Hepimiz Fotoğrafçıyız!


Ah şu fotoğraf makineleri yok mu? Hani eline alanın kendisini profosyonel zannettiği o muhteşem makinelerden bahsediyorum. Verdiğin paranın  bilincine varınca "Fotoğraf çekmek harici takla da atıyordur heralde abi" dediğin o muazzam aletler. Yada vazgeçtim. O kadar da harika değil.

Çok ilginç değil mi? Fotoğraf çekerek para kazanan bir insan için söylenmeyecek laflar olmalı bunlar. Fakat öyle. Bana bi'şey oldu sayın izleyici. Bildim bileli fotoğraf çekerim ben. İlk makinemi 9 yaşımda elime almıştım. Babamın genlerini taşıdığımdan olacak ki, ondan geçmiş. Kendi parasıyla biriktirip aldığı bisikletini, yurt dışından gelen 8 pozluk fotoğraf makinesine değiştiren adamın kızıyım ben. Hem de 11 yaşındayken yapmış bunu. 

Fotoğrafçılık denklanşöre bastığım anda kafamda çekilen o pozlarla aşkını ilan etmişti bana. Her zaman önde çektiğim değil de, arkadakilere odaklanmıştım. En sevdiğim şey o arka planlardı. Çünkü çekmek istediğim şahıslar veya objeler poza girerlerdi fakat arkası doğal olurdu. Sonra "imaj fotoğrafçısı" oldum ki, asla durağanlığı fotoğraflamadım. Çiçekler değil de, çok korktuğum böcekler dikkatimi çekti. Apartmanlar değil de, apartmanın camından bakan arap kızı dikkatimi çekti. Manzara değil de, manzaranın içindeki kuş dikkatimi çekti. Ben durağanlıklardan asla haz etmem çünkü..

24,5 yaşındayım ve şimdilerde çektiğim hiç bi' fotoğrafı beğenemiyorum. Çekilen hiç bi' fotoğrafı da. Eskiden boş zamanlarımda fotoğraflara bakar, onları çözümlerdim. Işığın gelme açısını eleştirir veya bi sürü kulp takardım. Şimdilerde fotoğraflara bakamıyorum. Sokaklarda fotoğrafta göremiyorum. Birisi gelip fotoğraf fişimi çekmiş gibi hissediyorum. Makinem elimde, yanımdakiler çekerken canım acıyor bildiğin. Yıllardır yaptığım işi, hiç yapamıyorum. "Aaa beni çek" diyeni çekerken içim bir sıkılıyor ki.. 

Dolayısıyla kendimi göremiyorum fotoğraflarımda. Silkelenip, kendime gelmem gerekiyor. Fotoğraf görmem gerekiyor. Asla vazgeçemediğim tek hobimden vazgeçmek istemiyorum bu kadar sevmişken. Hayır, olmaz! Bunu da niye anlattım bilmiyorum. Amaaan bi' sürü fotoğrafçı var zaten di mi?

Yorumlar

  1. nerede peki senin fotoğrafların büşra??bizde fotoğraf (!) görmek istiyoruz:)

    YanıtlaSil
  2. model çekimleri yaptığım için paylaşamıyorum :/ ajanslara gönderilen fotolar ve şahıslara saygısızlık ve telif falan söz konusu :/.

    öncelerde paylaşmıştım yaw kendim için çektiğim fotoları. çoğunlukla yazılarda kullanıyorum. :/

    YanıtlaSil
  3. yazıyı ben yazmışım sanki, öyle aynı yaşadıklarımız. ben kendimi bulduğum fotoğraf makinesinde artık hiçbir şey bulamıyorum.

    bunun kesinlikle o kendini fotoğrafçı zannedenlerin bizi tiksindirmesi olduğunu düşünüyorum.
    ne ustalar var ki "amatörüm" diyen alçakgönüllüler.. bizimkiler de fotoğraf makinesi aldığı anda "photographer" oluveriyor. 2-3bin tlye satın alınacak bir unvanmış gibi oldu sanki fotoğrafçılık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..