Sorarım size, bu aldatmak mı oluyor?

Not: Bu fotoğrafı seviyorum.!

Bu olay çok sevdiğim bir arkadaşımın başına geldi. Gelmeye de devam etmekte. Arkadaşımın başına geldi deyip, kendi başıma gelen olayı anlatmıyorum. Ciddi olarak arkadaşın başında. Biz bir çözüm bulamadık anlatınca. Gerçi bu olayı 3 kişi biliyormuşuz. Yazayım mı bunu diye sordum, isim vermeden elbette dedi. Zira beni okuyan arkadaşlarım da var. Kulaktan kulağa gitmesin mevzu, değil mi?

Kızımız yaklaşık 2 yıldır bir erkekle beraber. Hayatındaki bu erkek olabildiğince yakışıklı, olabildiğince adam gibi adamlardan. Hani evlenilecek tipler olur ya, işini eline almış, evliliğe hazır, çocuk babası olacak tip. Hatta he dese yarın evlenecekler. Fakat bu oğlumuz biraz soğuk bir tip. Mesela gün içinde kızı hiç aramazmış. Sormazmış. Mesajlaşmaları ise taş çatlasa 5-6 olurmuş. Kıza sadece "yavrum" dermiş. Başka hiç bir sevgi kelimesi çıkmazmış ağzından. "Seni seviyorum" dememiş mesela 3-4 kez haricinde. O da zorla demiş. Fakat evlilik düşünüyormuş. Niyeti oldukça ciddiymiş. Kız ailesini de tanıyormuş. Annesiyle görüşüyormuş.. Buraya kadar her şey normal.

Şimdi kız başka bir erkekle tanışmış. Bu erkek, kızı durmadan arıyor, sürpriz doğum günü partisi hazırlıyor, hatta parti yüzünden ertesi gün uykusuz kalma uğruna işine geç kalıyor, bütün sevgi sözcüklerini kullanıyor ve acayip ilgili..

Kız soruyor: "Ben şimdi ne yapayım? Aldatmış oluyorum değil mi? Ama ben sevgilimi, sevildiğimi yaşamak istiyorum." Biz bir sonuca varamadık. Zira sevilmeyi hissetmek herkesin hakkı. Bir kadını elde tutmanın en önemli ayrıntısı ise ilgidir. Aşırı ilgi asla ve kat'a bunaltmaz. Kızımız hangisini seçeceğini bilemiyor. Şu an oldukça mutsuz, umutsuz. İki arada bir derede kalmış. Aşağı tükürse sakal, yukarıda ise bıyık söz konusu. 

Diyeceğim o ki, hayatınızda her kim varsa, onu sevin, sevildiğini hissettirin. Bu gerçekten önemli. Sevdiğini kalbinin derinliklerinde hissetmek önemli. Duygusuz kütüklere lafım.! Adam olun!

Yorumlar

  1. İlk bahsettiğin arkadaş, sizin arkadaşınızı sevmiyor diyemem. Elbette seviyor olabilir. Ama 2 yıl içinde halen daha sevgisini gösterme konusunda sıkıntılar yaşıyorsa bu durumda o arkadaşınızın hayatı boyunca sevgiye muhtaç olabilme ihtimali olabilir..

    YanıtlaSil
  2. ben ayrıldım sevgilimden çok iyiydi herşey zaten 3 hafta sürdü ama 2 3 yıl beraber olanlardan bile çok ilgiliydi bana, bizim iletişimimiz tamdı ama biz ayrıldık benim ani bir kararımla. ve ben şimdi baktığımda o eksik ilişkiler yıl dönümleirni yaşarken biz şimdi sadece birbirimize kızgınca uzaktan bakıyoruz.. O şimdi belki o ilgisini yeni haremindekilere verirken öyle bakıyor.. Kısacası çok mükemmel gibi olanlar erken bitiyor. arkadaşın o 2.siyle olsa 2 yıllık bile bi ilişkisi olmaz bence.. Hakkında hayırlısı olsun ama hemen bir yol çizsin ilk çocuga yazık yinede.. :/

    YanıtlaSil
  3. 1i yokmu? bence ilki sevmiyo ya. seven adam az ilgi gösterir. bu kadar da odun olmaz ya, olmamalı en azından. :/ ama ben olsam 1 i seçerdim yine de. sonuçta aynı dili konuşuyorlar ki 2 yıl dayanabilmişler :)

