dair söz verdim. Spor arabasına yazık :D Şimdi hala o havası söz konusu yalnız, ilginç :)

    @yufkayüreklikelgöbekli, arkadaşım benden sonra "kaçırdın gül gibi kısmeti" deyip güldü. Belki de hepsi vardır da, pek ilgimi çekmedi ailesi. Topçu çocuk hatırlıyor mudur bilemem. Annesi öyle bir hatun ki, daha nicelerini yaşatmıştır çocuğa :)

    YanıtlaSil
  6. Ahaha çok güldüm ya şu kıza.. Ben olsam beklerdim nasıl birşey gelecek diye:D:P

    YanıtlaSil
  7. bekleyemedim. kalbim dayanmazdı :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..