ıvır zıvır part 60


Demek bu konuda 60 postum var ha! maşallah dedim kendi kendime :) bir insan ancak bu kadar boş konuşabilir yani. siz bunu böyle de algılayabilirsiniz.

son günlerde o kadar çok "gidecem bu ülkeden, böyle ülke olmaz olsun" tarzı yazılar okudum ki, yaşadığım ülkeden ben de soğudum. fakat sen gidersen, ben gidersem kim sahip çıkar bu ülkeye? cevap veriyorum: hiç kimse.. geçenlerde bir ekşi yazarı yazmıştı. o da hep öyle düşünürmüş, hep def olup gitmek istermiş. gitmiş de.. fakat hiç de hayalleri gibi geçmemiş bir şey. ingiltere'ye gitmiş. her gitmek isteyenin yaptığı şeyi yapmış "Türkiye'ye yakın hem" diye düşünmüş. ne kadar gitmek istersek isteyelim biz burda doğduk, burada büyüdük. tüm bağları bıçakla keser gibi kesmemiz imkansız heralde. ne kadar gitmek istesek de "istediğim an 2 saate dönerim" diyebileceğimiz yerlere gitmek istiyoruz. ne kadar güvenli olursa olsun, başka memlekette duramıyoruz. altına Amerika'da yaşayanlar, İsveç'te Norveç'te yaşayanlar yazdılar. Kanada'da yaşayan arkadaşımla da konuştum. memleket hasretini başka tanımlıyorlar. oradaki sıkıntıların buradakilerin misliyle yaşandığını, kendi ülkesini terkeden mülteci gözüyle aşağılandığını, ne kadar uzağa giderse gitsin özlemin bitmediğini anlatıyorlar. a kişisi de finlandiya ya gitmişti eğitim için. onunla da konuştum bu konuyu. bir çok ülke gezmiş olmasına rağmen "bir daha asla gitmem yurt dışına "deyip benim de önümü kesiyor. nasıl nefret ettiyse gittiği tüm ülkelerden.

sıla hasreti başka bir şey. biz burada bu düzensizliğe alıştık. yurt dışına giden annem döner dönmez "kızım istediğim yere gidebilirsin, zira istanbul da yaşayan her yerde yaşar" demişti. biz en zorlu şartlarda yaşıyoruz, tüm yaşam standartlarına bire bir şahit oluyoruz. aslına bakarsanız, hazine gibi bir ülkemiz var. neresine dokunursanız başka bir değerle karşılıyor sizi. evet, kültürel yapımızı bozdular, bizi kirlettiler, beynimizi boşalttılar, insanlarımızı cinsel objelere döndürdüler belki ama biz hala çok iyilerin de bulunduğu bir ülkedeyiz. dağ başlarında yaşayan, (psikolojik rahatsızlıkları olanlar hariç) medyadan uzak duran tüm insanların doğallığı, saflığı nasıl da şaşırtıyor bizi değil mi? aslında bizler de izlemesek, görmesek, öğrenemeyeceğiz bunca pisliği. öğrenip uygulamaya geçmeye çalışmayacağız belki de.

gelelim asıl meselemize. tüm sorun bize belli kitapları öğretmek için öğrendiği kadarından öğretebildiğini öğretebilen öğretmenlerle kısıtlayan eğitim sistemimizde.bence cümle gayet açık. açıklama yapmayacağım.

bir kaç beğeniniz varsa, hemen koşun koca parasıyla butik açın. baktınız hiç bir şey tutmadı, belki o tutar ha? bıktım şu eziklik duygularınızı başka yerlerden tamamlamaya çalışmanıza. sen o kadarsın işte, nedir yani?

dün akşam anneme sürpriz parti yaptık dayım ve abimle organize olarak. inanılmaz mutlu oldu kadıncağız. babam ise günün lafını etti "yani sizi anlayamıyorum. bir sene daha yaşlandığınızın tescillendiği bu günü nasıl kutlarsınız? ölüme koskoca bir yıl daha yaklaştınız oysa"

geçenlerde hoca sormuştu "aramızda öleceğini bilmeyen varmı" diye.. hepimiz o an öleceğimiz günü düşünmüştük belki de.. düşünsene her şey o zaman ne kadar da boş.

Yorumlar

  1. :) Bizde koca kişisiyle kaçalım buralardan modundayız genelde ama pek yemiyorda ya. Valla zor işler bunlar. Bu arada babanın yoruma da bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. Lisede bir öğretmenimiz kurtuluş savaşını tabi ki kazanmak zorundaydık halkın başka yapabileceği bir şey yoktu çünkü dediğinde çok kızmıştım ona ama şimdi etrafıma bakıp herkeste bir gitme arzusu görünce daha iyi anlıyorum adamcağızı. Başka şansı olunca insanın başka türlü davranıyormuş.

    Her gün sinirlensem, her türlü abukluğa isyan etsem,halimiz aldığım her nefeste içimi acıtsa da gitmenin bir çözüm olmadığını düşünüyorum. Üstelik de gördüğüm en güzel coğrafya bizde, dört mevsim bizde, tarih bizde coğrafi güzellikler bizde.

    Annen tıpkı benim söylediğim şeyi demiş. Geçen sene tek başına Kanada'ya gitmeye nasıl cesaret ettin diyenlere İstanbul'da yaşamaya cesaret ettikten sonra insan dünyanın her yerinde idare eder cevabını vermiştim :)

    Bu arada kendisine nice güzel yıllar diliyorum.

    Hayır, ölüme yaklaşmamızı değil dünya üzerinde geçirdiğimiz bir yılı kutluyoruz aslında. Onun için şükredip teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yıllar geçip gitmez, gelir bize katılır :)

    YanıtlaSil
  3. hah haaa istanbulda yaşayan her yerde yaşar mıııı :)

    YanıtlaSil
  4. Gidenin aklı kalır efendim İstanbul'da :)

    YanıtlaSil
  5. "İnsan vatanını sever, çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı vatan sayesinde kaimdir."

    Namık Kemal

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..