Fotoğrafçı Sevgiliniz Varsa Okuyunuz.!

Efenim dün bu yazıyla net üzerinde karşılaştım.  X kişisine okudum, ben okudukça "Aaa evet öyle, aaa tıpkı sen, ahanda sen!" şeklinde tepkiler verince şok oldum. Okudukça kendimi gördüm.Bu kadar olur yani!  Emin olun etrafınızda bir fotoğrafçı varsa siz de etkileneceksiniz bu yazıdan. He bi de dün akşam x kişisiyle çektiğimiz sanatsal fotoğrafımızı da paylaşayım sizlerle,görselimiz olsun:




Fotoğrafçıdan niye sevgili olmaz ?

1. Sevgilisinin elini tutmayı değil fotoğraf makinesini tutmayı tercih eder.
2. Romantik bir günde, siz güneşin batışını izlerken, ”ne muhteşem” diye iç geçirirsiniz, oysa O, ”enstantane 1/30, diyafram f/16 kurtarır, tripodla temiz olur” diye düşünür.
3. Televizyon ya da film izlerken veya dergi okurken zevk alamazsınız, çünkü fotoğrafçı sevgiliniz size süreki g
örsel hataları, teknik yanlışları söyleyip durur.
4.Anlamsız kafelerde oturup, saatlerce bir röntgenci gibi gelen gidenlere bakar.
5. Dışarıda gezerken güzel bir ışığa denk gelirseniz, hemen sizi alıp kalabalığın ortasında ”şurada dur, hafif sola, öyle kal” gibi talimatlar vererek sizi mahcup durumlara sokar.
6. Yenice hazırlanıp gelmiş bir yemeğin tadına sıcakken varmanızı engellerler, çünkü o tabağın fotoğrafını 15 dakika boyunca akıllı telefonu ile çekip yemeğinizi soğutur.
7. Bir arkadaşınız, O’na, ”Fotoğrafa meraklıyım. Bana iyi bir fotoğraf makinesi tavsiye eder misiniz ? Çok profesyonel olmasına gerek yok” derse, emin olun arkadaşınıza çok sinirlenmiştir. Birazdan ya sizinle ya da arkadaşınızla bir gerginlik çıkarır.
8. Fotoğrafla ilgili bir sergiye ya da başka bir yere gittğinizde bilinki saatlerce bekleyeceksiniz ve sıkıntıdan patlayacaksınız.
9. Size tam konsantre olduklarına bilin ki alsında sizin söylediklerinizle değil de sizin yüzünüzdeki sorunları Photoshop’ta nasıl düzelteceğini düşünüyordur.
10. Eğer kenarda 1000 – 2000 liranız varsa, bilinki o parayı ortak birşey almaya değil bir lense ya da fotoğraf makinesi aksesuarına harcayacaktır.
11. Biraz kilolu gözüktüğünüzü söylerseniz, ”üzülme, ben Photoshop’ta halledeceğim” der.
12. Kendi standartlarına göre değerli değilse, sizin istediğiniz bir şeyi Photoshop’lamazlar.
13. Sizin ya da arkadaşınızın bir fotoğrafını çektiyse, o fotoğrafı almayı unutun, yıllar sürebilir. 10 yıl sonra alırsanız şanslısınız demektir.
14. Fotoğraf makinesinden artakalan tüm zamanını bilgisayar başında geçirir.
15. Eviniz hurda fotoğraf makinesi ve aksesuarı çöplüğü gibi olur. Bozuk da olsa hiçbirini atmaz. Bu çağda bile bir gün o köşede tozlanan analog fotoğraf makinesini kullanacağını iddia eder.
16. Sizden daha çok modellerle, sanatçılarla, müzisyenlerle ya da iş adamlarıyla vakit geçirmeyi tercih eder.
17. Evdeki eşyaların yeri konusunda düzenli ve titizdir. Özellikle fotoğrafa ilişkin olanlarının!
18. Aramalara ve mesajlara karşı duyarsızdır. Telefona bakmadığında instagrama girin, yeni bir fotoğraf yüklediğini görürseniz sakın şaşırmayın.
19. Sizin hiç duymadığınız ya da saçma bulduğunuz eski bir filmi izlemeye bayılır.
20. Genelde tuhaf şeylerle ilgilenir. “Kibrit kutuundan nasıl fotoğraf makinesi yapabilirim?”, “Yoğurt kabından ring flaş olmaz mı…” gibi!
22. Uzak bir yerde bir doğal afet yaşandıysa, ya yola çıkmıştırlar ya da hazırlanıyordır.
23. Egosu yüksektir. Kendisinin çektikleri dışındaki her fotoğrafa bir kulp takar.
24. Gökkuşağından nefret eder, özellikle lenste ışık yüzünden oluşanlardan.
25. Pahalı bilgisayarlara bayılır.
26. Terkedilmiş eski binalar fotoğrafçının meskenidir. Hele ki boyası sıvası dökükse! Fotoğraflarınızın çoğu şatafatlı salonlarda değil, bu tür izbe mekanlarda çekilir.
27. Çektikleri yeni bir fotoğrafı gösteremeye bayılır. Ama şunu bilin ki sizin beğenip beğenmemeniz umrunda bile değildir.
28. Fotoğraftan çok da anlamayan arkadaşınızın çektiği fotoğraflara O’nun yanında kesinlikle baktırmayın. Eleştirisindeki nezaket dozunu emin olun ayarlayamaz.
29. Güneşli günler O’nu mutsuz eder, ışığın daha homojen olduğu bulutlu günlere bayılır.
30. Doğum günü armağanınızın, sizin bir portreniz olma olasılığı yüksektir.
31. Bir yerdesiniz, sıkıldınız ve başka bir mekana gitmek istediniz. Öyle kolay değil! Çünkü oradaki fotoğrafların çekimini bitirmeden bir yere gidemezsiniz.
32. Sürekli bir test modeli olarak kullanılacaksınız.
33. Hiçbirşey doğal olarak güzel değildir. Herşeye Photoshop müdahalesi yapmaya çalışır.
34. “Tatlım, fotoğraf makinemi yanıma alıyorum” demesi, “içinde lenslerinden bataryalarına kadar toplamda 20 kiloyu bulan bir çantayı yanına alıyorum” anlamına gelir.
35. Eğer yanlışlıkla herhangi bir ekipmanına hasar verirseniz, yandınız!
36. Bir yeni yıl hediyesi alacaksanız, onu mutlu etmek için en az 500 doları gözden çıkaracaksınız demektir. Çünkü fotoğraf ekipmanları pahalıdır ve O’nu ancak bu tarz hediyeler mutlu eder.
37. Doğal koleksiyoncudur. Fotoğraflarının yayınlandığı ya da beğendiği fotoğraf ve fotoğraf üzerine yazıların olduğu eski gazete, dergiler yatağın altını doldurur.
38. Terabaytlık harici disklerde fotoğrafı vardır, ama baskısnı yaptırdığı fotoğraf sayısı 10 taneyi geçmez! 

