Evlilik yaşı nedir?


Evet sayın okuyucularım. Bir amme hizmeti ile tekrar karşınızdayım. Yemedim, içmedim ve bunları araştırdım. Evlilik hakkında yaş problemi olanlar bir dinlesinler beni. Erken mi, geç mi? korkusunu bir yana bırakın. Dinleyin!

Soruşturdum. Öncelikle hedef kitlemden bahsedeyim sizlere. Hedef kitlem evlenmemiş ya da kısa bir süre önce evlenmiş gençlerden oluşmakta. Yani 18-32 yaş arasından bahsediyorum. Aslında günümüzde gençlik 35 yaşa kadar gidiyor. Fakat benim soruşturduğum yaş sınırlaması bu. 50 kişiye sorduk, bir sürü cevap aldık. Fakat enteresan olanları paylaşayım dedim.

Kadınlar için;
18-21 yaş arası diyen çıkmadı sayın izleyici. Nasıl bir arkadaş ortamım var tahmin ettiniz bunun üzerine tabi ki. Bana sorarsanız kadın için ideal yaş işte tam da bu.! Sonrası zorluk ve sıkıntı. Bi'sürü kriterden oluşuyor. Lise bitip üniversiteyi kazanamadıysanız (ki artık bunun için gerizekalı bile olmanıza gerek yok) kesinlikle evlenmelisiniz. Yok üniversiteyi bitireyim diyorsanız da biter bitmez.

23-26 yaş arası diyenler erkek çoğunluktu.Şaşırtmadı beni. Onlara göre tam bir olgunlaşma ve evi geçindirecek hatun tipi. Fazlaca gözü açılmamış, ayrıntılara takılmayacak; hatta mümkünse iş hayatına atılmamış hatunlardan oluşuyor bu tipler. Kızlardan ise bu aralığı tercih edenler henüz o aralıkta ikamet edip evlenmemiş olan kızcağızlar. Muhtemelen düşündükleri biri var veya ciddi ciddi evlenmeyi düşünüyorlar.

27-31 arası diyen insanlar ise kadının artık yapacak bi'şeyi kalmamış; bari evleneyim de onu da deneyim demesini olağan gören şahıslar. Bu hatunlar yemek yapmasını bilirler, evi çekip çevirirler fakat ailelerine çok düşkün olurlar. Hamarat olan kızcağızlarımız çalışmış hanımlarsa hele çokça paraları olur. Çokça olmasa bile paradan iyi anlarlar. Nasıl kazanıldığından en azından.

Erkekler için
18-22 yaş arası söyleyen çıkmadı. İyi ki de çıkmadı, ağzını burnunu dağıtırdım. Çocuk onlar daha. Ufaklar. He evlenen yok mu? Var elbet fakat yine de bence çok erken. Yüksek ihtimalle üniversiteyi okumamış, askerlik sonrası evlendirilen veya üniversite sonrası askere gitmeden evlenen ve kör kütük aşık olan şahıslardır kendileri.

23-27 yaş arası erkeklerimiz ile aşık olup evlenirler genelde. Hayallerindeki hatunu ya görmüşlerdir ya da ailelerinden bir tanesi görücü usulü ile "Oğlum sana biz şu kızı yakıştırdık bi gör bakalım beğencen mi?" demişlerdir. O da beğenmiştir de evlenmiştir. Bu durumu savunan insanlar ise çoğunlukla sağlamcı ve hayalperest insanlar. Evlenmemiş kızların verdiği bu cevaba, evlenip 28 yaş üstü olan erkeklerde dahil oluyor işin enteresan kısmı. Sanırım onlar da keşke evlenseydim modunda.

28-32 yaş arasını düşünenler ise o yaş aralığında olan; işini eline almış, evini tutmuş, arabası altında olan şahıslar. Aynı yaş grubu kadınlarımız gibi "evleneyim de çoluğa çocuğa karışayım artık" bıkkınlığı içersindeler. Birini beğenmeye görsünler; direkt evlenirler. Zira onlar için kaybedilecek zaman; kumsalda iğne aramak kadar can sıkıcıdır. 