    @esved,3 haftalık ilişki cicim ayları olduğundan güzeldir. yoksa yıllık olsa o kadar da güzel olmazdı bence :) 3 hafta sürmesinden belli zaten :)

    YanıtlaSil
  4. Herkes sevsin sevilsin. Burası güzel. Fakat her yaptığımız ve yapacağımız iş, hekkaniyete dayalı olmalı. İnsani, vicdani, ahlaki değerler içinde ilişkilerimizi dengelemeliyiz. Yoksa her iki hal de zamanla her iki kişiyi yıkıma götürebilir. Benden de söylemesi..

    YanıtlaSil
  5. Tarz meselesii ama bence erkegin Iyi baba olacak olanini almak lazim;) ilgi de onemli ama zaten evlilik ilgi alaninda yeterince doyurucu;)

    YanıtlaSil
  6. Arkadasın arada kalmakta haklı.. bayan olarak ılgı sefkat gormek yaradılısımımızın getırdıgı bıt dürtü diyebiliriz.. adam odun olunca gun geliyor ortalık yerinden çatlıyabiliyoruz malesef.. ilginiz çoguda bayar azıda.. ama ikincisininde ilk zamanlar yaptıgı ve alıştırdıgı şeyieri zaman geçtiginde yapmayacagına eminim.. ozaman ilk zamanlar nerydi şimdi ne oldu diye aglak moda geçmemek mümkün degil.. ama ilki nasıl basladıysa oyle gittiginden amannnnn ya adam boyle napim diye yola devam etmek daha mantıklı geliyor bana .. tabiki sevgisinden şüphe duymuyorsa şayet.. eger şüphe varsa.. ıkıncısıyle gunu gun etmemesıne engel hiç birşey yok diye düşünmekteyim..

    YanıtlaSil
  7. aşırı ilgi de bir süre sonra sıkıcı olabilir. Ayrıca samimi olduğundan eminmisiniz? Bana sorarsanız bir erkeğin seni seviyorum demesindense samimi olup bunu ilişkideki istikrarıyla ve davranışlarıyla göstermesidir. Evet biz kadınlar ilgi lsteriz ama yalancı bahar geçince ağlayıp sızlayan da biz oluruz. O sevdiğini söylemeyen adam da başkalarının Romeo su olur...

    YanıtlaSil
  8. Açıkçası kızların bir dalı tutmadan bir başkasını bırakmama sendromuna yakalanmış bu arkadaşınız. Birini severken bir başkasına bakmak aldatmaktır nokta.
    1. adamın sevgisini göstermekle ilgili sorunları olabilir ya da başka bir sorunu olabilir. Her ne olursa olsun. Kızcağızımın markette Biskrem mi alsam Tutku mu alsam tribine girmemesi gerekli.

    YanıtlaSil
  9. sevildiğini hissetmeden kaç sene o kişinin yanında durabilirsin sabrın nereye kadar yeter, severek evlendiğin insanın bile ilgisi yıllar içinde azalıyor

    YanıtlaSil
  10. Yazdıklarınızı aynen okutacağım malum kişiye :) Artık kararını kendisi versin :)

    YanıtlaSil
  11. @gorkem
    kızların öyle bir sendromu yok, kızların öyle bir doğası var canım. kızlar korunma altına alınmak ister içgüdüsel olarak, bir dalı bırakır da açıkta kalırsa korkudan ölür, saçmalar, ona buna verir falan. içten gelir o iş anlayacağın, dışardan kapılan bi hastalık değldir. bunu bilelim de.

    Gelelim kızımıza, eğer yaş sıkıntın yoksa kızım, yani kırk falan değilsen, ilgili olana gitmen de sakınca yok, lakin işini gücünü beğeniyor gelecek görüyosan tabi...

    gelelim gerçeklere, aldatmak diye birşey yoktur. herkesin böyle bir eğilimi HEP vardır, o halde kimse aslında kimseyi aldatmaz. o soğuk nevalenin mesela evliliğin 5. yılında falan aldatacağına (!) kalıbımı basarım. Yani sevgili kızımız keyfine baksin bence... ikisine de kendini fazla kaptırmasın. bağlanmak günahtır!

