Benim arkadaşım öldü.!

2 gün önce konuşmuştuk sanıyordum fakat hayır! Daha dün konuşmuşuz biz. Daha dün.. Dün nasılsın demişim O'na. "Beni unuttun sanmıştım, üzülmüştüm" demişti bana. Ben  kimseyi unutmazdım oysa..

Aslına bakarsan ben kimseyi aramazdım da. Dün içimden gelmişti halini hatrını sormak. İyi olmalıydı. Mutlu olmalıydı. Sonra "Görüşelim" dedi. "Ramazan başladı, bayramdan sonra ancak" dedim. Oruçlu ne yiyebilirdik, ne gezebilirdik. Sözleştik. Bayramdan sonra görüşecektik diğer arkadaşlarımızla hep birlikte. Görüşecektik.

Sahura kalkmadan telefonum çaldı. Meşgule atarak uyumaya devam ettim. Tekrar çaldı. Araya Çaça'ydı. Aramazdı o saatte ısrarla. Açtım. Titrek bi ses vardı, üzgün ve yorulmuş. "O öldü" diyebildi. "Şaka?" dedim. Şaka gibiydi. Şaka olmalıydı. "Hayır, iş yerinde kalp krizi geçirmiş,ölmüş." Öldü demek ne kadar kısaydı o koskoca ömrün yanında. 26 yıllık bir ömrün yanında çok kısa ve öz kalmıştı. Bir sürü anlam taşıyordu fakat..

Ben O'nu iyi hatırlıyorum şu an. O iyiydi. Taksim'in arka sokaklarında sevdiği x yere beni sokup, "Burası sana gelmez, boşver" deyip aynı hızla çıkaran insandı o. Düşünceliydi. İnceydi. Tatlıydı. Sımsıkı sarılırdı içine sokarcasına. O başkaydı. Sesi kulaklarımdaydı henüz. "Daha yeni konuştum, ölemez.!" dedim tüm saçmalığımla. Sanki saniyeyle dalga geçerek yaşamıyoruz şu hayatı. Sanki ölüm şah damarımız kadar yakın değildi.

Şah damarımda attığını duydum. Gencecik bedeni toprağa indirirlerken izleyemezdim. Benim için şaka olarak kalmalıydı bu. Sabah başka bir arkadaşım aradı "Dayanabilirsen, gel" dedi ağlak ses tonuyla. En çok da ağlayamadığıma takıldım. Ama "Dayanamam" dedim. Giden herkes "Dayanamazdı" dedi. Nasıl olurdum bilmiyorum ama cenazelere katılamam ben. 

Allah ailesine ve sevdiklerine sabır versin. O daha dün evden iş yerine çıkmış, mutlu iken; bugün toprak altında. Yanına gelen melekler sorgulamaya başladılar mı? Topraktan sonrasını düşünüyorum. O'nu düşünüyorum. Daha fazla da konuşamıyorum.

Benim arkadaşım öldü. El-Fatiha.

Yorumlar

  1. Başın sağ olsun, her anın kıymetini bilmeden yaşıyoruz. Hayat mutlulukları erteleyemeyecek kadar kısa..
    Mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle öyle yapıyoruz. Sevdiklerimize sevdiklerimizi söylemiyoruz, anlık duygularla insanları üzüyoruz, daha bi'sürüsünü yaparken ne namaz kılıyoruz ne de başkası. Bak ya yazdıkça yazıyorum yine faşist faşist :/

    YanıtlaSil
  3. Faşistlik değil kişileri doğru yola iletme çabası diyelim.. Her şeyin hem farkında hem de değiliz..

    YanıtlaSil
  4. çok genç...
    çok yazık...
    bundan sadece 1 hafta önce 26 yaşında bir yakınımı kaybettim.
    denizde...
    insan konduramıyor, yakıştıramıyor, inanamıyor
    başımız sağolsun

    YanıtlaSil
  5. @Güven, böyle düşünmen beni mutlu etti.:)

    @pespembe Allah mekanlarını cennet etsin. Rahmet eylesin inşallah

    YanıtlaSil
  6. Başın sağ olsun.
    Genç ölümleri daha çok üzüyor sanki, yarım kalanları düşündükçe insanın içi burkuluyor.:(

    YanıtlaSil
  7. Başın sağolsun. Allah sabır versin. Ona da rahmet eylesin inşallah :(

    YanıtlaSil
  8. Başınız sağolsun hayat böyle işte kimsenin yarına senedi yok :/ Yiyecek ekmeği bu kadarmış mukadderat Allah taksiratını affetsin mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  9. @Melodram amin, inşallah. Aynen öyle. Genç olunca daha bi farklı oluyor :(

    @uzunincekiircik, amin inşallah :/

    @Cemo teşekkür ederim. Amin.

    YanıtlaSil
  10. Başın sağ olsun, gözlerim dolarak okudum. Sanki benim arkadaşımmış gibi :( Zaten ne fark eder... Çok üzüldüm. Allah sabır versin. Mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  11. basin sagolsun,Allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil
  12. Başın sağ olsun.. 2 sene once bende bu acıyı yasadım taa derınlerde.. halada ınanmıyorum onun oldugune.. aklım mantıgım almıyor gencecık yasa daha hayatını yasamadan oldugune..

    YanıtlaSil
  13. şah damarımızdan bile yakın biz ancak yakınlarımızı kaybedince anlıyoruz yoksa hep görmemezlikten geliyoruz allah rahmet eylesin,mekanıda cennet olsun inşallah

    YanıtlaSil
  14. Çok sürmeden unutur bu tesirden kurtulursun. İnsanoglu unutkandir.

    YanıtlaSil
  15. Başın sağolsun,mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
  16. Allah rahmet eylesin, adaletiyle degil merhametiyle muamele etsin.

    YanıtlaSil
  17. @Sezer, amin teşekkürler

    @Zehra Görgülü ölüm genç olunca insanı ayrı bir etkiliyor maalesef :/ Teşekkür ederim.

    @modamakyajveben, @Stubborn,@nohutoda, @düşlerimden inciler @sergerdan, @cingifilli, @serife çok teşekkür ederim yanımda olduğunuz ve iyi dilekleriniz için. Allah rahmet eylesin'den ötesi yok maalesef :/

    YanıtlaSil
  18. başın sağolsun , allah rahmet eylesin...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..