39. Sizin yaratıcılığınızı sürekli gizlice yargılayacaktır.
40. Herhangi bir şekilde otomatik moddaysanız bilin ki size güleceklerdir. Çünkü, onlar için her şey manueldir.

41. Kendisi gibi fotoğraf meraklısı biriyle karşılaştığında yandınız demektir! “Ayaküstü sohbetleri” en az bir saat sürer. Hele ki “bir yerlere oturup orada mı sohbete devam etsek?” diye birbirlerine sormaları felaket habercisidir sizin için.
42. Bir parkta başınızı omzuna yasladığınızda “iyi bir fotoğraf gördüm!” deyip ışık hızıyla yerinden kalkacağından , başınızı bankın tahtasına çarpma olasılığınız hayli yüksektir.
43. Bir fotoğrafçıyla sevgili olmak demek, pantolonunun dizleri tozlu ya da çamurlu birisiyle dolaşmak demektir. Çünkü, alt açıdan fotoğraf çekmek için doğal bir davranış gibi dizlerinin üzerine oturuverir. Hatta, boylu boyunca yere yatıp fotoğraf çekenleri de hayli çoktur!

(Abrurahman ANTAKYALI) tarafından kaleme alınan bu yazı bizleri tektip yaptığı halde %100 doğrudur.

Yorumlar

  1. İdam geri gelmeli dedim... o derece yani...

    YanıtlaSil
  2. Yok sen korumam altındasın :))

    YanıtlaSil
  3. benim de tanıdığım bir fotoğrafçı var.
    genel olarak bunlara uymuyor, korkmanıza gerek yok:)
    yani istisnalar var:)
    bak umut vermek için söylemiyorum.
    gerçekten öyle...

    YanıtlaSil
  4. Ama ben birebir bu'yum :( Sevgilim yandı yani :))

    YanıtlaSil
  5. ama hiç burada fotografını gormedık neredepaylaşıyorsun yada hepsını kendınemı saklıyorsun?

    YanıtlaSil
  6. paylaşıyorum arada yazılarımın altında üstünde mutlaka :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..