    ne yazdığımı ben de anlamadım. aldatmışlığı olan birisi olarak kendimden daha iyi performans beklerdim oysa.. demek ki ben de bi sonuca varamamışım ;)

    YanıtlaSil
  12. güzel yazdın ama yaa :) hatun kişimize bunu da okutacağım. ((:

    YanıtlaSil
  13. Bu hikayenin bir benzeri de benim başımda var. Ama ben hikayedeki ikinci erkeğim. Kendi bakış açımla olaya açıklık getirecek olursam;

    Yıllardır hatun kişisinin peşindeyim. Evet erkek arkadaşı var biliyorum. Ama "belki bir gün?" diye inancımı hiç kaybetmeden örnekteki ikinci beyefendinin yaptıklarını yapmaktan kaçınmıyorum. Yıllar sonra bir yerde durur muyum yoksa bir şekilde istediğim olur mu bilmiyorum ama şu an tek düşündüğüm başka birinden alamadığı değeri ona kendi çapımda yaşatmak. İleride bir gün amacıma ulaşamazsam bile sonuçta bu süre içinde onu mutlu ederek mutlu olmak bile güzel.

    Bu yaptığımı salaklık olarak bakan da, çok iyi niyetli olarak destekleyen de oldu. Kaç yıl geçti bilmiyorum 7 yıl 8 yıl? Hala dönüp başka bir kıza bakmadım -bakamıyorum-

    Belki kritik etmede yardımcı olur. Ama tabi örnekteki ikinci erkeğin niyetini tam olarak tespit etmek de önemli. Bugün herkes bir ben değil :)

    YanıtlaSil
  14. Adsız, boşa kürek çekmenin örneklemi olarak seni mi alsak acaba :) bizim erkeklerin birbirinden haberi yok. Senin durumdan farklı yani. Sen baya baya olayı sahiplenmişsin :/

    YanıtlaSil
  15. Bazı insanların sevgililerini gösteriş biçimi farklıdır aslında, kimisi karşındakini ilgi manyağı yapar, kimisi içinden sever, bununla sevginin bir ölçümü olamaz bence...

    Aldatılma mevzusuna gelince, tabii ki aldatma sayılmaz teorik olarak. Ama kalbi diğerine kaydığı an 2 yıllık ilişkisini sürdürmesinin de bir mantığı yok bence.Bu hem kendine hem de diğer ikisine büyük acımasızlık olur.

    YanıtlaSil
  16. sürekli ilgi gösterip sevgisini söyleyemeyen erkek hakiki seviyordur ilişkiyi laşkalaştırmaktan yana değildir.Arkadaşın karşısına alıp konuşup ne hissettiğini açıkça anlatırsa sorun halledilebilir duygularını saklamaması gerektiğini de.Daha yeni tanıyan birinin ilk iki haftada ilgi göstermesi de daha önce o denemeleri başkalarında yaptığı anlamına gelirki korkulur öyle tiplerden çünkü tecrübe konuşur siz siz olun emin adımlarla ilerleyen erkekten yana olun sevgi sözcüklerini hemen ilk günden tüketip sıradanlaştıranlardan değil.

    YanıtlaSil
  17. Bence aşkı hissetmek, yaşamın odağında yaşamak lazım. Kadınların her zaman bir gül gibi bakılmak isterler. Sulanmaları, köklerinin temizlenmeleri gerekir. İlk arkadaş seviyor olabilir ama bre adam insan seni seviyorum demeyi çok görür mü sevdiğine ... ikinci adayı saygı ile selamlıyorum. sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  18. aşk adamı konuşmuş,dağılın! :)

    YanıtlaSil
  19. Kadınlar sevildiğini bilmek isterler, sadece bilmekte değil, gün içinde aranmak, hoş mesajlar almakta isterler. Soğuk bir erkekle bütün bir ömür nasıl geçer ya? şu an durum nedir bilmiyorum ama ilgili olandan yana kullanmalı tercihini. Birde asla ikisi bir arada gitmiyor mutlaka birinin diğerinden zaman içinde haberi oluyor. Kısacık bir hayatımız var, yüreğine sorsun ve o ne diyorsa onu yapsın.

    YanıtlaSil
  20. Seviyorum demekle sevgi olmuyor... sevgi emek ister..belki çok klasik bir cümle oldu ama gerçekten öyle yani..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..