Dövme yaptır-

Bizim zamanımızda - (eksi işareti) -mek,-mak anlamına gelirdi. Şimdi ne anlam taşıyor bilmiyorum ama başlığımı açıklama sorumluluğunda hissettim kendimi. Dövme yaptırmak hakkında atıp tutacağım şimdi. 

En baştan son söyleyeceğini söyleyen bir insan olarak "dövmeden nefret ediyorum" cümlesini kurmayı bir borç bilirim. İğrenç. Geçenlerde izlediğim bir belgeselde öğrendiğim kadarıyla Rusya'da hapse girip-çıkarsanız, o zaman damga tarzında yapılır bu işaretler. Hatta ne suç işlediyseniz, onu temsil eder. Genelde tecavüzcüler dini içerikli dövmeler yaptırırlar. Bunu bir borç bilirler sanırım. Tabi katiller de. Hatta vucudunda dövme yapacak yer kalmayanlar bile vardı. Seri katiller vs..

Bizim okulda bir çocuk vardı. Boynunda pi işareti var. Aman Allah'ım. Çocuğu görünce yolumu değiştirmek zorunda hissederdim kendimi.Ancak bir insan bu kadar itici olur. O karşımda konuşunca asla suratına doğru bakamazdım. Sonraları çocukluğum aklıma geldi.

Tamam canım, yapmıştık zamanında biz de o şekilde hatalar. Merak ve cehalet dönemime denk geldiği içindi. Ve tabi ki arkadaş etkisi. Fakat yıl olmuş 2012 ve hala koluna, boynuna,bilmem neresine dövme yaptıran kişiler mevcut. Neyin kafasındasınız siz aloo?

Sevgilisinin adını yazdıran kadar saçmadır, annesinin-babasının adını yazdıran. Hayır, hiç bıkmıyor musunuz aynı şekle/yazıya/hayvan figürüne bakmaya? 

Sonuç olarak, dövme benden uzak, isteyene yakın olsun. Söyleyeceğim o ki; çok itici gözüküyorsunuz. İçi içine sığmayan insanların dışa vurumu olarak değerlendirsekte bunu, şahsen hiç onay vermediğimi bilesiniz.. Fakat dövme sanatçılarına saygım sonsuz. Sonuçta bir sanat icra ediliyor ve kimsenin sanatına mani olmak istemem :)

Yorumlar

  1. kalici olan dovmeler risktir yaptirdigin seyden bikma hitimalide var.

    YanıtlaSil
  2. Ferhat Bayram çok güzel yorumcusun sen ya :))

    YanıtlaSil
  3. Sana katilmamak elimde degil, deriye yazik yaw

    YanıtlaSil
  4. busra sanirim ustu kapali elestiri yaptin :p

    YanıtlaSil
  5. Dövmeli çocukları görünce yolumu değiştirmek haricinde, katılıyorum bende yazıya :)

    YanıtlaSil
  6. Dövme yaptıran insanlar böyle hayatlarında hiçbirşeyden sıkılmaz.Her gün aynı gömleği her gün aynı kadını sever gibi geliyor.Hatta evlenseler sonsuza dek sürecek sanki evlilikleri.
    Sonuçta sıkılmıyorlar?

    Aslında ben başkasında seviyorum çok da hoşuma gidiyor ama kendim bir kere o acıyı çektirmem,ikincisi sıkılırım arkadaş o ne öyle hayatım boyunca?

    YanıtlaSil
  7. niye bu kadar önyargılısın? hatta biraz takıntı desek daha doğru olur sigara,alkol,dövme kötü tabir edilebilecek herşeye karşı bi muhalefetliğin var. tamam istemeyen yaptırmaz sevmez ama nefret değişik bi kavram. yaşam insana çok şey getirir bu kadar katı düşünme.şahsen bende yaptırmayı düşünmedim asla tek gerekçem din günah olduğu için asla yakın durmuyorum ama yakışanada yakışıyor özellikle sırt ve omuz el ayak bileği. dilerim dünyada günah sayılabilecek tüm kriterlere aynı derecede tutucusundur. Dedikodu,kul hakkı,fesat düşünce,yaşadığın çevreye zarar,Allahın yarattıklarını yaradandan ötürü sevme...tam anlamıyla bilinçli, islamı yaşaması gerektiği gibi yaşayan bi insansındır.

    YanıtlaSil
  8. Ben de 3-4 yıla kadar dövmeye bir anlam veremezdim. 'Neden bir şekli veya ismi vücuduna kazıtır ki insan?' derdim. Benzer cümleleri senin yazında da gördüm. Ama senin düşüncen benimkinden daha sert. Tabi bu doğal.. Herkesin düşüncesi farklı.

    Peki şimdi? 3-4 yıl öncesine kadar böyleydi dedim, şuanda ise daha ılımlı bakıoyrum. Görmüş olduğum 1-2 örnekten sonra 'Aslında ykaıştırılabilirse, kaliteli ve sağlıklı koşullarda yapılabilirse neden olmasın?' diye düşünmeye başladım. Başladım ama halen daha iğrenç bulduğum bazı dövmeler mevcut...

    Şimdi ise kendime dövme beğeniyorum. Ama bu konuda kesinlikle acele davrnmaya niyetim yok. Ne de olsa dönüşü olmayan bir karar.

    YanıtlaSil
  9. Dövmeyi doğru bulmuyorum. O acıyı çekmeye değerde görmüyorum.

    ama yaptırana hiç bişey demem o kişi hakkında fikrimde değişmez:)

    Çok dövmesi olanlar gözümü tırmalar.

    Ve bazen ne yaptırdığını anlayamayacak kadar karışıktır o da sıkıcı...

    Ayrıca dediğin gibi sıkılma olasılığı var kalıcı birşey yaptırmak akla zarar:))

    YanıtlaSil
  10. @Ferhat, est. ya öyle bişi yapmadım. İyi bişi yaptım ben :)

    @Ketchup, teşekkür ederim :)

    @tersimpiçtir, ben başkasında da hoşlanmıyorum ya. Dikkatimi dağıtıyor konuşurken falan :)

    @Adsız, iyi niyetlerin için çok teşekkür ederim. İnşallah öyle bir insan olmaya çalışıyorumdur. Nefret kelimesini ciddi manada çokça kullanıyorum. Hatta bu yüzden kendimden de nefret ediyorum. Bu konuda bir çok kez uyarı almış olmama rağmen kendime engel olamıyorum :(

    @1i yok mu? hemen o karardan uzaklaş. Diyanette "haram" olarak geçmekte. Hatta bazı yorumculara göre abdeste de engel. Kafan rahatken, neden boşuna sıkıntıya sokasın ki kendini? He umrumda değil din falan diyorsan, o ayrı :) Ben yine de bi düşün derim :)

    @Amak-ı hayal,teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  11. ben de bir tarafıma birşey çizittirmem ama abartmamak lazım... ille de iğrenç durur diye birşey yok hoş da durabilir.. ama insan kendi vücuduna böyle birşeyi nasıl yapabilirr ..

    istendiği zaman çıkan birşey olsa gene makul görülebilir ama kalıcı şey.. hele hele sevgilisinin ismini yazanların işi tam sakat..

    YanıtlaSil
  12. Selam cnm sana nasil ulasabilirim birsey sorcakdim da

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..