İn'in Cin'in Top Oynadığı Film!


Kur'an da cinlerle alakalı tahmini 42 tane ayet geçiyormuş. Bu yüzden olsa gerek konu cin olunca insanı bilinmezlik koridorlarına ittiğinden olacak, olabildiğince fazla film çekiliyor. Bu konuda çekilen filmler insanı daha başka etkiliyor. Şu an vizyonda olan ilk Arapça ve İngilizce konuşulan film ünvanını alan "Cin" filmini izledim.

Film olabildiğince etkiliydi diyebilirim. İzlerken fazla etkilenmiyorsunuz fakat sonradan kafanızda yer ediniyor. Tabi ani ses çıkışları ile 3 yerde titremeniz muhtemel. Beraber izlediğim arkadaşlardan bir tanesi, bir sahneden tüylerinin diken diken olduğunu dile getirdi. Kişiden kişiye farklılık gösteriyor fakat ben gibi korku filmi meraklısı bir insansanız, üzülmeden çıkacağınız bir film bu.

Neden mi öyle dedim? Çünkü filmde klişeler kullanılmamış. Belli bir evde geçen hikayesi yok. Aksine cin bölgesine kurulmuş bir otelde geçiyor. Otel o kadar ıssız ki, inler cinler top oynuyor. Otele gelmeden önce birbirini seven eşlerin kaybettiği çocuğu ile başlıyor hikaye. Amerika da yaşayan Arap çift, kadının ailesinin yanına yani Arabistan'a dönme kararı alıyorlar. Arabistan'da kadının ailesi genç çifti karşılıyor. Sonra hep beraber cinler bölgesine inşa edilen El-Hamra oteline gidiyorlar. Otelde çift için her şey düşünülmüş. Muhteşem bir daireyle karşılaşıyorlar fakat bazı sesler duymaya başlıyorlar. Sonrasında gelişen hikayeyi ise, izlerken göreceksiniz. Daha fazla spoiler'a gerek yok.

Filmin başında , her korku filminin klişesi olan bir öldürülme sahnesi de mevcut. Cinler sidikle beslenir deyip, çişini kuytu yere eden adamın öldürülmesi ise, bizim geleneklerimize de uygun. Hani derler ya hep büyüklerimiz, akşam ezanından sonra çöp atmayın, tuvaletinizi dışarda gidermeyin gibi. Bir sahnesi ise olabildiğince etkileyiciydi. Uzun zamandır namaz kılmayan, dua etmeyen kadının korkudan dua etmesi. "Felak" suresini okumasıyla, "işte müslümanları birbirine bağlayan ortak kitap" düşüncesine savrulmanıza sebep oluyor. Her ne kadar filmde ingilizce konuşulsa da, duanın dili aynı.

Filmin sonu ise beni şaşırttı. Bekliyor gibiydim, ama beklemediğim bir sondu da aynı zamanda. Genel hatları ile filmi beğendim. Türk yapımı olan "Cin Karası" filmine gitmeyip, bizden uzak daha az korkacağımıza inandığımız "Cin" filmine gidip, kendimizle alakalı bir çok şey gördüğümüzü de eklemeliyim sanırım.

Neyse,iyi seyirler dilerim. 

Yorumlar