Eşler arası yaş ise;
1-2 yaş diyen oldu, 10 yaş diyen de. Fakat erkek ile kadın arasındaki yaş farkının asla kadın büyük olacak şekilde tasarlanmayışı dikkat çekiciydi. 2 yaş olmalı diyene "Kadın mı?" diye sorduğumda "Aaa ne münasebet, tabi ki erkek?!" diye tersleyici cevaplar aldım. Zira kadın erken olgunlaşan bir meyve iken, erkek geç olgunlaşan odun modunda toplumda. İnsanlar ne yapsın? Doğal olarak erkek kadından büyük olmalı. Hemde 10 yaşa kadar yolu var. Daha fazlasını kimse kaldırmıyor. Daha fazlası para için yapılan resmi evrak modunda. Parası için kendini harcayan 18'lik aptal kızlar düşüncesi de mevcut.

"Bu okuduklarınız tamamiyle etrafımdan duyduğum ve konuşmalarım sonucunda gözlemlerim sonucu oluşturulan düşüncelerdir. Şahsi düşüncemi söyleyim. 24 yaşındayım, evli değilim fakat yazımda da bahsettiğim üzere kız için 18-22 erkek içinse 25-30 yaş arası ideal yaş ortalaması. Yani bu benim şahsi fikrim. Böyle bir yazıyı da neden yazdım? Muhabbeti çok oldu da ondan. Kızların evde kalma yaşı ise 23 günümüzde. Erkeklerinse 26'ydı sanırım. Bu da kulağınıza küpe olsun. Ve hayatınızı sonsuza kadar mutlu ve mesut yaşayacağınız yaş komplekslerin olmayacağı, yalnızca bu taraflı değil diğer taraflı da mükemmel evliliklere sahip olmanız dileğiyle, amin."

Yorumlar

  1. süper süper süper bir yazı olmuş :)
    kişisel görüşüm ;
    bayan için hemfikiriz. 19-20 en ideali, çünkü insan o yaşlarda aşkı doruklarda yaşayabiliyor :) sonrası tırttt
    erkek için maalesef her yaş erken, olgunlaşmaları için 50yi bulmaları lazım ki o yaştan sonrası da pert....

    işin özü, en ideal evlilik yaşı HİÇtir :)

    severim seni. saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Hımm çok etkilendim gerçekten güzel bi konu ve yazı olmuş. Bilgi dolu oldum :) O.H

    YanıtlaSil
  3. ha haaaa eğlendim valla.
    ama çalışan kadınlarda evlenme yaşı 25-30 arası, erkeklerde en az 30 artık. ve sanırım erkek yaşı büyük olmalı türkiyede. 5-10 yaş. çünkü erkekle kadının ruhsal yaşı çok farklı bizde. 20 yaşındaki bir kızın olgunluğuna erkek ancak 30'da gelebilir.
    :)

    YanıtlaSil
  4. o zaman teklif ediyorum benimle evlenirmisin diycem ilk karsima cikan kiza :D

    YanıtlaSil
  5. 23 mü? çok erken değil mi? hani tam evlilik vakti olabilir ama evde kaldım demek için erken bir yaş bence :)) 28den sonrası evde kalmıs sayılır :) 22-28 kız için idealdir bence, erkek de ise 25-30 iyi :) tabi herşeyin hayırlısı evde kalmayalım diye olmadık adamlarla evlenmeyelim!evlendirmeyelim :)) ahah cok eglendim yazında

    YanıtlaSil
  6. çok eğlenceli bir yazı olmuş.
    çok güldüm:)
    isabetli yorumlar olmuş:))

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim dostlar :) Yazıma göre ben de evde kaldım, orası başka :D

    YanıtlaSil
  8. çevrendekilere katılmadığımı söylemeliyim bence o kadar erken evlenmek bir kadının ruhuna zarar verir bir kere hala ergenlik çağındasın ve ne istediğini bile bilmiyorsun ayrıca yaşaman gerekn çok şey var olmaz illaki yanlış seçim olur anne olmak için de çok erken.kendi isteklerin var çünkü.ben 28 yaşındaydım ve acayip doğru bir seçim yapmışım seneler geçtikçe tam zamanında ve doğru kişiyi seçtiğim için çok mutlu hissediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Darısı başımıza milena :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..