Kapalı/Açık Paradigması.


Bir arkadaşımın paylaşımı üzerine yazma gereği duydum. Aslında o arkadaşımı silme gereği bile duydum. Pardon, arkadaş dememeliyim. "Bir tanıdık" diyelim. Zira facebook'ta arkadaşımdan çok "bir tanıdık"m var. Eminim sizin de öyle. 

Neyse, konuya dönelim. Günümüzde inanılmaz bir ayrım var. Ya açıksındır, ya da kapalı. Yani ya türbanlısındır, ya da değilsindir. Ve nedense türbanlı olmayan insanların türbanlı olanları eleştirmede sınır tanımamalarına şahit oluyorum.

Ben asla görmedim ki bir kapalı bayan açık bir bayanın fotoğrafını paylaşıp altına değişik değişik yorumlar yapsın. Fakat açık bir çok bayan, kapalı hanımların fotoğraflarını paylaşır ve kıyafetleri ile ağızlarını boza boza yaya yaya dalga geçerler. Ve hemen ardından "Ben müslümanım, benim içim temiz" derler. Fakat yorumlarının bir çoğu "Müslüman kadın böyle mi olacak?" şeklinde olur. Kendileri açık oldukları için "müslümanlık" tan tenzihtirler çünkü. Yani kendilerini müslüman olarak görmez, kapalı kadınları müslüman olarak görürler ve de üzerine giydirir de giydirirler.

Neymiş efendim, müslüman kadın topuklu ayakkabı giymezmiş. Bunu yazan kadın ise her gün işe topuklu ile giden başı açık hanım kadın. Eee o zaman sen ne oluyorsun?

Neymiş efendim, müslüman kadın oje sürmezmiş.. Dar giymezmiş, onu yapmazmış bunu yapmazmış. Eee? Peki ya sen? Sen bu söylediklerinin hiç birini yapıyor musun da gelip hakkında konuşabiliyorsun? Hee yapmıyorum bu yüzden müslüman da değilim zaten diyorsan o ayrı. Fakat yine de o tip fotoğraflar paylaşıp, boş yere kendi kendine atıp tutmakla olmaz bu işler be güzelim..

Kadınların kadınları çekememesi gibi saçma bir durum söz konusu. Kapalıysa ve topuklu giyorsa, oje sürüyorsa ya da müslüman kadının yapmaması gereken her hangi bi'şey yapıyorsa bu yalnızca onu ilgilendirir. Kapalı veya açık olmak bunun kriteri olmamalıdır. Hee kapalıları yalnızca müslüman kategorisine sokmaya çalışıyorsanız o ayrı. 

Evet, kapalılık ciddi manada zordur. Ciddi manada emek ister. Zorluklarla doludur. Eleştirilmeye mahkumsunuzdur. Fakat hepimiz biliriz ki şeytan da doğru yolun üzerinde kamp kurmuştur. Allah'ın huzurundan ayrılırken doğru yolda olanları yolundan saptırmak için yemin etmiştir. Bu yüzden de en çok bizimle uğraşır. Öznur'un babanesinin de dediği gibi "Haramlar helalı geçerse o kişiyle şeytan bile uğraşmaz" Eee neyin derdindesin be güzelim?

O tip paylaşımlarla kendinizi müslümanlıktan soyutladığınızı fark edemiyor musunuz? Kapalı kadının müslümanlığına dem vururken kendinizi ne olarak görüyorsunuz merak ediyorum. Merakımı mazur görün ve anlatın lütfen. Anlatın ki hak vereyim. Aslında daha bir çok örnek verip, konuyu uzattıkça uzatırdım da susuyorum. Ekliyorum: "Kapalı olan müslüman kadınlar lütfen müslümanlığı düzgün bir biçimde yaşayın ki şu kendini bilmezlere pirim vermeyin.!" Rica ediyorum.

