Ay tutulması yaşıyorum.



Ay tutulması en çok da beni etkiler. Aslında beni en çok etkileyen şey, ay'dır. Ay ne desem bilemiyorum. Yok efendim, yanlış tahmin ettiniz. Kurt kadın falan değilim fakat ciddi manada etkilenirim dolunaydan. Yarım ay'dan, hilal'den ve türevlerinden. Ay'ı gördüğüm an o unuttuğumu sandığım tüm duygularım gün yüzüne çıkar. Bir ağlama hissi oluşur, nedenini asla tahmin bile edemediğim. Ağlamak güzel şey yabancı. Ciddi manada güzel.

Ay tutulmamın sonuçlarından bir tanesi ve en önemlisi yazı yazamıyor olmam. Artık nokta atsam, nokta atışı yapıyormuşum gibi bir his oluşuyor insanlarda. Genelde beni tanıyanlar sıkı takipçim. Onlar daha bir zevk aldıklarını söylüyorlar. Beni tanımayanlarla iletişimim olmadığından olacak ki, tepkilerinizi yorumlarınızdan alıyorum.

Yazdığım yazılara anlamlar yüklemesi gerekenler hariç, alakasız insanlar anlam yüklüyor, alınıyorlar. "Onu bana mı dedin?!" "Şurda şöyle demişsin ama.." şeklinde cümleler duymaya başladım çokça. Aslında söylemek istediklerimi anında söyleyebilen bir yapıya sahibim. Zaten açıklamamı da hep yaparım "Yalanlarımı gerçeklerimi anlatmak üzere kurguluyorum. Okuduğunuz her şey gerçeklerin yalanlarla kaynaşması. O yüzden "ne desem yalan olur." Çünkü ben yazar-ım. Sadece yazarım, siz okursunuz.

Diyeceğim o ki, sembolik yazmayı seviyorum. Alttan alttan laf sokmayı da seviyorum. Laf soktuğum insanların bunun farkedememesini de seviyorum. Zaten benim sembollerimi çözebilen bir zat-ı muhterem görsem alnından öpecek duruma geldim. Yoo, aslında belki de anlıyorsunuz. Belki de anlar gibi yapıyorsunuz. Ama seviyorsunuz değil mi? Evet evet, yazmalıyım. Kimse beni tutamaz, söylim.

Yorumlar

  1. Selam

    Ay bana hep soğuk gelmiştir, uzayda aslında, gökyüzünüde pak sevmem, hele o bulutların ağlamaklı olduğu günlerde rüzgarların etkisiyle hep bir yöne doğru hızlıca uçuşmalarının dehşetini gördükçe kendimden bile ürperirim.

    İyi ki yerçekimi var ve iyi ki Ay'da değilde ayların otuz çektiği zaman dilimlerinin zamanı sembolleştirdiği ve içerisine haftaların, günlerin, saatlerin, saniyelerin ve saliselerin bilinçli ellerce yerleştirildiği anlık şeylerin yaşandığı Yerküre'deyim.

    Ay'dan aya fark varsa eğer bunun sebebi yerçekiminin kuvvetidir der ve gökyüzünden oldukça uzaklarda yaşamaktan mutluluk duyarım. O bulutlarıda öylece hızlıca uçuştukları zamanlarda hiçte sevimli bulmadığımı bu vesileyle bildiririm kendilerine...

    İyi ki ayaklarım yere basıyor...:D

    YanıtlaSil
  2. bizim ki basmıyor yani? Onu mu demek istiyosun.?

    YanıtlaSil
  3. Kaç kişi olduğunuza bağlı...(:

    Şaka bir yana kızmayın lütfen Hoca'M, bir an boş bulundum ve çokça ve gereksiz laflar ettim sanırım amma velakin ben burasının her türlü görüşe açık olduğunu düşünmüştüm, sanırım yanılmışım...

    Peşinen söylüyorum, siz haklısınız...

    YanıtlaSil
  4. dalga geçtim ama ben yaa :D tabi ki her görüşe açığız ^^

    YanıtlaSil
  5. İnsan sıkı takipçisi olduğu veya sevdiği, daha doğrusu fikirlerini ve yazılarını yüzde 100 beğendiği bir Hoca'sından beklemediği tarzda bir cevap bulunca...

    İnsan Taksim'in ortasında iken bile klişe olmadan, birilerinin etkisinde kalmadan, öznel yorumlarıyla gündelik konulara eğilebiliyorsa o insanı takdir etmek şerefli bir iştir kanımca, sizde öylesiniz, özellikle Fem Dershaneleri konusundaki yazınızı hala unutmuş değilim, oradaki objektif yazınızı hala çok beğenmekteyim.
    (Haa bu arada, Fem Dershanlerinin herhangi birisinin kapısından içeri girmediğimide belirtmek isterim, sadece AKP'liyim ve Fethullah Gülen'e sempatim vardır...)
    Herneyse işte, başınızı daha fazla ağrıtmadan ben sizden özürdilerim Hoca'M, yanlış anladığım için sizi...Affedin...:D

    YanıtlaSil
  6. Dolunayların, ay veya güneş tutulmalarının kızları son derece olumsuz etkilediğine enson Haziran veya Mayıs ayında sevgilime bakınca inanmaya başladım.

    YanıtlaSil
  7. @dist, teşekkür ederim. Bir daha beklediğin tarzda cevaplar vermeye önem göstereceğim :)

    1i yok mu? aslında yengeç burcuna özel bi durum söz konusu :) Öyleyse doğrudur :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..