Fotoğraf çekmek enteresandır.

Bakarsınız, görürsünüz, sonra çekersiniz. Fotoğraf çekmenin öyle çok özel, çok farklı bir yanları yoktur. Eline ilk kez fotoğraf makinesi almış bi adama çek deseniz bile çeker. Hatta bazen öyle fotoğraflar çıkar ki; yıllardır eğitimini almış bir insandan bile daha iyi..

Yetenek.. Yetenek gerektirmez fotoğraf çekmek. Önemli olan hissettiğini görüp yakalamaktır. Hissettim ve yakaladım olur genelde. Aynı alana 25 kişi gideriz fotoğraf çekmeye. Sonra stüdyoya gidip onları çözümlemeye başlarız. İşte şurasını gördün, burasını görmesen daha iyi olurdu, ışık şöyle olmalı, gökyüzü böyle olmalı derken hep daha iyiye ulaşmaya çalışırız. Fakat asla en iyi fotoğrafı bulamayız. Çünkü mutlaka bir kusur bulunur.

Derken, görerek çekmenin de ötesine geçeriz. Kompozisyon oluşturma. İşte ben bunu çok severim. "İletişimsizlik imkansızdır, iletişime geç!" konulu yarışma için bir kompozisyon oluşturdum. Elleri, gözleri bağladım fakat yine de iletişimden koparmadım insanları. Fotoğraf çekmek isteyince arkadaşlarınız birden ortadan kayboluyor. Malumunuz yayınlanmak var sonuçta. İşte yüzünü kapatıcam, gözünü kapatıcam desem de olmadı. En sonunda kantinden kolundan tuttuğumu yakalayıp çektim fotoğrafımı. Ben hiç tanımadığım insanlarla çalışırken oldukça eğlendim. Güldük, eğlendik. Şu gördüğünüz kareyi yakalayabilmek için ise tam 
1 saat 15 dakika uğraştım. Değdi mi? Evet, değdi.. İşte sanat budur! Alınan keyif ve eğlence. 

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Selam...

    Mekan, sandalyeler, yerler ve modellerdeki sıradanlık..:(

    Daha iyi olabilirdi Hoca'M, sanırım modellerin uyumsuzluğu ve modellerinizin "biz ne yapıyoruz" şeklindeki düşünüşleri, konuya tam hakim olamamaları fotoğrafınıza iletişimlilik payesi katması gerekir iken daha da fazla asosyallik katmış, iletişimsizlik adına...

    Fotoğraf sanattır, sıradan olmamalı...

    Üzgünüm..:D

    YanıtlaSil
  4. önemli olan eğlenmekti sadık öğrencim. Zaten bu yüzden görseli paylaştım :)

    YanıtlaSil
  5. Tek diyebilecğeim resim harika :D
    Demek istediğini çok güzel anlatmışsın resimde. Benim gibi bi mal bile anladı :D:D:D
    Ayrıca resim çekmye bayılrım^^

    YanıtlaSil
  6. Fotografçılar resim denmesine çok kızarlar..

    resim çizilir
    fotograf çekilir

    ikisinin arasındaki en büyük fark ise resimi beğenmezsen silersin ama fotografta anı geri alamazsın ama dijital olduğundan silmekte kolaydır :)))

    YanıtlaSil
  7. Dediğin gibi fotograf herkes çekebilir hatta bunun için fotograf makinesine bile ihtiyaç yoktur aslında gözlerimiz bir objektiftir fotograf makinesiyle arasındaki tek fark hafıza kartının işlevi çıktı vermeyen bir beyin ile tarayıp çıkartan bir fotograf yazıcısıyla arasında ki tek fark budur...

    Ben fotograf çekmeye önce gözlerimle başladım öyle anlar çektim ki sonra fark ettim ki bunları geri dönüp baktığımda görebileceğim bir çıktı olsun işte o zaman kayıt edebilen ufacık bir kare kutuya sığıdrıyorum..

    konpozisyon fotografçılığındaki en sevdiğim nokta duruşu değil düşünceyi kullanmak :))

    yazını beğendim :))

    YanıtlaSil
  8. fotoğraf çekmeyi severim, video çekmeyi çok daha fazla severim..

    YanıtlaSil
  9. akatriel, çok teşekkür ederim ya sayende kendimi daha iyi hissettim :)

    tabi adsız senin de sayende. teşekkür ederim :)

    yılmaz ben küçükken video da çok çekerdim. hatta bi kısa filmim bile var :)

    YanıtlaSil
  10. Ben bir şey yapmadım sadece bir fotografçı bir fotografçının hissetiklerin, hissederek onu kendini rahatlatma hissi verebilir :))

    Güneş..

    YanıtlaSil
  11. aaa Güneş sen miydin:) çook teşekkr ederim tekrar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..