Mekan Keşfi: Balkon Cafe & Kahvaltı

Uzun zamandır mekan keşfi yapmamışım. Bu vesile ile, çok sevdiğim değerli dostlarım Vildan ve Gizem ile birlikte Balkon Cafe'ye gittik..

Öncelikle mekanı nasıl bulduğumu söylemek istiyorum. Mekanı Zomato üzerinden buldum. Beşiktaş'ta bir sürü kahvaltıcı olduğunu biliyorum fakat ne zaman öylesine bir mekana girsem, hayal kırıklığı ile ayrılıyorum. Mesela normalde kahvaltısı muhteşem olan Aslı Börek'in Beşiktaş şubesi tam bir facia. O paraya o hizmet neyine yetmiyor diye düşünebilirsiniz fakat kahvaltıcılar sokağında yine aynı paraya daha iyi kahvaltılar sizi karşılıyor..

İşte gittiğim ve gerçekten inanılmaz memnun kaldığım kahvaltıcılar sokağında bulunan Balkon Cafe'den bahsedeceğim sizlere. Biz mekana pazar günü saat 10'da gittik. Balkon kısmında oturduk üçümüz. Mekanın dopdolu olması bizi şaşırtmış olsa da kalkmaya yakın dışarda oluşan sırayı görünce halimize şükrettik. Saat 12 sularında masadan kalktığımızda kapıda 15 kişilik bir kuyruk vardı. Yani daha fazla da olabilir bilmiyorum. Birisi kalksın da oturalım diye bekliyorlardı. Koskoca kahvaltı sokağında bir tek bu mekanda bu sıranın olması Zomato'daki 4 /5 puanının yanı sıra bence kesinlikle hizmeti ve kaliteli kahvaltısıydı..

Gizem ve Vildan serpme kahvaltı, ben ise kahvaltı tabağı istedim. Bir de pişi tabağı söyledik. Siparişimizi alan kişi bu siparişin çok olduğunu, serpme kahvaltı ve pişi tabağının bizi hayli hayli doyuracağını söyledi. Boşa kahvaltı tabağı söylemeyin, ziyan olur diye de ekledi. Eğer doymazsanız üzerine ben size bir şeyler getiririm de dedi. Biz şok olduk. Normalde bir işletme 50tl lik serpme+17 tl lik kahvaltı tabağı nı duyunca asla böyle bir şey söylemezdi. Nasıl olur bu diye düşünürken "bizim için para değil, sizin buradan mutlu ayrılmanız önemli" dedi. İşte o zaman anladım o sıranın sebebini..

Gerçekten harika bir serpme kahvaltı bizi karşıladı. Menemen yiyemediğim için katı yumurta istedim, haşlatıp getirdiler. İki kişilik serpme kahvaltıya üç kişilik servis açtılar ve sınırsız çay verdiler. Üstüne üstlük salam tabağına dokunmadığımızı görünce salam yiyip yemeyeceğimizi sordular, ben de yemeyeceğimizi geri alabileceklerini söyledim ki o efsane cevapla karşılaştım "o zaman bunu peynir tabağı ile değiştirelim" benim gibi peynire aşık bir insana söylenebilecek en muazzam şeydi. Koskoca bir peynir tabağı daha geldi sofraya , benim gözlerimden iki damla yaş süzüldü. Mutluluktan ölebilirim dedim vildan a. Peynirlerin kalitesi, domateslerin harikalığı, salatanın güzelliği beni benden aldı.

Diyeceğim o ki, eğer Beşiktaş'ta kahvaltı yapmak isterseniz bu mekana mutlaka uğrayın. Harika bir kahvaltısı var. Pişisi de güzelmiş, ben yemedim. Vildan bu işin ustası olduğundan onun fikrini paylaşıyorum nacizane. Artık pişiyle evde uğraşmam, canım isteyince nereye geleceğimi biliyorum dedi. Biz mekandan çok memnun kaldık. Önündeki sırada yer almak istemiyorsanız, biraz erken gelin derim ben. Hafta içi durum nasıl bilmiyorum ama en kısa zamanda tekrar gidip bakacağıma emin olabilirsiniz..

Görseller internetten altındır. Çok acıktığımdan sofrayı çekmeye fırsat bulamadım maalesef :/

Yorumlar

  1. Afiyet olsun Büşra'cığım, kahvaltı en sevdiğim öğündür hele pişiye bayılırım. Yarın da ben yapayım pişi.:)))Canım çekti:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buranın da pişisi çok iyiymiş, tavsiye ederim yolunuz düşerse :)

      Sil
  2. müşteri memnuniyetinin önemsendiği yer bulmak ne güzel. afiyet keyif olsun.

    YanıtlaSil
  3. Kahvaltı denilince melemen olacak sonra da dizilecek reçeller ballar tereyağlar :D Bir de bir yerin lezzetini beğendiniz mi sürekli gidersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. melemen yiyemeyen bir insanım fakat evet reçeller ballar ve tereyağlara hayır diyemem :)

      Sil
  4. En lezizinden bir kahvaltı beni çok mutlu ediyor. Afiyet olsun, güzel keşifmiş. Aklımızda bulunsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun..Beşiktaşa kahvaltıya gelirmiyim bilmiyorum ama Şampiyonlar Ligi finaline gelecem inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahvaltıcılar sokağına bir uğramalısınız bence :)

      Sil
  6. Afiyet olsun 50 tl lik kahvaltı ücreti fazla diyecektim ama demeyeyim. Bizim burda yeni beir mekan açıldı menü ye baktık oda 50 tl imiş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki kişilik olunca öyle oluyor maalesef :/ genelde bu fiyatlar arasında :(

      Sil
  7. ne foto beee. balkon cafe tamam not aldım. beşiktaş kahvaltı cumhuriyeti sevilmez miiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..