Yorumlar

  1. Müslümanlığın ilk şartı hesap gününde hesap soracak olanın Allah olduğun bilmektir.

    Konuya böyle girdim çünkü benim çevremde de şöyle bir durum var.Açık kadınlar kapalı kadınlar tarafında dinsiz ilan edilip sürekli iğneleniyor.Kapalılık mevzusuna gelince kapalılıktan kasıt sadece saç asıl büyük sorun bu.İnsanın cinsel dürtü uyandıran organı saç değil bedendir ama ne yazık ki çok büyük bir grup afedersiniz sadece saçını örtüp k..nı açıyor.Bu da çoğu zaman açık diye ithaf edilen grubun çileden çıkmasına neden olabiliyor.Belki de bu yüzden o kadar çok tepki veriyorlardır

    Şahsen ben iki grubunda yanında olmaktan kaçınanlardanım üç maymunu oynamayı ve taktiri Allah'a yani esas hüküm sahibine bırakmayı tercih ediyorum

    Çok mu uzun oldu ne (Galiba öyle oldu .Ben gidim artık)

    YanıtlaSil
  2. Yeni farkettiğim ve kabul ettiğim bir fikire göre '' kapalı kadın '' sıfatını kullanmamaya özen göstermeye başladım. Bunun yerine '' Örtülü/örtünen kadın '' tanımlamasını kullanıyorum.

    Bunun dışında söylediklerinize katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. kendi yaptıgı kendine hos gelir başkası yapınca aaa inanmıyorum nasıl olur diye atıp tutması kolay tabi.. kadının düşmanı kadındır gecenlerde ece erkenin bir videosunu izledim malesef kadınlardan arkadas olmadıgını söylemiş anlatmıs haklı gercekten, kim ne derse desin kadın kadını cekemiyor! heleki dini konularda.. bırakın bizi artık ya örtülüysem örtülüyüm yaptıgım bana yapmadıgım da yine bana.. sen ne hakla basını örtmüş bunu bile olsa basarıp nefsini yenmiş bir kıza nasıl hakaret edersin?.. ha takva ehlisindir din kardesinin yaptıgı yanlışı uyarırsın ama önce bir aynaya bakmak lazım sonra uslüp çokk önemli.. çok yazdım sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  4. @EMC: çok teşekkür ederim. Uzun olmadı ya, okuyodum ne kadar güzel. :) Çok doğru söyledin ayrıca. Ben de hep doğru yapmaya çalışıp, mutlaka biryerlerde hatalar yapıyorum. İnsanlardaki algı "kadın kapalı ise yanlış yapmaz". Hayır efendim, yanlış o. İnsanları kıyafetleri ile yargılamak kadar yanlış hemde. Fakat dinimizde saçın erkeğin ilgisini farklı yönde çektiği konusunda bariz ayrımlar olduğu için "biz mi biliriz, yoksa bizi yaratan Allah mı?" diyemeden geçemiyor insan :)

    @göktürk, aslında çok doğrusunuz. Örtülülük güzelmiş ya. Ben de ona çevireyim dilimi, beğendim :)

    @ansiklopedia, uzun yazmadın sen de yaf. Kendimi twitter gibi yorumcularımı kısıtlıyor gibi hissettim şimdi :) Özellikle son cümlene bittim. Fakat takva ehlisi günümüzde nerede? Hz. Muhammed (sav) bile birini uyaracağı zaman kırmadan, düzgün bir usluple uyarmıştır. Bu insanlar kendilerini ne sanıyorlar merak ediyorum :/

    YanıtlaSil
  5. Tamamını okumadım ama onlar belki de ağrlığını kaldıramayacaklarını düşündükleri için örtünmemişlerdir ki; ağırlığı altında ezilmiş olan sözde örtülü(muhafazakar) insanlara eleştiri oklarını saplıyorlardır ki, bana göre ne dese haklılar. Sözde tesettürlü kızlar sebebiyle, hakikat için tesettürlü olanlar da zan altında kalmaktadır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..