Yoksa ben?

İngilizce başlık atıcaktım. Aslında duruma uygun buydu am i? Ben gerçekten öyle miyim ? Bencil, kendini düşünen, kendinden başka bir şeyle alakadar olmayan bir insan mıyım diye düşündüm. Uzunca bir süre denizi seyrettikten sonra karar verdim ki ben çok yoruldum.

Bir yazı okudum, beni bu düşüncelere sevk eden x kişisinin gönderdiği. Norveçli bir doktor gördüğü kanları anlatıyordu. Cümlelerinde inanılmaz yorgunluk vardı. 1 yıl boyunca koşturduğum, günlerce kendimi kaybettiğim zamanları hatırladım. Uykukolik olmama rağmen 49 saat uykusuz yaşadığım zamanları da hatırladım. Yolcu otobüslerinde, önümüzü keserler korkusuyla uyuyamadığım, yer yer içimin geçtiği o uykusuz zamanlarımı hatırladım. Gördüğüm kanları, girdiğim ağlama nöbetlerini hatırladım. O kadar çok acılı insan görmüştüm ki. Acılı insanlar görmesin diye duvar dibine gidip ağladığım dakikalarımı hatırladım.

İnsan insana bunu yapar mı dedim, sağlığını kaybetmiş insanlara kapıldım. Hastane köşelerinde, darülaceze diplerinde, evde bakım hastalık hizmetlerinde yer aldım. O kadar çok acılı insan gördüm ki, zamanla artık ağlama hissimi kaybettiğimi, üzülmekten vazgeçtiğimi anladım. Mevzuyu bırakma sebeplerim birden fazlayken bir sabah anneme "ben yoruldum" dedim. Yoruldum derken, içimde bir acı da yoktu. Üzgünlükte yoktu. Biz bu dünyaya imtihan olmak için gönderilmiştik çünkü. Herkesin imtihanı vardı ve ben onlar için üzülmekten başka bir şey yapamıyordum. Yapmaya çalışıpta yapamamak daha bir yorucu oluyordu.

Oturdum, düşündüm, hak verdim. Evet. Ben kafamı başka bir yerlere yönlendirmeye çalışıyordum. Mevzu ne zaman sisteme, kapitalizme, insanların yaşadıklarına, zulümlere gelince; gördüğüm her şey kafamda canlanıyordu çünkü. Duvarlardaki kurşunlar, insanların korkulu gözleri, insanların yardım isteyen mahcup yüzleri, kafalarını yere eğen yüzleri, namaz kılarken ki dünyayı arkaya atış halleri gibi bir çok şey.

Kesinlikle yoruldum. Şeytana söyleyin, dürtmesin beni. Çünkü ben Gazze gemisinde yer almıcam. Kesinlikle bu kez bunu kaldıramam.Hayır.!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..