Django Unchained (Zincirsiz)


Ben kovboy filmlerini sevmem aslında. Yahşi Batı'yı bile Cem Yılmaz'ın hatrına izlemişliğim vardır fakat bu film beni tüm ön yargılarımdan alıp başka yargılara doğru emin adımlarla ilerletti. Güzeldi, kesinlikle öyle..

Özellikle başrollerinde olan Dr King Schultz karakteri sizi kendine hasta ediyor. Adam öldürmek bir insana bu kadar mı yakışır ve bu kadar mı soğukkanlı olunur. Filmi abimle izledim. İzlerken abime dönüp "Filmde bu adam ölürse harbi üzülürüm" dedim. O derece enteresan bir tip. Özellikle diyalogları çok güzel yakışmış amcamıza..

Başrolümüzde zenci Django varken Leonardo DiCaprio'yu yardımcı rolde görmek beni inanılmaz şaşırttı. Köle ticaretinin berbatlığını ve geri kalmışlığını anlatan filmde, Amerika'da yaşamak aslında bir ruya değil de kabus olduğunu anlıyorsunuz. Ki ben hala Amerikan ruyalarına inanmıyorum. Sonuçta rüya gibi her hatıra..

Neyse efendim. Eğer kandan ve eziyetten hoşlanmıyorsanız yüreğiniz kaldırmayabilir. Günümüzde sokaklarda o eziyetleri gören insanlar yok mu sanki? Hala yanı başımızda "savaş" sıfatı altında zaten bi sürü insana eziyet ediliyor. Bence yüreğiniz kaldırabilir. O kadar da değil. Ve işin en ilginç yanı filmde tek öpüşme sahnesi bile olmaması. Rahatlıkla izlenebilecek; aslında aile boyu film. Seviyorum böyle temiz filmleri. Özellikle Django'nun karısına olan aşkı takdire şayan. Keşke herkes öyle sevse karısını, sevgilisini, hayatında önem gösterdiği ne varsa.. Bir köyü yerinden söküp atacak kadar..

Neyse film hakkında başka bi'şey söylemiyorum. İzleyin görün derim. İmdb puanına da baktım bu arada: 8.6
Bana kalırsa kaçmaz ;)

Yorumlar

  1. Tarantino olması sebebi ile düşünmeden izlediğim bir film oldu, konusunu bile bilmiyordum. bu filmi ben de sevdim özellikle bazı sahnelerde müzikler görüntüler tamam yine tarantino yapmış yapacağını dedirtiyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..